Ermeni diasporası, Ermenilerin yerli halk olarak kabul edildiği bölgeler dışında yaşayan Ermeni topluluklarını ifade eder. Ermenistan dışında 3-4 milyon kadar Ermeni'nin yaşadığı iddia edilmektedir. Ancak sağlıklı istatistikler yoktur. Ermenilerin diasporada en yoğun olduğu ülkeler Rusya, ABD ve Fransa'dır.
Slovenler Balkanlar'da yerleşik ve Slav dillerinden biri olan Slovenceyi konuşan ve çoğunluğu Katolik Hristiyan dinine mensup olan bir Güney Slav halkıdır.
Yunanlar ya da Helenler, Yunanistan, Kıbrıs, Arnavutluk, İtalya, Türkiye, Mısır ve Doğu Akdeniz'i çevreleyen diğer ülkelerde yaşamış veya yaşayan, aynı zamanda da dünya çapına yayılmış ve diasporalar oluşturmuş bir etnik grup.
Karadağlılar, Güney Slavları'ndan bir halk. Sırplardan ayrı bir halk olmalarına rağmen uzun bir süre devam eden zaman ortaklığı nedeniyle çoğunlukla Sırplarla karıştırılırlar ve Sırpları gittikçe özümsemişlerdir. Fakat Karadağ hükûmetinin ülke dilini Sırpçadan ayrıştırma çabası ve ülkelerin ayrılmasıyla (Sırbistan-Karadağ) Sırplardan ayrışma yönünde bir politika izlenmektedir.
Nüfus yoğunluklarına göre ülkelerin listesi. Bu liste, bağımsız ülke ya da özerk bölgelerde bir kilometrekarede yaşayan insanların sayısına göre oluşturulmuşur. Tabloda geçen yüzölçümü verileri, göl, baraj ve akarsuları da kapsar. Tablodaki sayılar, toplam nüfusun yüzölçümüne bölünerek elde edildiği için nüfusun gerçek dağılışını yansıtmamaktadır. Bağımsız olmayan ya da uluslararası camiada tanınmamış ülkeler eğik yazıyla gösterilmiştir.
Moldova Cumhuriyeti'nin devlet bayrağı mavi, sarı ve kırmızı üç dikey şeritten ve ortadaki şeritte yer alan bir devlet armasından oluşmaktadır. Bayrağın boyunun enine oranı 1:2'dir. Aksi durumlar dışında Moldova Devlet Bayrağı, ulusal bayrak olarak, sivil veya savaş bayrağı ve sancak olarak kullanılır.
Türk diasporası, Türkiye'den ve eski Türk (Osmanlı) topraklarından dışarı göç etmiş Türklerin dünyadaki tahmini nüfusunu anlatmak için kullanılan terimdir. Türkiye dışındaki ülkelerde yaşayan Türkler iki grupta özetlenebilir:
- Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra sınırların dışında kalanlar
- Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra diğer ülkelere göç edenler
Moldova Hükûmeti, belirli ülkelerin vatandaşlarına sık sık ikili anlaşmalara dayalı, vize almak zorunda kalmadan turizm veya iş amaçlı Moldova'yı ziyaretini sağlar. Diğer ülkelerin vatandaşları ikamet ettiği ülkenin büyükelçiliğinden vize almak zorundadır. Tüm ziyaretçilerin en az 3 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekmektedir.
Zrenjanin veya Beçkerek, Voyvodina, Sırbistan'ın doğusundaki bir şehir. Orta Banat İlçesi'nin yönetim merkezidir. Şehir nüfusu 2011 sayımına göre 76.511 kişidir. Beçkerek; Banat bölgesinin Sırbistan'daki bölümünün birinci, Voyvodina'nın üçüncü ve Sırbistan'ın altıncı büyük şehridir.
Bu liste, Asya ülkelerinin ve kıtadaki nüfusa göre bağımlılıkların bir listesidir. Birleşmiş Milletler tarafından öngörülen toplam nüfus ve en son resmî rakamdır.
Buyanovaç, Sırbistan'ın Pčinja ilçesinde bulunan bir kasaba ve belediyedir. Kasaba Güney Morava'da yer almaktadır. Yüzölçümü 461 km² olan belediyenin nüfusu resmi rakamlara göre 2011 yılı itibarı ile 18,067 olup nüfus sayımı yerel Arnavut nüfus tarafından boykot edildiği için tam olarak belirlenememiştir.
Baçka Palanka, Sırbistan'ın Voyvodina Özerk Bölgesi'ne bağlı Güney Baçka ilçesinde bulunan bir kasaba ve belediyedir. Kasaba, Tuna Nehri'nin kıyısında yer almaktadır. Yüzölçümü 579 km² olan belediyenin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 55.528'dir.
Aleksinaç, Sırbistan'ın Nišava ilçesinde bulunan bir kasaba ve belediyedir. Yüzölçümü 707 km² olan belediyenin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 51.462'dir.
Moravica ilçesi, Sırbistan'ın ilçelerinden biridir. İlçe, ülkenin orta batı kesminde yer almaktadır. Adını Moravica Nehri'nden almaktadır. Yüzölçümü 3.016 km² olan ilçenin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 212,603'tür. İlçenin merkezi Čačak'tır.
Mali Iđoš, Sırbistan'ın Voyvodina özerk bölgesine bağlı Kuzey Baçka ilçesinde bulunan bir kasaba ve belediyedir. Yüzölçümü 175 km² olan belediyenin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 11.926'dır.
İsvilaniçe, Sırbistan'ın Pomoravlje ilçesinde bulunan bir kasaba ve belediyedir. Belediye, Resava Nehri'nin kıyısında yer almaktadır. Yüzölçümü 326 km² olan belediyenin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 23,391'dir.
Çok Meydan, Moldova Cumhuriyeti'nin Gagavuz Yeri Özerk Bölgesi'ne bağlı bir komün ve köydür. 2004 nüfus sayımı, komünü 3.926 kişilik bir nüfusa sahip olarak sıraladı. Nüfus sayımında 3.657 Gagavuz vardı. Azınlıklar arasında 149 Moldovalı, 45 Rus, 33 Ukraynalı, 14 Bulgar ve 16 Roman vardı.
Gribova Moldova, Drochia Bölgesinde bir köydür. 2004 nüfus sayımında, komünün 2.175 nüfusu vardı.
Pantelej, Sırbistan'ın Nišava ilçesine bağlı Niş kentinin kentsel belediyelerinden biridir. Belediye, kentin kuzeyini kapsamaktadır. Yüzölçümü 140,97 km² olan şehrin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 53.486'dır.
Avdarma Moldova Cumhuriyetine bağlıGagauz Özerk Bölgesi'nde bulunan bir komün ve köydür. 2004 nüfus sayımına göre komün, 3.564 kişilik bir nüfusa sahiptir. Sakinlerin 3.356'sı Gagavuzlar oluştururken; geriye kalan azınlık nüfus dağılımını ise 47 Rus, 43 Ukraynalı, 42 Moldovalı, 32 Bulgar ve 25 Çingene oluşturmaktadır. Köydeki Tarih ve Etnografya Müzesi 2011 yılında açılmıştır.