İçeriğe atla

Kolombiya'nın vize politikası

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Kolombiya ziyaretçileri, Kolombiya dış temsilciliklerinden vize almak zorundadır.

Vize politikası haritası

Kolombiya vize politikası
  Kolombiya
  vizesiz
  Kimlik kartıyla giriş yapılabilir
  Yedek vize mevcut

Vize politikası

Aşağıdaki 95 ülkenin pasaport hamilleri Kolombiya'ya girmek için vize almaları gerekmez:[1][2]

ID - Kimlik kartı ile girilebilir.

Kolombiya'da seyahatte, Bangladeş, Küba, Gana ve Somali vatandaşları ülke üzerinden transit geçişten önce bir transit vize başvurusunda bulunmaları gerekir.[3]

San Andrés ve Leticia gelen ziyaretçi vardıklarında turist kartları satın gerekir.[4]

Kaynakça

  1. ^ "MINISTERIO DE RELACIONES EXTERIORES COORDINACION DE VISAS E INMIGRACION Visas entre Colombia y los demás países" (PDF). 11 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 20 Haziran 2014. 
  2. ^ "Visa Information". Timatic. IATA. 14 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2013. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Haziran 2014. 
  4. ^ Timatic

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Libya'nın vize politikası</span>

Vizeden muaf olan ülkelerden birinden gelinmediği sürece Libya ziyaretçileri Libya dış temsilciliklerinden birinden veya internet üzerinden vize almaları gerekmektedir.

Vizeden muaf 65 ülkeden birinin veya 3 Elektronik İzin Sistemine (SAE) uygun ülkelerden birinin vatandaşı olmadıkça Meksika'ya girmek isteyen bir yabancı uyruklu vatandaş vize almak zorundadır. Tüm ziyaretçiler Meksika'da 72 saatten uzun kalacaksa bir belge almaldır. Meksika vizeleri, göç akımlarını düzenleyen ve kolaylaştırma amacı ile İçişleri Sekreterliğine bağlı Ulusal Göç Enstitüsü tarafından verilen belgelerdir.

<span class="mw-page-title-main">Yemen'in vize politikası</span>

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Yemen ziyaretçileri, Yemen'in dış temsilciliklerinden vize almak zorundadır. 2010 Ocak ayına kadar Yemen'e yaklaşık 50 ülke vatandaşına, varışta vize verme politikası bulunmaktaydı.

Katar ziyaretçilerinin vize almaları gerekir.

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Kuveyt ziyaretçileri, Kuveyt'in dış temsilciliklerinden vize almak zorundadır. Tüm ziyaretçilerin en az 3 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekir.

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Peru ziyaretçileri, Peru'nun dış temsilciliklerinden vize almak zorundadır.

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Venezuela ziyaretçileri Venezela diplomatik temsilciliklerinden vize almak zorundadır. Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Panama'nın vize politikası</span>

Vizeden muaf ülkelerden gelen vatandaşlar maksimum 180 gün süreli Panama ziyaretçilerinde vize almaları gerekmez. Tüm ziyaretçilerin en az 3 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekir.

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Botsvana ziyaretçilerinin vize almaları gerekir. Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekir.

<span class="mw-page-title-main">Moğolistan'ın vize politikası</span> Moğolistana giriş için gerekli olan izinleri dair politika

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Moğolistan a gelen ziyaretçilerin vize alması gerekmektedir.

Brunei Sultanlığı Hükûmeti, belirli ülkelerin vatandaşları vize almak zorunda kalmadan 90, 30 veya 14 güne kadar turizm veya iş amaçlı Bruney'e seyahati sağlamaktadır. Bu ülkelerin çoğu gelişmiş ülke olarak kabul edilmektedir. Tüm ziyaretçiler 6 ay geçerli bir pasaport tutmak gerekir.

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Vietnam ziyaretçileri, Vietnam'ın dış temsilciliklerinden vize almak zorundadırlar. Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Sudan'ın vize politikası</span>

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Sudan ziyaretçileri, Sudan'ın dış temsilciliklerinden vize almak zorundadır.

<span class="mw-page-title-main">Ruanda'nın vize politikası</span>

Doğu Afrika Topluluğu'nun üyesi Ruanda Cumhuriyeti, Ruanda'ya seyahat etmek isteyen çoğu yabancılara vize kısıtlamalar getirmektedir. Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekir.

<span class="mw-page-title-main">Gambiya'nın vize politikası</span>

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Gambiya ziyaretçileri Gambiya'nın diplomatik temsilciliklerinden vize almaları gerekmektedir.

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelmek sürece Nikaragua ziyaretçileri vize almak zorundadır. Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekmektedir.

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Nauru ziyaretçileri vize almak zorundadır. Tüm ziyaretçilerin en az 3 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekir. Nauru'ya varışta bu ülkeyi üç gün içinde terk ederse Transit vize gerekli değildir. İş için gelen ziyaretçilere yerel davetiye sahibi olmaları gerekir.

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Papua Yeni Gine ziyaretçileri vize almak zorundadır. Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gereklidir.

<span class="mw-page-title-main">Tonga'nın vize politikası</span> vize politikası

Varışta vize için uygun ülkelerden birinden gelinmediği sürece Tonga ziyaretçileri vize almak zorundadır. Vize başvurularının, Nuku'alofa Göçmenlik Memuru Müdürlüğü'ne gönderilmesi gerekmektedir. Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekir.

Vanuatu'ya seyahat eden tüm ülkelerin vatandaşlarının vize almaları gerekmez. Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekir. Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekir.