Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir'deki bir devlet üniversitesidir.
Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa’daki ilk üniversite olarak 11 Nisan 1975 tarihinde "Bursa Üniversitesi" adıyla kurulan, 1982 yılında ise "Uludağ Üniversitesi" adını alan, 2018 tarihinde ise "Bursa Uludağ Üniversitesi" ismini alan ve bünyesinde 15 fakülte, 2 yüksekokul, 15 meslek yüksekokulu, 1 konservatuvar, 4 enstitü, 27 araştırma ve uygulama merkezi ve rektörlüğe bağlı 5 bölümü olan yükseköğretim kurumudur.
Koç Üniversitesi, 1993 yılında İstanbul'da eğitime başlamış olan bir vakıf üniversitesidir. Faaliyetlerine 400 öğretim üyesi ve yaklaşık 6900 öğrenciyle devam etmektedir. Üniversite; İnsani Bilimler ve Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen, Mühendislik, Hukuk, Tıp ve Hemşirelik Fakülteleri'nde 22 lisans, 32 yüksek lisans ve 26 doktora programı ile eğitim vermektedir.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), İzmir'de bulunan bir devlet üniversitesi. Türkiye’nin önde gelen köklü yükseköğretim kurumlarından biridir. 20 Temmuz 1982 tarihinde kuruldu. Üniversitede 10 enstitü, 18 fakülte, 2 yüksekokul, 1 konservatuvar, 6 meslek yüksekokulu, 2'si uygulama ve araştırma hastanesi olmak üzere 49 uygulama ve araştırma merkezi vardır. Üniversite 2023 yılı “Sürdürülebilirlik” listesinde Türkiye'deki devlet üniversiteleri sıralamasında 4'üncü olurken; genel sıralamada dünyada 451-500 aralığında yer aldı.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, 1992 yılında Tokat'ta kurulmuş bir devlet üniversitesi.
Fatih Üniversitesi, Büyükçekmece, İstanbul'da yerleşik vakıf üniversitesiydi. Türkiye Sağlık ve Tedavi Vakfı tarafından 18 Ocak 1996'da kuruldu. Açılışını dönemin cumhurbaşkanı Süleyman Demirel gerçekleştirdi. İngilizce ve Türkçe ile öğretim yapan üniversite, Almanca, Fransızca, Rusça, İspanyolca derslerini de seçmeli ders olarak vermekteydi. Dokuz üyesi bulunan Mütevelli Heyeti ile yönetilmekteydi. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün talebi üzerine; Büyükçekmece 5. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından, Fatih Üniversitesi'nin kurucusu Türkiye Sağlık ve Tedavi Vakfı'na kayyum atandı. 23 Temmuz 2016 tarihinde, Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname'yle üniversite kapatıldı. Öğrencileri çeşitli üniversitelere yerleştirildi.
Vehbi Koç Vakfı, 17 Ocak 1969'da girişimci iş insanı Vehbi Koç tarafından kurulmuş olan bir vakıftır. Başlıca faaliyetleri eğitim, sağlık ve kültürdür.
Yeditepe Üniversitesi, İstanbul'da yer alan bir vakıf üniversitesi.
Giresun Üniversitesi, Türkiye Bakanlar Kurulunun 2006 yılı içerisinde aldığı bir kararla bağlı olduğu KTÜ'den ayrılarak Giresun ilinde açılan üniversite.
Ankara Üniversitesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi, toplam 1200 yatak kapasiteli hastanenin en belirgin özelliği geniş yeşil alanlar arasında yatay yerleşim göstermesidir. Yerleşke merkezinin Tıp Fakültesi Caddesi üzerindeki ana girişteki ilk bina tarihi Başhekimlik binasıdır. Bunun hemen arkasında havuzlu bahçenin etrafını U şeklinde saran binalar 1900'lü yılların başında askeri amaçlı inşa edilmiş olup, yenileme çalışmaları biten bölümlerde Radiodiagnostik Anabilim Dalı, Serpil Akdağ Kan Merkezi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı, Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı hizmet vermektedir. Radiodiagnostik Anabilim Dalı'nın Cebeci yerleşkesindeki bölümü 1998 yılında en son teknoloji ile donatılarak hizmete açılmıştır. Ayrıca Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı bu yerleşkede yer alır.
Demiroğlu Bilim Üniversitesi 28 Mart 2006 tarihli ve 26122 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5475 sayılı kanun ile Prof. Dr. Cemi Demiroğlu Türk Kardiyoloji Vakfı tarafından kurulmuş bir üniversitedir.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi, tıp fakültesi olarak Hacettepe Üniversitesi bünyesinde 1973 yılında eğitim ve akademik yapılanmasına başlanmış, 1975 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin kurulmasıyla kendi üniversitesine bağlanmıştır. Hacettepe'de öğrenim gören öğrencileri 5. ve 6. sınıfa geldiklerinde 1978 yılından itibaren Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin bir bölümünde hizmet sunmaya başlayan tıp fakültesinde eğitim görmeye başladılar. Tüm sınıfları 1982 yılından sonra Samsun’da eğitim görmeye başladı ve 1986 yılında da Kurupelit yerleşkesindeki yeni binalarına taşındıktan sonra gelişimini hızlandırarak Türkiye'nin saygın Tıp Fakülteleri arasındaki yerini aldı. Ayrıca başkanlığını İskender Sayek'in yaptığı ve Türkiye'deki tıp fakültelerinin mezuniyet öncesi eğitim programlarını değerlendirip akredite eden Ulusal Tıp Eğitim Akreditasyon Kurulu tarafından akredite edilen 8. fakülte olmuştur.
İstanbul Medipol Üniversitesi, İstanbul ilinde bulunan bir vakıf üniversitesidir. Üniversite, 2009 yılında Fahrettin Koca'nın kurucusu olduğu Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı tarafından kurulmuştur. Üniversitenin kurulmasına ilişkin karar 7 Temmuz 2009 tarih ve 27281 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanmıştır.
Mehmet Toner, Türk biyomedikal mühendisi. Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi cerrahi bölümünde ve Harvard-MIT sağlık bilimleri ve teknolojileri programında profesörlük yapmıştır. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği lisans bölümü mezunudur. Kanser üzerine yaptığı çalışmalarla bilinmektedir. Toner ayrıca Özyeğin Üniversitesi mütevelli heyeti üyesidir.
İzmir Demokrasi Üniversitesi, 7 Eylül 2016 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan 6745 sayılı kanunla kurulan devlet üniversitesidir. 2016 Türkiye askerî darbe girişiminin ardından kapatılan İzmir Üniversitesi'nin yerine kurulmuştur. Karabağlar ilçesinde bulunan üniversiteye yine bu ilçeye bağlı Uzundere'de yeni bir kampüs inşa edilmektedir.
Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi; Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan bir eğitim ve araştırma hastanesiydi. 2019 yılında, tüm personel ve tıbbi ekipmanlarıyla birlikte Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'ne taşınarak kapatılmıştır.
Lokman Hekim Üniversitesi (LHÜ), Sevgi Vakfı tarafından 2017 yılında Ankara'da kurulmuş vakıf üniversitesidir. Lokman Hekim Üniversitesi akademik faaliyetlerine 2018-2019 eğitim öğretim yılında başlamıştır. 2022-2023 Eğitim döneminde 4015 öğrencisi bulunmaktadır.
Amerikan Hastanesi, 1920 yılında Amerikalılar tarafından Konstantinopolis Amerikan Hastanesi adıyla kuruldu. Amerikan Hastanesi 1995'ten bu yana Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları bünyesinde, kâr amacı gütmeyen özel hastane statüsünde hizmet vermektedir. Türkiye'nin en büyük ve Fortune 500 şirketi Koç Holding'e bağlı olan Vehbi Koç Vakfı, 1969 yılında Vehbi Koç tarafından kurulmuştur. Vehbi Koç Vakfına bağlı Amerikan Hastanesi, sağlık sektöründe 100 yıllık bir tarihe sahiptir. Amerikan Hastanesi, 2020 yılında 100. yılını kutlamıştır.
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'ne bağlı bir tıp fakültesidir.
Hastane, 1987 yılında 150 yataklı devlet hastanesi olarak hizmete açıldı. 1988 yılında asistan eğitiminin başlamasıyla Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2000 yılında Dr. Lütfi Kırdar'ın ismi hastaneye eklenerek Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi ismini almıştır. 2020 Mayıs ayı itibarıyla yeni hastaneye taşınması nedeniyle hastanenin ismi Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi olarak değiştirilmiştir.