Akashi Kaikyō Köprüsü , Japonya'da, Kobe şehri ile Awaji adasını birbirine bağlayan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nden sonra dünyanın en uzun 2. asma köprüsüdür. 1991 metre uzunluğundadır, en yüksek noktası 282,8 metredir.
Misis Köprüsü, Ceyhan Nehri üzerinde, Adana'nın Yüreğir büyükşehir ilçesine bağlı Misis Beldesinde yer alan, tarihî köprü.
Malabadi Köprüsü veya orijinal adıyla Akarman Köprüsü, Silvan'a 23,2 km uzaklıkta Silvan ilçe sınırları içerisinde yer alan ve Oğuz Türkleri'nden Artuklu beyliğinin önderi Hüsameddin Timurtaş tarafından yaptırılmış tarihi bir köprü. Silvan'dan rahatlıkla ulaşım imkânı vardır. Diyarbakır Tarihi Eserler Envanteri'ne kayıtlıdır. Malabadi Köprüsü 1989 yılında Silvan Belediyesi tarafından restore edilmiştir. Malabadi Köprüsü Silvan Belediyesi'nin logosunu oluşturan ana unsurdur. Malabadi Köprüsü Silvan ilçesine ait bir köprüdür.
Köprü, nehir ve vadi gibi geçilmesi güç bir engelin iki kıyısını bağlayan veya herhangi bir engelle ayrılmış iki yakayı birbirine bağlayan veya trafik akımının, başka bir trafik akımını kesmeden üstten geçmesini sağlayan yapıdır.
Edirne İkinci Beyazıt Köprüsü, II. Bayezid tarafından Edirne'de Tunca nehri üzerinde inşa ettirilen köprü.
Taşköprü Vardar Nehri üzerinde, Üsküp şehir merkezinde bulunan tarihi Osmanlı köprüsü. Üsküp’ün simgelerinin en başında yer alır. Fatih Köprüsü veya Fatih Sultan Mehmet Köprüsü olarak isimlendirilmektedir.
Millennium Bridge Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'daki Thames Nehri üzerinde yer alan ve sadece yayalara açık olan çelik asma bir köprüdür.
Sultançayır Köprüsü, Balıkesir'deki Susurluk Çayı üzerinde bulunan; dar yapılı, basık kemerli ve çember oyuklu antik bir kemerli köprü. 234 metre uzunluğundaki yapının ilk gelişigüzel incelenmesi 20. yüzyılın başlarında yapılmış, ancak o zamandan beri yetkililer tarafından fazlasıyla ihmal edilmiştir. 2009 yılında çekilmiş mevcut fotoğraflar köprünün bu ihmal süresinde yıkıldığını göstermektedir.
Forth Köprüsü (İngilizce: Forth Bridge ya da Forth Rail Bridge) İskoçya'da bir demiryolu köprüsüdür. 1890 yılında inşa edilmiştir. Üç ana bölüm ve her biri yaklaşık 520 metre uzunluğundadır. Köprü 2.529 metre uzunluğunda ve deniz seviyesinden 46 metre yüksekliktedir. Köprüden her gün yaklaşık 190-200 tren geçmektedir.
Akköprü, Roma döneminden kalma, günümüzde Türkiye'de Misya (Çanakkale'nin eski ismi) yakınlarında bulunan tarihi bir kemer köprüdür. Muhtemelen MS 4. yüzyılda inşa edilmiştir. Mimari yapısı Avrupalı gezginler tarafından övgülerle karşılanmıştır. Ancak 19.yüzyılda köprü, yapı malzemesi için talan edilmiştir.
Üç Ülke Köprüsü, Ren'in üzerinde Almanya'nın Weil am Rhein şehri ile Fransa'nın Huningue komünü arasında bulunan kemer köprüdür. Köprü yaya ve bisikletlilere özel olarak yapılmış olan, türündeki dünyanının en uzun açıklığına sahip köprüsüdür. Köprünün toplam uzunluğu 248 metre olup, ana açıklığı 229,4 metredir.
Humber Köprüsü, İngiltere'nin doğusunda, Humber Halici üzerinde bulunan asma köprüdür. Tek açıklığa sahip köprü toplam 2.220 metre uzunluğundadır. Açıldığı 24 Haziran 1981'de dünyadaki tek açıklıklı asma köprüler arasında en uzun olandı.
Tatara Köprüsü, genellikle Shimanami Kaidō olarak bilinen Nishiseto Otoyolu'nun bir parçası olan köprüdür. Köprünün 890 metre merkez açıklığı vardır. 1 Mayıs 1999'da açılan köprü, her yönde iki şeritli trafik taşır ve bisikletler, motorlu bisikletler ve yayalar için ek şeritlere sahiptir. Tatara Köprüsü aslen 1973 yılında bir asma köprü olarak planlandı. 1989 yılında, tasarım aynı açıklığa sahip bir kablo köprüsü olarak değiştirildi.
Kalecik Köprüsü; Ankara'nın Kalecik ilçesinde bulunan tarihi bir taş köprüdür. Kitabesi veya hakkında başka bir kaynak olmadığı için tam yapılış tarihi bilinmemekle birlikte köprünün mimarisine bakarak Selçuklu Devleti döneminde inşa edilmiş olabileceği söylenebilir. Üzerinde bulunduğu, altından akıp geçen Kızılırmak'tan dolayı sıkça Kızılırmak Köprüsü ve 19. yüzyılda köprüyü onaran Balışeyh Dikmen köyü ağası Develioğlu sülalesinden Hacı İbrahim Ağa tarafından onarıldığı için bir Develioğlu Köprüsü olarak da anılır. Develioğlu Hacı İbrahim Ağa tarafından 19. Yüzyılın son çeyreğinde onarılan köprünün baş ustası dönemin Ermeni taş ustası Tirkuşludur. Ustanın imzası sol korkuluk duvarının üstünde bulunan çekiç kabartması altındadır. Usta aynı zamanda Dikmen köyünde bulunan kesme taş işçiliğinin güzel bir örneği olan kitabesinde " sahübül hayratül Vel haseneten Develizade el-hac İbrahim Ağa tarafından yaptırılmıştır" ifadesine yer verilen köy camii ve köy konağını da imar etmiştir. İlçenin merkezine 10 kilometre uzaklıkta yer almaktadır.
Haburman Köprüsü, Diyarbakır'ın Çermik ilçesinin batısında bulunan ve Sinek Çayı üzerine kurulan bir köprüdür. Çermik Köprüsü olarak da bilinir.
Tsakona Kemer Köprüsü, dünyanın en uzun çok açıklıklı kemer köprülerinden biridir. Tsakona Vadisi'ni geçmek için inşa edilmiştir ve Megalopolis yakınlarında son yıllarda birçok toprak kayması yaşanan tehlikeli bir bölgeye bağlanmaktadır.
Saraçhane Köprüsü, diğer adıyla Şahabettin Paşa Köprüsü veya Horozlu Köprüsü, Edirnede, Tunca Nehri üzerinde bulunan bir Osmanlı köprüsüdür.
Ramstor Köprüsü İşim Nehri üzerinde uzanan Astana, Kazakistan'daki bir kemer köprüdür. İşim Nehri'nin üzerinden geçen bir karayolu köprüsü olan Ramstor Köprüsü, 2007 - 2008 yılları arasında inşa edilmiştir.
Küçükçekmece Köprüsü, İstanbul ilinin Küçükçekmece ilçesi Fatih mahallesinde Küçükçekmece Gölü'nün Marmara Denizi ile buluştuğu yerde, Osmanlı dönemine ait 16. yüzyılda inşa edilen bir ait tarihi köprüdür. Büyükçekmece Köprüsü ile kıyaslandığında kaynaklarda "Ponte Piccolo" olarak da adlandırılır. I. Dünya Savaşı sırasında ekleme yapıldığı ve köprü eğiminin düzleştirildiği bilinmektedir. Bu haliyle orijinal mimari yapısını kaybetmiştir.
Akçay Köprüsü veya Tarihi Akçay köprüsü Aydın ilinin Nazilli ilçesinin 6 km kadar güneyinde, Nazilli-Bozdoğan yolu üzerinde Akçay Nehri geçişinde bulunan köprüdür.