İçeriğe atla

Kin

Kin ile şu maddeler kastedilmiş olabilir:

Psikoloji

Kin, paranoid kişilik bozukluğu (Kin duygusu): Bir kişiye karşı duyulan olumsuz duyguların ve isteklerin bir sonucu olarak ortaya çıkan, öfke, intikam veya düşmanlık gibi duyguları ifade eder. Kin tutmak, bir kişinin başka bir kişiye karşı derin bir düşmanlık ve istekle hareket etmesine neden olabilir.[1]

Coğrafya

  • Kin, Okinawa, Japonya
  • Kin, Pakistan, Pakistan
  • Kin, Ye, Myanmar

Medya ve sanat

Müzik
  • Kin (iamamiwhoami albümü), 2012
  • KIN (KT Tunstall albümü), 2016
  • Kin (Pat Metheny albümü), 2014
  • Kin (Mogwai albümü), 2018
  • Kin (Xentrix albümü), 1992
Sinema
  • Kin (film, 1963), Osman Fahir Seden'in yönettiği 1963 çıkışlı Türk filmi
  • Kin (film, 1974), Natuk Baytan'ın yönettiği 1974 çıkışlı Türk filmi
  • Kin (film, 2018), Jonathan Baker ile Josh Baker'ın yönettiği 2018 çıkışlı Amerikan filmi
  • Kin (film, 2021), Türkan Derya'nın yönettiği 2021 çıkışlı Türk filmi

Diğer

  • Kin Hanedanı

Kaynakça

  1. ^ admin (19 Temmuz 2022). "Paranoid Kişilik Bozukluğu (Kin) Nedir?". Aven Psikoloji Merkezi. 20 Nisan 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Aralık 2023. 

İlgili Araştırma Makaleleri

Aşağılık kompleksi ya da Aşağılık karmaşası, bireysel psikoloji ekolünün kurucusu Alfred Adler tarafından ortaya atılan ve kişinin bazı yönlerden kendini diğerlerinden aşağı hissetmesine neden olan karmaşasına verilen addır.

Disosiyatif bozukluklar, kişide kimlik, bellek, algı ve çevre ile ilgili duyumlar gibi normalde bir bütün halinde çalışan işlevlerin bütünlüğünün bozulmasıdır. Dissosiyasyon çoğunlukla travmaya karşı bir savunma düzeneği olarak ortaya çıkar. Hastalık bu şekilde travmadan kaçmayı sağlarken aynı zamanda travmanın kişinin yaşamı üzerindeki etkisini de geciktirir.

<span class="mw-page-title-main">Belgin Doruk</span> Türk sinema sanatçısı ve model (1936–1995)

Belgin Doruk, Türk oyuncu ve modeldir. 1950'ler ve 1960'ların önde gelen Türk sinema yıldızlarından biriydi.

Paranoid, şu anlamlara gelebilir.

<span class="mw-page-title-main">Süreyya Duru</span>

Süreyya Duru,, Türk film yönetmeni ve yapımcı.

<span class="mw-page-title-main">Turgut Demirağ</span> Türk sinema yönetmeni, yapımcı ve senarist

Ömer Turgut Demirağ, Türk sinema yönetmeni, yapımcısı ve senarist.

Tek Başına kelimesi aşağıdaki anlamlara gelebilir:

Şizoid kişilik bozukluğu, insan ilişkilerinde ilgi eksikliği, yalıtılmış bir yaşam tarzı, yalnız yapılan eylemler ve etkinlikleri tercih, içe dönüklük, duygusal soğukluk, davranış ile ilişkilerin mekanik ve tekdüze olması ile karakterize kişilik bozukluğudur. Şizoid kişilik bozukluğuna sahip bireyler, insanlarla yakın duygusal bağlar kurmadıkları gibi bilinç düzeyinde böyle bir bağ kurma ihtiyacı da hissetmezler. Bu sebeple utangaç insanlardan farklıdırlar. Başkalarının duygusal beklentilerine karşılık veremezler. Olumlu veya olumsuz eleştirilere genellikle tepkisiz kalırlar ve duygusal durumları genellikle değişmez. Çevrelerindeki insanlar tarafından soğuk olarak yorumlanmalarının nedenleri bunlardır. Tüm bu özellikler, kişilik yapılarının birer parçasını oluşturduğu için yaşamın sadece belli bir bölümünde değil, genelinde etkilidir.

<span class="mw-page-title-main">Duygu Sağıroğlu</span> Türk senarist ve yönetmen

Duygu Sağıroğlu, Türk senarist, film yönetmeni, tiyatro dekoratörü, sanat yönetmeni ve öğretim görevlisi.

<span class="mw-page-title-main">Paranoid kişilik bozukluğu</span>

Paranoid kişilik bozukluğu (PPD), paranoya ve başkalarına karşı yaygın, uzun süreli şüphecilik ve genel güvensizlik ile karakterize edilen bir ruhsal bozukluktur. Bu kişilik bozukluğuna sahip kişiler aşırı duyarlı olabilir, kolayca hakarete uğrayabilir ve korkularını veya önyargılarını doğrulayabilecek ipuçları veya öneriler için çevreyi dikkatli bir şekilde tarayarak dünyayla ilişki kurmayı alışkanlık haline getirebilirler. Hevesli gözlemcilerdir ve sıklıkla tehlikede olduklarını düşünürler ve bu tehlikenin işaretlerini ve tehditlerini ararlar, potansiyel olarak diğer yorumları veya kanıtları takdir etmezler.

Leylâ ile Mecnun ya da Leyla ve Mecnun, Arap efsanesine dayanan klasik aşk hikâyesi. Şu anlamlara da gelebilir:

Histrionik kişilik bozukluğu Amerikan Psikiyatri Birliği tarafından genellikle yetişkinliğin ilk dönemlerinde başlayan, aşırı duygusallık ve dikkat çekmek, çevresi tarafından onay arama ihtiyacının yüksekliği ile kendini belli eden kişilik bozukluğu olarak tanımlanmıştır. Narsistlerden farklı olarak çevreleriyle ilişkilerinin her dakikasına dikkat ederler.

<i>Aşk ve Kin</i>

Aşk ve Kin, 1964 çıkışlı Türk filmidir. Yönetmenliğini ve senaristliğini Turgut Demirağ üstlenmiştir. Evlendiği gece bir trafik kazasında sakat kalan bir adamla karısının hikâyesini konu almaktadır.

Sen de Bizdensin ile şu maddeler kastedilmiş olabilir:

<span class="mw-page-title-main">50. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri</span>

50. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri, Sinema Yazarları Derneği tarafından 2017'de Türkiye'de gösterime giren filmlere 13 Mart 2018'de düzenlenen tören ile verilen ödüllerdir. Ödüler için yarışan adaylar 9 Ocak 2018'de açıklandı. Adaylardan Pelin Esmer'in yönettiği İşe Yarar Bir Şey filmi dokuz farklı dalda 10 adaylık ile en çok aday gösterilen film oldu. Ceylan Özgün Özçelik'in yönettiği Kaygı ile Reha Erdem'in Koca Dünya filmleri de sekiz farklı daldaki adaylık ile ikinci sırada yer aldılar.

<i>Kin</i> (film, 1974)

Kin, yönetmenliğini Natuk Baytan'ın üstlendiği 1974 yapımı bir sinema filmi.

<span class="mw-page-title-main">Nefret</span> Derin ve duygusal aşırı beğenisizlik

Nefret, bir duygudur. Bazı insanlara veya fikirlere karşı kullanılabilecek kızgın veya küskün bir duygusal tepkiye neden olabilir.

Time Out ya da timeout ile şu maddeler kastedilmiş olabilir:

<i>Kin</i> (film, 2021) Türk gerilim ve gizem filmi

Kin, Türkân Derya'nın yönettiği, başrollerinde Yılmaz Erdoğan, Ahmet Mümtaz Taylan ve Cem Yiğit Üzümoğlu'nun yer aldığı, 2021 yapımı Türk polisiye, gizem ve gerilim filmi.