
Anadolu yarımadası ile Trakya toprakları üzerine kurulan Türkiye'nin, 81 ili vardır. İller, Türkiye'nin en büyük idari bölümleridir. Bu seksen bir il, dokuz yüz yetmiş üç ilçeye bölünmüştür. Bu ilçeler, en küçük idari birim olan mahalle ve köyleri içinde barındırır. İllerde yönetme ve yürütme görevi, içişleri bakanı tarafından önerilen ve bakanlar kurulunun onayından sonra cumhurbaşkanı tarafından atanan valiler tarafından yerine getirilir.

Aksaray, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde, kısmen Konya Havzası'nda ve kısmen Kapadokya'da yer alan, merkezi Aksaray kenti olan ildir. Daha öncesinde il iken 1933'te ilçe yapılmış ve 15 Haziran 1989 tarih ve 3578 sayılı yasa ile Niğde'den ayrılarak yeniden il olmuştur. Niğde'nin kuzeybatısında, Konya'nın doğusunda, Ankara'nın güneydoğusunda yer almaktadır. 433.055 nüfusa (2022) ve 7.659 km² yüz ölçümüne sahiptir.

Kilis; Türkiye'nin güneydoğusunda yer alan, Suriye ile komşu bir sınır ilidir. Nüfusu 142.792 kişidir.

Kilis, Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin batısında bulunan Kilis ilinin merkezi olan şehirdir.

Katolik Kilisesi, ruhanî başı Roma Başpiskoposu (Papa) olan, en fazla cemaate sahip Hristiyan mezhebi. Dünyada yaklaşık 1,2 milyar mensubu vardır. Katolikler yoğun olarak Güney Amerika'da ve Avrupa'nın güneyinde bulunurlar.

Mescitli, Gümüşhane ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Olucak, Gümüşhane ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

İkisu, Gümüşhane ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Katmer, Türk mutfağında ve Orta Asya'da yaygın olarak yapılan, hamurun yaklaşık 2 mm kalınlığında açılıp arasına yağ, haşhaş, tahin, antep fıstığı ya da kaymak konulup 4-5 kez katlanarak saçta pişirilmesi ile elde edilen hamur işi yiyecektir.

Busto Arsizio, kuzeybatı İtalya'da Lombardiya Bölgesi'nin Varese ili'nde bir şehir ve yerel idare birimi olarak bir komündür. Bulunduğu ilde en büyük yerleşim birimi olup Lombardiya bölgesinde nüfus bakımından 6. sıradadır. Busto Arsizio'nun ekonomisi ticaret ve sanayiye dayanmaktadır.

Kilis ili, 1995 yılına kadar Gaziantep İli'nin ilçesi olan Kilis, 1995'ten beri Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) temsil edilmektedir. TBMM'de 2 milletvekilliğiyle temsil edilen Kilis İli'nde tek seçim bölgesi vardır.
Kilise Tepe Höyüğü, Mersin İl merkezinin batısında, Mut İlçesi'nin kabaca 20–21 km. güneydoğusunda, Silifke'nin 36 km. kuzeybatısında Kışlaköy Köyü'nün 1 km. kuzeyinde yer alan bir höyüktür. Göksu Nehri üzerinde yapımı planlanan Kayraktepe Barajı su toplama sahası içinde kalacak olan höyük Maltepe Höyüğü olarak da bilinmektedir.

12 Haziran 2011 Türkiye genel seçimleri Kilis İli sonuçları;
Kilis milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 20. döneminden beri Kilis şehrini temsil eden milletvekillerinin listesidir. Kilis, 6 Haziran 1995 tarih ve 22305 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Kanun Hükmünde Kararnameyle il olmuştur.

Kilis iline bağlı 4 ilçe bulunmaktadır:
- Kilis
- Elbeyli
- Musabeyli
- Polateli

Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Kilis ilinin 2 milletvekili seçilmiştir. Sonuçlar resmî verilerdir. Toplu sonuçlar resmî seçim sonuçlarına göre girilmiş olup, il bazlı sonuçlar YSK'nın SEÇSİS sistem sonuçlarına göre girilmiştir.

Hasanaliler Kilisesi ya da Çanlı Kilise, Mersin ilinde yer alan bir kilise örenidir.

Mehmetali, Kilis ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Hicipoğlu, Kilis ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Kocabeyli, Kilis ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.