İçeriğe atla

Keyf/Pleasure (albüm)

Keyf/Pleasure
Gökhan Kırdar stüdyo albümü
Yayımlanma7 Şubat 2004
KaydedilmeEkim 2002 - Aralık 2003
TarzElektronik, soundtrack
Süre31.37
DilTürkçe
ŞirketLoopus
YönetmenGökhan Kırdar
YapımcıGökhan Kırdar
DerleyenGökhan Kırdar
Gökhan Kırdar kronolojisi
Ethnotronix
(2002)
Keyf/Pleasure
(2004)
Kurtlar Vadisi Vol. 1
(2004)

Keyf/Pleasure, Türk şarkıcı Gökhan Kırdar'ın beşinci stüdyo albümü. İlk kez 7 Şubat 2004'te Loopus etiketiyle yayımlandı. Trip (1997) adlı üçüncü albümüyle birlikte tarz değişikliğine giden Gökhan Kırdar'ın yayınladığı ikinci enstrümantal albümüdür. Müziklerin tamamının Gökhan Kırdar'a ait olduğu albümde Kemal Cankaya, Ercan Dönmez, Cahit Ogün Onat ve Ömer Öcal gibi müzisyenler yer almıştır.

2002 yılı içerisinde sanatçı ikinci enstrümantal albümü olan Keyf/Pleasure albümünü hazırlamaya başladı. Albümdeki eserlerin çoğu Amerikan yapımı Crude (2003) filminde yer aldı. Film 2003 yılında başta IFB Los Angeles Film Festivali En İyi Film Ödülü olmak üzere uluslararası birçok festivalde birincilik ödülü kazandı. Keyf/Pleasure albümü 2003 yılı sonlarında EMI lisansıyla Yunanistan, Polonya ve Lübnan'da da yayınlandı.[1] Albümle aynı adı taşıyan "Keyf" şarkısı EMI tarafından tüm dünyada yayına sunulan karma albümde de yer aldı.

Arka plan ve kayıt

2002 yılı içerisinde sanatçı ikinci enstrümantal albümü olan Keyf/Pleasure albümünü hazırlamaya başladı. Albümdeki eserlerin çoğu ABD yapımı Crude filminde yer aldı. Yapımcılığını, yönetmenliğini ve düzenlemelerini Gökhan Kırdar'ın üstlendiği albüm Loopus stüdyolarında kaydedildi. Sanat yönetmenliğini Cahit Ogün Onat'ın üstlendiği albümde klavye, beste ve davul programlamada Gökhan Kırdar, mix ve mastered da Kemal Cankaya, neyde Ercan Dönmez, Udda ise Ömer Öcal yer aldı. Tasarımı Cem Egemen Kıralım'a ait olan albümün çekimlerini Cahit Ogün Onat ve Cumhur Aygün gerçekleştirdi.[2] Loopus Müzik etiketiyle yayınlanan albümün dağıtımcılığını EMI şirketi üstlendi.[3]

Albümdeki müziklerin tamamı Amerikan yapımı Crude (2003) filminde kullanıldı.[4] 2003 yılında başta IFB Los Angeles Film Festivali En İyi Film Ödülü olmak üzere uluslararası birçok festivalde birincilik ödülü kazandı. Albüm, 2003 yılı sonlarında EMI etiketiyle Yunanistan, Polonya ve Lübnan'da da yayınlandı. Albümle adını veren "Keyf" şarkısı EMI tarafından tüm dünyada yayına sunulan karma albümde de yer aldı.[5]

Parça listesi

No.BaşlıkŞarkı yazar(lar)ıMüzikSüre
1."Last Twins" (Son Kuleler) Gökhan Kırdar2.42
2."Scurry Bag" (Kayıp Çanta) Gökhan Kırdar4.32
3."Days In Days" (Gün Be Gün) Gökhan Kırdar2.21
4."Home" (Ev) Gökhan Kırdar1.47
5."Road Trip" (Yolculuk) Gökhan Kırdar3.17
6."Pleasure" (Keyf) Gökhan Kırdar4.20
7."Motel Mardin" (Mardin Moteli) Gökhan Kırdar3.14
8."Monestry Of East" (Doğunun Manastırı) Gökhan Kırdar1.02
9."Furs Han" (Kürkçü Han) Gökhan Kırdar2.16
10."Sofra"   Gökhan Kırdar0.43
11."High Mountains" (Yüksek Dağlar) Gökhan Kırdar1.41
12."Zikr-In"   Gökhan Kırdar1.52
13."Toilet Paper" (Tuvalet Kağıdı) Gökhan Kırdar1.36
14."Anyone's Back" (Kimse Dönmedi) Gökhan Kırdar1.14

Yapım görevlileri

  • Gökhan Kırdar – Müzik, düzenleme, klavye, davul programlama, yapımcı ve müzik yönetmeni
  • Cahit Ogün Onat – Sanat yönetmeni
  • Cem Egemen Kıralım – Tasarım
  • Kemal Cankaya – Mix ve mastering
  • Ercan Dönmez – Ney
  • Cahit Ogün Onat, Cumhur Aygün – Fotoğraf
  • Ömer Öcal – Ud

Ayrıca bakınız

Dış bağlantılar

Kaynakça

  1. ^ "Gökhan Kırdar - Pleasure albümü, 2004". Albüm. Youtube. 24 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mart 2023. 
  2. ^ "Gökhan Kırdar - Keyf/Pleasure". Albüm. Discogs. Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mart 2023. 
  3. ^ "Üçüncü binyılın peşindeyim". Röportaj. Hürriyet. Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Nisan 2023. 
  4. ^ "Crude, 2003". Film. IMDb. Ekim 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2023. 
  5. ^ "Gökhan Kırdar, Biyografi". Biyografi. gokhankirdar.info. Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2023. 

İlgili Araştırma Makaleleri

Kardeş Türküler, 1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan ve çağdaş halk müziği türünde eserler üreten müzik grubudur.

<span class="mw-page-title-main">Pentagram (müzik grubu)</span> Türk heavy metal grubu

Pentagram, kuruculuğunu Hakan Utangaç ve Cenk Ünnü'nün yaptığı Türk heavy metal grubudur.

Gökhan Kırdar, Türk şarkıcı, söz yazarı, besteci, yapımcı ve aranjördür. Farklı tarzlarda yazdığı ve bestelediği şarkılar, film ve dizi müzikleriyle kariyeri boyunca birçok ödül kazandı.

<span class="mw-page-title-main">Özlem Tekin</span> Türk şarkıcı ve oyuncu

Özlem Tekin, Türk rock şarkıcısıdır.

<span class="mw-page-title-main">Cahit Berkay</span> Türk müzisyen

Cahit Berkay, Moğollar adlı müzik grubunun kurucularından Türk müzisyendir.

Fatma Hümeyra Akbay veya bilinen sahne adıyla Hümeyra, Türk şarkıcı, söz yazarı, besteci ve oyuncu.

<i>Serseri Mayın</i> (albüm) albüm

Serseri Mayın, Türk şarkıcı Gökhan Kırdar'ın ilk stüdyo albümüdür. 28 Ocak 1994'te Göksoy Plakçılık tarafından yayımlandı. 1980'li yılların sonundan itibaren profesyonel olarak müzik yapmaya başladı. Aynı dönemlerde arkadaşları ile birlikte rokk müzik grubunu kurarak etnik, jazz, rock sentezi tarzında müzikler yaptı. 1990 yılından itibaren eserler üretmeye devam etti. 1991 yılında Gökhan Kırdar & Beyazın Ötesi adıyla İstanbul Beyaz Güvercin Müzik Yarışması'na söz ve müziği kendisine ait olan "Karanlığın Gizi" adlı parçayla katılarak tanınmaya başlandı. Nisan 1993 tarihinde ilk albümü için sözleşmeyi imzalayan Gökhan Kırdar, aynı dönemde stüdyoya girerek ilk albümünün kayıtlarına başladı. Yapımcılığını Kamil Gök'ün üstlendiği albümün kayıtları yedi ay kadar sürdü. Albümde Tarık Sezer, Erkan Oğur, Gürol Ağırbaş, Mustafa Süder ve Zeynep Talu gibi birçok müzisyen ile çalıştı.

<i>Trip</i> (albüm) albüm

Trip, Türk şarkıcı Gökhan Kırdar'ın üçüncü stüdyo albümü. İlk kez 25 Kasım 1997'de Bay Müzik etiketiyle yayımlandı. Kırdar'ın 1993-1995 yılları arasında çalıştığı Göksoy Plakçılık şirketi etiketiyle yayınlanan Tutunamadım (1995) albümünden sonra satışa sunduğu ilk albümüdür. Gökhan Kırdar, ikinci albümünü yayınladıktan sonra farklı tarzlarda müzikler yapmak istediği için iki albüm yayınlandığı müzik şirketinden ayrıldı. İlk iki albümüne göre sayıca daha az müzisyenle çalışan Kırdar, albümde söz yazarlığı ve besteciliğin yanı sıra programlama, klavye, aranje ve mix gibi birçok şeyi üstlendi. Yapımcılığını Can Onat'ın üstlendiği albüm için sekiz parça kaydedildi.

<i>Neredesin Firuze</i> 2003 yapımı Türk filmi

Neredesin Firuze, 2003 yapımı Türk filmidir. Senaryosunu Levent Kazak'ın yazdığı ve yönetmenliğini Ezel Akay'ın yaptığı filmin başrollerinde Özcan Deniz, Şebnem Dönmez, Haluk Bilginer, Demet Akbağ, Cem Özer, Ata Demirer, Murat Akkoyunlu, Uğur Uludağ yer almıştır.

Çilekeş, 2002 yılında Ankara'da kurulan Türk rock grubudur. Grup dağıldıklarını resmen ilan etmeseler de 2011 yılından beri albüm ve konser açısından pasif durumdadır. Çilekeş grubundan bazı kişiler Lalalar adlı grubu 2020 de kurmuş, Çilekeş grubunun vokali Görkem Karabudak ise kendi başına müzik yapmaya devam etmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Mercan Dede</span> Türk neyzen, besteci, yapımcı ve DJ

Mercan Dede, dünyaca ünlü Türk neyzen, besteci, yapımcı ve DJ. Sufi müziğini etnik enstrüman ve sanatçılarla zenginleştirip, elektronik müzikle harmanlamıştır.

<i>Ethnotronix</i> (albüm) albüm

Ethnotronix, Türk şarkıcı Gökhan Kırdar'ın dördüncü stüdyo albümü. İlk kez 15 Haziran 2002'de Muzikotek ve Loopus etiketiyle yayımlandı. Trip (1997) adlı üçüncü albümüyle birlikte tarz değişikliğine giden Gökhan Kırdar'ın yayınladığı ilk enstrümantal albümüdür. Müziklerin tamamının Gökhan Kırdar'a ait olduğu albümde Fatih Doğaner, Cenk Sarkuş, Cahit Ogün Onat, Sadun Aksüt, Martin Spencer ve Ali Tüfekçi gibi müzisyenler yer almıştır.

<i>Nefes</i> (Ayşegül Aldinç albümü)

Nefes, Ayşegül Aldinç'in beşinci stüdyo albümü, 7 Ekim 2000'de yayınlandı.

Uğur Dikmen, Türk müzisyen; klavyeci, organist, besteci, aranjör ve orkestra şefidir. Birçok ünlü sanatçının grubunda klavyeli çalgıları çalıp, bestecilik ve aranjörlük yaptı. Bu sanatçılar arasında Durul Gence, Cem Karaca, Yasemin Kumral, Yeşim, Erol Duygulu, Osman İşmen, Edip Akbayram, Coşkun Demir, Nil Burak, Neco, İbo, Grup Piramit, Grup 88, Feridun Hürel, Selda Bağcan, Serpil Barlas, Özdemir Erdoğan vardır.

<i>Gece, Melek ve Bizim Çocuklar</i> 1993 filmi

Gece, Melek ve Bizim Çocuklar, Atıf Yılmaz'ın yönetmenliğini yaptığı 1993 yapımı Türk sinema filmi. Filmde travesti ve seks işçisi bireylerin yanı sıra toplum tarafından ötekileştirilmiş insanların sosyal yaşantısı ana konu; aşk çevresinde işlenmiştir. Yine filmde İstanbul ilinin arka sokaklarında uyuşturucu satıcıları, eşcinsellerin para kazanma mücadelesi ve ötekileştirilmeleri konu alınmıştır.

<i>Kırık Bir Aşk Hikayesi</i>

Kırık Bir Aşk Hikâyesi, yönetmenliğini Ömer Kavur'un üstlendiği, Selim İleri'nin özgün senaryosunun Kavur tarafından uyarladığı 1981 çıkışlı Türk filmidir. Film Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde çekilmiştir.

Radyo Boğaziçi, Boğaziçi Üniversitesine bağlı bir radyo istasyonu ve öğrenci kulübüdür. Yayınlarını internet üzerinden yapan radyo elektronik müzik ve indie rock tarzında şarkılar çalar.

<i>Kurtlar Vadisi Vol. 1</i> Dizi müziği albümü

Kurtlar Vadisi Vol. 1, Gökhan Kırdar tarafından bestelenen ve düzenlenen Kurtlar Vadisi adlı televizyon dizisinin müziklerinin yer aldığı soundtrack albümüdür. Dizinin ilk bölümünden beri kullanılan müzikler, dizinin yapım şirketi Sinegraf ve Loopus etiketiyle 7 Şubat 2004 tarihinde yayınlandı.

<i>Kurtlar Vadisi Vol. 2</i>

Kurtlar Vadisi Vol. 2, Gökhan Kırdar tarafından bestelenen ve düzenlenen Kurtlar Vadisi adlı televizyon dizisinin müziklerinin yer aldığı soundtrack albümünün ikincisidir. Dizinin ilk bölümünden beri kullanılan müzikler, dizinin yapım şirketi Sinegraf ve Loopus etiketiyle 25 Haziran 2004 tarihinde yayınlandı.

<span class="mw-page-title-main">Yahya Dai</span> Türk müzisyen

Yahya Dai, Türk caz müzisyeni.