İçeriğe atla

Keskin Meslek Yüksekokulu

Kırıkkale ilinin Keskin ilçesinde kurulu bulunan meslek yüksekokuldur. 2012 yılı itibarıyla yaklaşık bin öğrencisi bulunmaktadır.

Tarihçe

Keskin Meslek Yüksekokulu 1994–1995 öğretim yılında Keskin Belediyesi’nin tahsis ettiği 850m²’lik binada gerekli tadilat ve bakım yapıldıktan sonra üç programla (Elektrik, Kimya ve Mahalli İdareler) öğretime başlamıştır.

1995–1996 öğretim yılında 'Mahalli İdareler Programı' Zabıta hizmetleri konusuyla ilgili orta ve Yükseköğretim düzeyinde eğitim veren herhangi bir kurum olmaması nedeniyle Zabıta Programına dönüştürülmüştür.

1996–1997 Öğretim Yılında “Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları” programı ilave edilerek program sayısı dörde çıkartılmıştır.

Yüksekokul 1997–1998 döneminde Özelleştirme İdaresi'nden devralınan Keskin’e 3 km mesafedeki Köyteks Tesisleri'ne taşınmıştır. Yüksekokul 1998–1999 öğretim yılında mevcut programlardan başka ikinci öğretimde Elektrik ve Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programları, normal öğretimde ise Hazır Giyim, Piyasa Araştırmaları ve Pazarlama programlarına öğrenci alarak eğitimine devam etmiştir.

2002–2003 öğretim yılında Yükseköğretim Kurulunun 2 Ağustos 2002 tarih ve 1592–16525 sayılı yazısı ile Hazır Giyim programı Tekstil, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı Muhasebe, Piyasa Araştırmaları ve Pazarlama programı ise Pazarlama olarak isim değiştirmiştir.

YÖK'ün 21 Mart 2002 tarih ve 532–5758 sayılı yazısıyla Mahalli İdareler (Zabıta) programından Zabıta ibaresi çıkartılmıştır. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın 4 Haziran 2004 tarih ve B.30.0.EÖB.0.00.00.03–4.05–980–010549 sayılı yazısı ile 2004–2005 eğitim-öğretim yılından itibaren Mahalli İdareler programının adı Yerel Yönetimler olarak değiştirilmiştir.

2006–2007 döneminde mevcut programlar dışında Teknik Programlar Bölümünde Elektrik programı, İktisadi ve İdari Programlar Bölümünde ise Yerel Yönetimler ve Muhasebe programlarının ikinci öğretimi açılmıştır.

23 Şubat 2007 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında 2547 sayılı Kanunun 2880 sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 ve 7/h maddeleri uyarınca, İktisadi ve İdari Programlar Bölümünde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Programı ile Sağlık Programlar Bölümünde Çocuk Gelişimi Programları açılmış olup 2007-2008 eğitim-öğretim yılında 30’ar öğrenci alınması uygun görülmüştür.

2008-2009 eğitim-öğretim yılında Sağlık Programlar Bölümü Çocuk Gelişimi Programının İkinci öğretimi açılmış olup 40’ar öğrenci alınması uygun görülmüştür. Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 15 Nisan 2009 tarihli toplantısında Meslek Yüksekokullarında bölüm ve program adlandırılması yeniden düzenlenmiş olup 2010-2011 eğitim-öğretim yılı itibarıyla 6 bölüm ve 7 programla eğitim-öğretime devam edilmektedir.

Kadro

Yüksekokulda kadrolu 1 Yardımcı Doçent, 9 öğretim görevlisi ve 1 okutman, Rektörlük görevlendirmesi ile 1 Yardımcı Doçent olmak üzere toplam 12 öğretim elemanı ve 14 idari personel görev yapmaktadır.

Altyapı

  • 4 Adet laboratuvar
  • 2 Adet Atölye
  • İnternet merkezi
  • Spor salonu
  • Spor sahaları
  • Kütüphane

Bölümler ve Programlar

  • Elektrik ve Enerji Bölümü
    • Elektrik Programı
  • Muhasebe ve Vergi Bölümü
    • Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı
  • Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü
    • Çocuk Gelişimi Programı
  • Yönetim ve Organizasyon Bölümü
    • Yerel Yönetimler Programı
  • Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü
    • Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı
    • Pazarlama Programı
  • Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü
    • Giyim Üretim Teknolojisi

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Akdeniz Üniversitesi</span> Antalyada kurulu devlet üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi, Antalya'da kurulu bir devlet üniversitesidir. 20 Temmuz 1982 yılında Batı Akdeniz bölgesi Antalya'da kurulmuştur. Türkiye'nin köklü üniversitelerinden biridir. Kampüsünün geniş ve yeşil bir araziye sahip olması ve Konyaaltı Sahili'ne yakınlığı ile Boğaziçi Üniversitesi'nden sonra Türkiye'nin en güzel ikinci kampüsü seçilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi</span> KKTCde kurulu vakıf üniversitesi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi 1997 yılında Lefkoşa'da İngiliz dilinde eğitim vermek üzere kurulmuş bir özel üniversitedir. Üniversitenin 10 fakülte (Eczacılık, Eğitim, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri ve bu fakültelere bağlı 54 lisans programı vardır. Ayrıca, 4 yıllık programların bulunduğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve 2 yıllık programların bulunduğu Adalet Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu bulunmaktadır. Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsünde ise yüksek lisans, doktora ve profesyonel doktora programları devam etmektedir.

Altıntaş Meslek Yüksekokulu, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin Kütahya'nın Altıntaş ilçesindeki meslek yüksekokuludur.

<span class="mw-page-title-main">Muş Alparslan Üniversitesi</span> Muşta kurulu devlet üniversitesi

Muş Alparslan Üniversitesi, 28 Mayıs 2007 tarihinde kurulan ve Muş ilinde faaliyet gösteren yüksek eğitim kurumudur.

<span class="mw-page-title-main">Kırklareli Üniversitesi</span> Kırklarelide kurulu devlet üniversitesi

Kırklareli Üniversitesi, Kırklareli'de yer alan bir devlet üniversitesi. 5662 sayılı "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la kurulan ve 29 Mayıs 2007 tarihinde Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan, 17 yeni üniversiteden biridir.

<span class="mw-page-title-main">Karacabey Meslek Yüksekokulu</span>

Karacabey Meslek Yüksekokulu, 1995 yılında Uludağ Üniversitesi'ne bağlı olarak Bursa-Karacabey'de kurulmuştur. 2 yıllık önlisans düzeyinde öğretim veren bir meslek yüksekokuludur.

Bitlis Meslek Yüksek Okulu, daha önce Yüzüncü Yıl Üniversitesi 'ne bağlı olarak Bitlis'te yerleşkesi olan bir Meslek Yüksek Okuludur.

<span class="mw-page-title-main">Gümüşhane Üniversitesi</span> Gümüşhanede kurulu devlet üniversitesi

Gümüşhane Üniversitesi 31 Mayıs 2008 tarihinde Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden ayrılarak, Gümüşhane ilinde kurulan devlet üniversitesidir. Mühendislik Fakültesinin adı 26.04.2013 tarihli 28629 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi olarak değiştirilmiş, 16.05.2013 tarih ve 28649 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 2013/4694 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu kapatılarak bunun yerine Turizm Fakültesi kurulmuştur. Gümüşhane Üniversitesi; hâlen 6 Fakültesi, 2 Yüksekokulu, 2 Enstitüsü, 8 Meslek Yüksekokulu ve 2 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile büyümesini hızlı bir şekilde sürdürmektedir. 3 Ocak 2013 itibarıyla kayıtlı öğrenci sayısı 10327'dir.

Toros Üniversitesi, 2009 yılında Mersin'de Mersin Eğitim Vakfı tarafından kurulmuş olan bir Vakıf Üniversitesi'dir.

Kastamonu Üniversitesi Tosya Meslek Yüksekokulu 2010 yılında Kastamonu, Tosya'da kurulmuş meslek yüksekokuludur. Kastamonu Üniversitesi içindeki meslek yüksekokulu 8 bölüm içermektedir. Tosya Yerleşkesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdümektedir.

<span class="mw-page-title-main">Avrasya Üniversitesi</span> Trabzonda kurulu vakıf üniversitesi

Avrasya Üniversitesi, Trabzon'da yerleşik; Maçka İmar, Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmet Vakfı tarafından kurulmuş kamu tüzel kişiliğine haiz bir vakıf üniversitesi'dir. Yükseköğretim Kurulu'na 2010 yılında yapılan başvuruyu takiben mevzuatta öngörülen süreçler tamamlanmış ve TBMM Genel Kurulunda kanunla Avrasya Üniversitesi'nin kurulması kabul edilmiştir. Kanunun 28.01.2011 tarihli Resmî Gazetede 27829 sayı numarasıyla yayımlanmasıyla Avrasya Üniversitesi tüzel kişiliğini kazanmıştır. Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından yönetilmektedir.

Çanakkale ilinin en büyük ilçesi olan Biga'da kurulu 2 yıllık meslek yüksekokuludur. 1.500 öğrenciye eğitim-öğretim vermektedir. 1990 yılında kurulmuştur.

Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde yer alan 2 yıllık önlisans programları yürüten yüksekokuldur. Okul Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne (ÇOMÜ) bağlı olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Çana Meslek Yüksekokulu Çanakkale'nin Çan ilçesinde 2 yıllık ön lisans eğitimi veren okuldur. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne (ÇOMÜ) bağlı olarak faaliyet göstermektedir.

Ezine Meslek Yüksekokulu. Çanakkale'nin Ezine ilçesinde yer alan ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne (ÇOMÜ) bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren 2 yıllık eğitim-öğretim veren meslek yüksekokuludur.

Lapseki Meslek Yüksekokulu. Çanakkale ilinin Lapseki ilçesinde kurulu bulunan ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne (ÇOMÜ) bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren 2 yıllık meslek yüksekokuludur.

T.C. Giresun Üniversitesi Tirebolu Mehmet Bayrak Meslek Yüksekokulu, 1994 yılında iki bölümle Karadeniz Teknik Üniversitesine bağlı olarak açılan okul daha sonra 5467 sayılı kanunla 1 Mart 2006 tarihinde, yeni kurulan Giresun Üniversitesine bağlanmıştır. Halen Giresun Üniversitesine bağlı olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Emet Meslek Yüksekokulu</span>

Emet Meslek Yüksekokulu, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin Kütahya'nın Emet ilçesindeki meslek yüksekokuludur.

<span class="mw-page-title-main">Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Yerleşkesi</span>

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Yerleşkesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bulunan yerleşkesidir.

<span class="mw-page-title-main">Adnan Menderes Üniversitesi Aydın Meslek Yüksekokulu</span>

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Aydın Meslek Yüksekokulu, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Merkez Kampüsünde bulunan ve Üniversiteye bağlı bir meslek yüksekokuludur.