İçeriğe atla

Kerem Ersü

Kerem Ersü
Kişisel bilgileri
Doğumu25 Nisan 1967 (57 yaşında)
Spor
ÜlkeTürkiye
SporOkçuluk

Kerem Ersü (d. 25 Nisan 1967), Türk okçu.

Ersü, 1988 Seul ve 1992 Barselona Olimpiyatları'nda ülkesini temsil etti. Bireysel ve takım kategorilerinde mücadele eden sporcu, iki organizasyonda da sıralama turlarını geçmeyi başaramadı.[1] Ersü 1992 Olimpiyatları'nın açılış töreninde ülkesinin bayrağını taşıyan isimdi.[2]

Kaynakça

  1. ^ "Kerem Ersü". sports-reference.com. 25 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Eylül 2018. 
  2. ^ "Barcelona'da görkemli açılış". cumhuriyetarsivi.com. 26 Temmuz 1992. s. 15. 1 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mayıs 2016. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Atatürk Olimpiyat Stadyumu</span> İstanbulda bir stadyum

Atatürk Olimpiyat Stadyumu, İstanbul'da yer alan bir mega stadyumdur. Adını Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ten alan tesis, kapasite olarak ülkedeki en büyük stadyumdur. Olimpiyat oyunlarına hazırlık projesi kapsamında Türk atletizmi ve futboluna hizmet etmesi amacıyla yaptırılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Olimpiyat Oyunları</span> farklı spor dallarının bir araya gelerek oluşturduğu yarışmalar

Olimpiyat Oyunları veya kısaca Olimpiyatlar, Yaz ve Kış Olimpiyat Oyunları olmak üzere iki ayrı kategoride, dört yılda bir düzenlenen uluslararası çok sporlu etkinlik. 200'ün üzerinde ülkeyi temsil eden sporcuların katıldığı etkinlikler, dünyanın en kapsamlı spor etkinliği konumundadır.

<span class="mw-page-title-main">1932 Yaz Olimpiyatları</span>

1932 Yaz Olimpiyatları ya da resmî adıyla X. Olimpiyat Oyunları, 1932 yılında ABD'nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenmiş uluslararası çok sporlu etkinlik. Oyunların ev sahipliği için başvuran başka ülke olmamıştır. Büyük Bunalım döneminde yapılan mücadelelere, mali sebeplerle birçok atlet katılamamıştır. Katılımcı sayısı 1928 Yaz Olimpiyatları'na katılan sporcu sayısının yarısının da altında kalmıştır. Amerikan başkanı Herbert Hoover oyunlara katılmayarak, ülkesinde düzenlenen Olimpiyat Oyunları'na katılım göstermeyen ilk ev sahibi ülke devlet başkanı olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">1960 Yaz Olimpiyatları</span> 1960 yılında Romada düzenlenmiş uluslararası çok sporlu etkinlik

1960 Yaz Olimpiyatları ya da resmî adıyla XVII. Olimpiyat Oyunları, 1960 yılında İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenmiş uluslararası çok sporlu etkinliktir. Roma daha önce 1908 Yaz Olimpiyatlarının organizasyonunu üstlenmişti, ancak 1906'da Vezüv Yanardağı'nın patlamasının ardından şehrin bu görevi reddetmekten ve Londra'ya devretmekten başka seçeneği kalmamıştı. Sovyetler Birliği 1960 Oyunlarında en çok altın ve toplam madalya kazanan ülke olmuştur. İlk Paralimpik Oyunları Roma'da 1960 Yaz Olimpiyatları ile birlikte düzenlenmiş ve bu tür etkinlikler ilk kez aynı zamana denk gelmiştir. Türkiye sadece güreş branşında olmak üzere 7 altın 2 gümüş madalya alarak hala olimpiyatlarda en çok altın madalya kazandığı oyunlar olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">1924 Kış Olimpiyatları</span>

1924 Kış Olimpiyatları, 25 Ocak-4 Şubat 1924 tarihlerinde Fransa'nın kış sporları merkezlerinden Chamonix'te düzenlenen, Kış Olimpiyatları tarihindeki ilk organizasyondur. 16 ülkeden 258 sporcu katılmıştır. Olimpiyatların açılışını Fransa Teknik Eğitim Genel Sekreteri Gaston Vidal yaptı.

<span class="mw-page-title-main">2000 Yaz Olimpiyatları</span> Sidneyde düzenlenen 27. Olimpiyat Oyunları

2000 Yaz Olimpiyatları ya da diğer bir adıyla Yeni Milenyum Oyunları, modern olimpiyat tarihinin 27.Olimpiyat Oyunlarıdır. Bu Olimpiyatlar 2000 yılında Avustralya'nın Sidney kentinde gerçekleşmiştir.

<span class="mw-page-title-main">IOC ülke kodları listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, (UOK) Olimpiyat Oyunları’na katılan ülkelerin kafilelerini ve sporcu gruplarını işaret edebilmek için üç harften oluşan ülke kodları kullanıyor. Her kod ise bir Ulusal Olimpiyat Komitesi’ni belirliyor. Geçmiş Oyunlar’da ise belirli ülkeler ve durumlar için de bu tip kodlar kullanıldı; mesela farklı ülkeden oluşturulan sporcu kafileleri veya hiçbir ülkeyi temsil etmeyen atlet grupları gibi. UOK’nın bazı kullandığı kodlar ise standartlaşmış ISO 3166-1alpha-3 kod listesinden çok daha farklı. FIFA, FIBA ya da İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları gibi daha başka uluslararası spor organizasyonları da, katılımcı ülke kafilelerini isimlendirebilmek için aynı kodları kullanıyorlar.

<span class="mw-page-title-main">1998 Kış Olimpiyatları'nda Türkiye</span>

Türkiye, 7-22 Şubat tarihleri arasında Japonya'nın Nagano şehrinde yapılan 1998 Kış Olimpiyatları'nda, alp disiplinindeki bir sporcuyla mücadele etti. Bu, Türkiye'nin katıldığı 12. Kış Olimpiyatları oldu. Ülke adına yarışan tek sporcu olan Arif Alaftargil, mücadele ettiği erkekler slalom kategorisini, 2:25.09'luk derecesiyle 29. sırada tamamladı.

<span class="mw-page-title-main">2018 Kış Olimpiyatları</span>

2018 Kış Olimpiyatları veya resmî adıyla XXIII Kış Olimpiyat Oyunları, 9 ila 25 Şubat 2018 tarihleri arasında Güney Kore'nin Pyeongchang kentinde yapılan çok sporlu etkinliktir. Etkinliği düzenleme hakkını kazanan şehir 6 Temmuz 2011'de Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından Durban'daki oturumun ardından açıklanmıştır. Diğer iki aday Fransa'nın Annecy ve Almanya'nın Münih şehirleriydi.

<span class="mw-page-title-main">2016 Yaz Olimpiyatları'nda Tuvalu</span>

Tuvalu, Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde düzenlenen 2016 Yaz Olimpiyatları'na, atletizmdeki tek sporcuyla katıldı. Olimpiyat Oyunları tarihinde ilk kez 2008 Yaz Olimpiyatları'nda temsil edilen ülke, Yaz Olimpiyatları tarihindeki üçüncü katılımını gerçekleştirirken oyunlar tarihindeki en az sayıda sporcuyla temsil edilmişti. Daha önceki hiçbir etkinlikte madalya kazanamayan Tuvalulu sporcular, bu oyunlarda da madalya kazanamadı. Erkekler 100 m kategorisinde yarışan Etimoni Timuani, elemeleri geçemeyip katıldığı ilk turda elendi.

<span class="mw-page-title-main">Damir Džumhur</span>

Damir Džumhur Bosnalı profesyonel tenis oyuncusu, şu anda Bosna Hersek'in 1 numaralı oyuncusudur. Bosna Hersek Davis Kupası Takımı'nın bir üyesidir ve 2016 Yaz Olimpiyatları'nda yarışmak için ülkesinden seçilen ilk erkek tenisçi olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">2018 Asya Oyunları</span>

2018 Asya Oyunları, 18 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde Endonezya'nın Cakarta ve Palembang şehirlerinde düzenlenmiş, tarihteki 18. Asya Oyunları organizasyonu.

<span class="mw-page-title-main">2010 Kış Olimpiyatları'nda Bermuda</span>

Bermuda, 12-28 Şubat 2010 tarihleri arasında Kanada'nın Vancouver şehrinde organize edilen 2010 Kış Olimpiyatları'nda, kayaklı koşudaki bir sporcuyla mücadele etti. Bu, ülkenin katıldığı 6. Kış Olimpiyatları olurken bir kayak disiplinindeki ilk katılımıydı. Ülke adına yarışan tek sporcu olan Tucker Murphy, mücadele ettiği 15 kilometre serbest stil kategorisini 42:39.1'lik derecesiyle 88. sırada tamamladı.

Paraguay, 13-29 Ağustos 2004 tarihleri arasında Yunanistan'ın Atina kentindeki 2004 Yaz Olimpiyatları'nda yarıştı. Bu, ABD'nin boykotuna kısmi desteği nedeniyle ülkenin Olimpiyatlarda dokuzuncu çıkışıydı.

<span class="mw-page-title-main">Olimpiyat Oyunları'nda Kırgızistan</span>

Kırgızistan, bağımsız bir devlet olarak altı Yaz Oyununa ve yedi Kış Oyununa katıldı ve bugüne kadar olimpiyat oyunlarında 1 gümüş ve 3 bronz olmak üzere toplam 4 madalya kazandı. Daha önce Sovyetler Birliği ekibi tarafından temsil edildi. 1992'de Kırgızistan, Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından Birleşik Takım'ın bir parçası olarak yarıştı. Kırgızistan bağımsız bir ülke olarak ilk kez 1994 Kış Olimpiyatları ve 1996 Yaz Olimpiyatları'nda boy gösterdi.

<span class="mw-page-title-main">Olimpiyat Oyunları'nda Türkmenistan</span>

Türkmenistan, ilk kez 1996 yılında Yaz Olimpiyatı'na katıldı. Toplamda yedi kez yaz olimpiyatlarında yer aldı. Kış Olimpiyatları'na hiç katılmadı ve Sovyetler Birliği dönemi sonrası katılmayan tek devlet olarak kaldı. Türkmenistan aynı zamanda Kış Olimpiyatları'na hiç katılmamış dünyanın en kuzeydeki ülkesidir. Türkmen sporcular daha önce Sovyetler Birliği takımıyla ve 1992'de Birleşik Takımın bir parçası olarak katılım sağladılar.

<span class="mw-page-title-main">Olimpiyat Oyunları'nda Bulgaristan</span>

Bulgaristan, Olimpiyat Oyunlarına ilk olarak 1896 Oyunlarının açılışında tek bir jimnastikçi ile katıldı. Ancak Charles Champaud, Sofya'da yaşayan bir İsviçre vatandaşı olduğu için, bazı kaynaklar onun bu katılımını İsviçre'ye bağlamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Olimpiyat Oyunları'nda Bohemya</span>

Bohemya Krallığı, 1918'e dek Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun bir parçası olarak Olimpiyat Oyunlarında yarışmıştır. 1899'da Olimpiyat Oyunları için bir Bohemya Komitesi kuruldu. Böylelikle Bohemya ilk kez kendi adına 1900 Yaz Olimpiyatları'nda yarıştı. 1906 Ara Olimpiyatları, 1908 ve 1912 Yaz Olimpiyatları'na da katılan Bohemya; Avusturya'dan gelen siyasi baskılar doğrultusunda Bohemya Komitesinin ismi Avusturya-Çek Olimpiyat Komitesi olarak değiştirilmeye zorlandı. Bohemya, 1914'te her ülkenin tek bir Ulusal Olimpiyat Komitesi olabileceği gerekçesiyle IOC'tan ihraç edildi.

<span class="mw-page-title-main">Olimpiyat Oyunları'nda Birleşik Takım</span>

Birleşik Takım, 1991'de SSCB'nin dağılmasından sonra ayrılan ülkelerin Olimpiyat Oyunları'nda yarışırken aldığı isimdir. Yalnızca Albertville'de düzenlenen 1992 Kış Olimpiyatları ve Barselona 1992 Yaz Olimpiyatları'nda Birleşik Takım adıyla sporcular yarışmıştır. IOC ülke kodu EUN olarak kayıtlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">2002 Kış Olimpiyatları'nda Bosna-Hersek</span>

Bosna-Hersek, 8-24 Şubat 2002 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan 2002 Kış Olimpiyatlarına iki alp kayakçısı ile katıldı. Bu, ülkenin Kış Olimpiyat Oyunları'na üçüncü katılımıydı. Bisić erkekler slalomda 29., dev slalomda 44. oldu. Bećirbegović tek etkinliği olan dev slalomu bitiremedi.