
İstanbul Arkeoloji Müzesi, çeşitli kültürlere ait bir milyonu aşkın eserle, dünyanın en büyük müzeleri arasındadır. Türkiye'nin müze olarak inşa edilen en eski binasıdır. 19. yüzyılın ortalarında Maarif Nazırı Mehmed Esad Safvet Paşa tarafından Müze-i Hümâyûn adıyla 1869 yılında kurulmuştur ve 13 Haziran 1891'de ana binanın inşaatı tamamlanıp ziyarete açılmıştır.

Uşak Arkeoloji Müzesi, Uşak ilinde bulunan arkeolojik bir müzedir. 1967 yılında başlatılan müzenin inşaatı 1969 yılında bitirilmiştir. 23 Mayıs 1970 tarihinde teşhir tanzimi tamamlanan müze, Uşak Müze Müdürlüğü olarak hizmete açılmıştır. 2012 yılında tren istasyonu mevkiinde 14 bin 500 metrekare kapalı alana üzerine yeni bir müze binası inşasına başlamış ve dört yılın ardından 2016 yılında tamamlanmıştır. Yaklaşık 48 yıl boyunca aynı binada hizmet veren Arkeoloji Müzesi, yaklaşık 16 milyon liraya mal olan 3 katlı modern yeni müze binasının 2018 yılında teşhir ve tanzim çalışmalarının bitmesiyle tren istasyonu mevkiine taşınarak modern müzeler arasında yerini almıştır. Envanterinde yer alan 43.000 bin eser ve sikkeden 2.500'ü müze içerisinde sergilenmektedir.

Hatay Arkeoloji Müzesi, Antakya'da konumlanmış önemli bir kültürel kuruluştur. Antik döneme ait eşsiz eserlerin sergilendiği bu müze, 28 Aralık 2014 tarihinde kayda değer bir başarıya imza atmıştır: Dünya'nın en geniş mozaik sergileme alanına sahip olması. Bünyesinde barındırdığı zengin arkeolojik koleksiyon ile bu müze, antik çağın izlerini günümüze taşırken, ziyaretçilere benzersiz bir tarihî deneyim sunmaktadır. 28 Aralık 2014 itibarıyla Dünya'nın en büyük mozaik sergileme alanına sahip müzedir. 2023 yılında meydana gelen Gaziantep-Kahramanmaraş depremlerinde kısmen zarar gören müze, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından alınan önlemler doğrultusunda ekstra güvenlik personeli ve kameralarla gözetim altına alınmıştır.

İzmir Arkeoloji Müzesi, İzmir ili ve çevresinde bulunan arkeolojik eserlerin sergilendiği müzedir.

Akhisar Müzesi, Türkiye'nin Manisa ilinin Akhisar ilçesinde bulunan arkeoloji ve etnografya müzesi. Thiatira örenyeri yanında bulunan müze, 2012 yılında ziyarete açılmıştır. Akhisar ve çevresinde bulunan arkeolojik eserlerin sergilendiği müze, aynı zamanda Akhisar'ın kent belleğine ait etnografik eserleri de bünyesinde barındırmaktadır.

Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan özel bir arkeoloji müzesidir.

Ulusal Bahçe, Yunanistan'ın başkenti Atina'da bulunan bir parktır. Park, Yunanistan Parlamento Binası'nın hemen arkasında yer almaktadır ve güneyde Zappeion'un bulunduğu bölgeye Panathinaiko Stadyumu'nun karşısına kadar devam etmektedir. Park, ayrıca bazı antik kalıntıları, tefler ve Korint sütunları, mozaikler ve diğer özelliklere ev sahipliği yapmaktadır.

Ulusal Galeri, Yunanistan'ın başkenti Atina'da bulunan bir sanat müzesidir. Müze, 1878 yılında kurulmuş olup ağırlıklı olarak Bizans sonrası Yunan sanatına ait 9,500'den fazla eser sergilenmektedir.

Benaki Müzesi, Yunanistan'ın başkenti Atina'da bulunan bir sanat müzesidir. Müze, 1930 yılında Antonis Benakis tarafından kurulmuş olup tarih öncesi dönemlerden günümüze kadar olan Yunan sanat eserleri ve geniş bir Asya sanat koleksiyonu sergilenmektedir.

Keramikos, Yunanistan'ın başkenti Atina'nın bir mahallesidir. Mahalle, Akropolis'in kuzeybatısında yer almaktadır. Seramik kelimesinin türediği kentin çömlekçi mahallesiydi ve aynı zamanda Elefsis'e doğru şehrin dışına doğru dikilen önemli mezarlık ve çok sayıda mezar heykelleri de bulunmaktaydı.

Bafra Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Samsun'un Bafra ilçesinde yer alan müze.

Marmaris Kalesi, Muğla'nın Marmaris ilçesinde yer alan tarihi kale. Kale, Osmanlı padişahı I. Süleyman tarafından Rodos seferi esnasında yeniden inşa ettirilmiştir.

Samsun'daki müzeler listesi, Türkiye'nin Samsun ilinde bulunan tüm müzelerin derlendiği liste.

İzmir Atatürk Müzesi, Türkiye'nin İzmir şehrinde yer alan bir müzedir. 1941'de açılan müzede Mustafa Kemal Atatürk'ün eşyaları sergilenmektedir.

Troya Müzesi, Türkiye'nin Çanakkale ilinde Troya antik kentinden ve Troas bölgesinin diğer antik kentlerinden çıkarılmış eserlerin sergilendiği arkeoloji müzesidir.

Galatya veya Galatiya günümüz Türkiye'sinin Ankara ve Eskişehir illerini kapsayan, orta Anadolu tepeliklerinde bulunan antik bir bölgedir. Galatya, M.Ö. 279'da Balkanlara göçlerinin ardından, 3.yy.'da Trakya'dan buraya göç edip yerleşen Galya kabilelerinden ismini almıştır. Romalı tarih yazıcıları tarafından bu bölge Doğu Galya ve yerlileri Galli olarak adlandırılmıştır.

Dıraç Arkeoloji Müzesi, Arnavutluk'un Dıraç kentinde bulunan bir arkeoloji müzesidir. Müze, 1951 yılında kurulmuş olup ülkenin en büyük arkeoloji müzesidir.
BugGuide, böcekler, örümcekler ve eklem bacaklılarla ilgili gözlemlerini paylaşan hem amatör hem de profesyonel doğa bilimcilerinden oluşan bir web sitesi ve çevrimiçi topluluktur. Web sitesi, bilgilendirici kılavuz sayfalarından ve Amerika Birleşik Devletleri ile Kanada'dan tanımlama ve araştırma için kullanılan binlerce eklem bacaklı fotoğrafından oluşmaktadır. Ticari olmayan site, Iowa Eyalet Üniversitesi Entomoloji Bölümü tarafından barındırılmaktadır. BugGuide, 2003 yılında fotoğrafçı Troy Bartlett tarafından tasarlandı ve 2006'dan beri Iowa Eyalet Üniversitesi'nde entomoloji yardımcı doçenti ve kıdemli sistem analisti John VanDyk tarafından yönetilmektedir. Web sitesi, halkın böceklere yönelik algısını değiştirmeye yardımcı olduğu için tanınmıştır.

Aydın Arkeoloji Müzesi, Türkiye'nin Aydın ilinin Efeler ilçesinde yer alan bir arkeoloji ve etnografya müzesidir.

'Demetria ve Pamphile'nin mezar naiskosu,, Demetria ve Pamphile adlı ölmüş iki kadının anısına dikilmiş bir mezar anıtıdır. MÖ 320 civarında, Pamphile'nin ölümünden kısa bir süre sonra Atina'da dikilmiştir. Mermerden yapılmış olup şu anda Yunanistan'ın Atina kentindeki Keramikos Arkeoloji Müzesi'nde P687 envanter numarası ile saklanmaktadır. Anıtın bir kopyası ise mezarın antik alanında bulunmaktadır.