Türkiye'de her yıl yaklaşık 300 TWsa elektrik üretilmektedir. Burada en önemli santraller listelenmiştir.

Çayırhan Termik Santrali, yıllık 5 milyar kilovat saat üretim gerçekleştirerek kömür yakıtlı termik santraldir. Santralin işletme hakkı EÜAŞ tarafından Park Termik Elektrik Sanayii ve Ticaret A.Ş.'ne devredilmiştir. Çayırhan Termik Santrali Nallıhan ilçe sınırları içinde kalmakla birlikte Beypazarı'na 23 km uzaklıktadır. Çayırhan Termik Santrali'nin 14 Kasım 1976'da temeli atılmıştır. 1978 yılında inşatı tamamlanan Çayırhan Termik Santrali zaman içerisinde çeşitli genişletmeler ve ek binalar ile bugünkü halini almıştır.
- Çayırhan Termik Santralı'nın tevsi ünitelerinde, bölgedeki kömür rezervleri değerlendirilerek Türkiye'nin elektrik ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunmaktadır.
- Her biri 150 MW gücündeki iki ünitenin yanına kurulan 160 MW gücündeki iki tevsi ünitesiyle birlikte toplam dört üniteden oluşmaktadır.
- Çayırhan Termik Santralı yeni Tevsi Ünitelerinin yapımı için 16 Aralık 1994 tarihinde Austrian Energy and Envitonment (Avusturya), Mitsubishi Corporation (Japonya), Siemens (Almanya), GÜRİŞ (Türkiye), Bischoof (Almanya), Caillard (Fransa) ve SEMKO (Türkiye) firmalarından oluşan konsorsiyum ile sözleşme imzalandı ve işe fiilen 30 Mart 1995 tarihinde başlandı. Anahtar teslim bazında yüzde 100 kredili olarak gerçekleştirilen projenin bedeli, teklif alma tarihindeki kurlarla 504 milyon dolardı.
- Konvansiyonel yakma teknolojisinin kullanıldığı santralda linyitin yanması sonucu ortaya çıkan kükürt dioksit gazı, dünyadaki benzer tesislerde en yaygın kullanıma sahip ıslak kireç taşı projesi ile asgari yüzde 95 verimde tutularak Hava Kalitesinin Korunması Yönetmeliği'ndeki sınır değerlerin altına düşmekte.
- Yapımında 1500 kişinin çalıştığı Tevsi Üniteleri'nin işletmesi 400 personel tarafından gerçekleştirilmektedir.
- 2000 yılına kadar devlet tarafından işletilen termik santral şu anda Ciner grubu şirketlerinden Park Termik Elektrik Sanayii ve Ticaret A.Ş tarafından işletilmektedir.
- Türkiye'de özel sektöre devredilen ilk termik elektrik santralidir.
- Kurulusundan itibaren her yıl veya 2 yılda bir revizyon bakımı argon ustaları tarafından maliyeti yüksek bir bakıma sokulmaktadır.bu bakım ihalelerle verilmektedir.ancak 1 ayda sadece 2 ünitenin bakımı yapılmaktadır.çünkü 4 ünite oldugu için arada santralin veriminin düşmemesi için 1 veya 2 aylık süre zarfı bakım durdurulur ve bu süreden sonra geriye kalan 2 üniteninde bakımı yapılmaktadır.
- Nallıhana 37 km, Ankara'ya ise 120 km uzaktadır.

Elektrik Üretim Anonim Şirketi, (EÜAŞ); Türkiye'nin genel enerji ve ekonomi politikasına uygun olarak, elektrik üretim faaliyetlerinde bulunmak amacıyla teşkil edilen kamu kuruluşu niteliğindeki, %100 hissesi hazineye ait bir şirkettir. Türkiye'deki elektrik üretiminin büyük bir kısmını karşılamaktadır.

Resmi adı : Çatalağzı B Termik Santral İşletmesi
Kısa adı : ÇATES

Afşin-Elbistan B Termik Santrali Kahramanmaraş İli, Afşin İlçesi'nin, Çoğulhan Belde'sinde Çöllolar sektöründeki 544 milyon ton düşük kalorili linyit kömür rezervlerinin kullanılması ile Türkiye'de devamlı olarak artan enerji ihtiyacına katkı sağlamak amacıyla kurulmuş bir termik santraldir. Afşin-Elbistan B Termik Santrali, 4 üniteden oluşmaktadır ve her bir ünite 360MW kurulu güce sahiptir. Santralin toplam kurulu gücü 1440MW'tır. Mitsubishi, Babcock, Gama-Tekfen-Tokar Ortaklığı, Enka Konsorsiyumu tarafından inşa edilmiştir. Müşaviri ELTEM-TEK 'dir.
Gerze Enerji Santrali, Sinop ilinin Gerze ilçesindeki Yaykıl köyü civarında kurulması planlanan enerji santralidir.
Sumgayıt Termik Santrali, Azerbaycan'ın Sumgayıt şehrinde bulunan gaz-buhar türbin tipi bir termik santraldir. Santral bir kamu kuruluşu olan AzerEnerji şirketi tarafından işletilmektedir. 2009 yılından beri elektrik üreten santral 525 MW'lık kapasiteye sahiptir. Yıllık elektrik üretimi 4,150 milyar kW·h'tir.

Yatağan Termik Santrali, Muğla ili Yatağan ilçesinde bulunan termik santraldir. 4.500 GWH yıllık enerji üretimi kapasitesinin yanında 630 MWe kurulu güce sahip olan santral 20.11.1982 tarihinde ilk defa faaliyete geçmiştir.
Kemerköy Termik Santrali, Muğla ili Milas ilçesinde, linyit ile çalışan termik santraldir. Muğla'nın en büyük, Türkiye'nin ise 30. elektrik santrali ve 4. linyit santralidir.
Afşin- Elbistan A Termik Santrali Kahramanmaraş'ta bulunan 1.355 MWe [(1x335) + (3x344)] kurulu gücü ile Türkiye'nin 8. Kahramanmaraş'ın ise 2. büyük enerji santralidir. Tesis ayrıca Türkiye'nin 3. büyük linyit termik santralidir.
Afşin Elbistan C Termik Santrali 1800 MW Kahramanmaraş taki Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ)tan önerilen kömür yakan termik santralidir. ₺17 milyar yatırımlı termik santrali açıldığı takdirde ÇED raporunu göre yıllık 61 Mt dan fazla CO2 salması tahmin ediliyor, Türkiye’nin toplam sera gaz emisyonları %10 dan fazla artış gösterecek. Açılırsa Afşin Elbistan C yakın sahadan linyit alacak.

Orhaneli Termik Santrali, Bursa ili, Orhaneli Karıncalı mahallesi sınırlarında bulunan 210 MW kurulu güce sahip termik santral. Türkiye'nin en büyük 16. termik santralidir. Santralde yakılan linyit, Bursa Linyitleri İşletmesinden temin edilmektedir.
Sırbistan'da enerji, Sırbistan'daki enerji ve elektrik üretimi, tüketimi ve ithalatını açıklar.
18 Mart Çan Termik Santrali, Çanakkale, Çan ilçesinde Kulfa ve Yaya köyleri arasındaki 1600 dönümlük arazi üzerine kurulmuş termik santraldir.
İÇDAŞ, bir çelik şirketidir. Türkiye'deki Bekirli Termik Santrali ve İçdaş Çelik Enerji Ulaştırma A.Ş'ye sahiptir.
İzdemir Termik Santrali, Türkiye'nin İzmir ilinin Aliağa ilçesinde bulunan ve kömür yakıtlı bir termik santraldir. 4 Nisan 2014'te faaliyete geçmiştir.
Habaş/Aliağa-DGKÇ Santrali, İzmir'de bulunan, 1.043 MW kurulu güce sahip bir termik santraldir.
Bandırma Doğalgaz Termik Santrali, Bandırma'de bulunan bir termik santraldir.
Kırıkkale Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali, Kırıkkale'de bulunan, 950 MW kurulu güce sahip bir termik santraldir.
Kırklareli Doğalgaz Termik Santrali, Kırklareli'de bulunan bir termik santraldir.