Erivan, Ermenistan'ın en büyük şehri ve 1918'den beri başkentidir. Erivan, Ermenistan'ın on ikinci başkentidir.
Ermenistan'ın idarî bölümleri, Ermenistan topraklarının kurumsal ve idarî yapısıdır. Ermenistan, idarî olarak 10 ile ayrılmaktadır. Erivan, ülkenin başkenti olarak kendine özel idarî statüsüne sahiptir. Her marz, hükûmet tarafından atanan bir vali (marzpet) tarafından yönetilir. Erivan ise Erivan Belediye Meclisi tarafından seçilen bir belediye başkanı tarafından idare edilmektedir. İller, ek olarak 503 belediyeye (hamaynker) ayrılmaktadır.
Erebuni, Ermenistan'ın başkenti Erivan'ın ilçelerinden birisidir. Bu ilçede Urartu zamanlarına dayanan Erebuni Kalesi'nin harabeleri bulunmaktadır.
Avan, Ermenistan'ın başkenti Erivan'ın on iki tane ilçesinden birisidir.
Acapnyak, Ermenistan'ın başkenti Erivan'ın ilçelerinden birisidir. "Sağ kıyı" anlamına gelen "Acapnyak" ismi, Hrazdan Nehri'nin sağ kıyısında bulunmasını kastediyor.
Şengavit, Ermenistan'ın başkenti Erivan'ın ilçelerinden birisidir.
Kanaker-Zeytun Ermenistan'ın başkenti Erivan'ın ilçelerinden birisidir. İlçenin adı, Ermeni Soykırımı'ndan önce Ermenilerin yaşadığı bugünkü Türkiye Cumhuriyeti'ndeki Zeytün antik mahallesinden gelmektedir.
Davtaşen, Ermenistan'ın başkenti Erivan'ın ilçelerinden birisidir.
Nubaraşen ya da Sovetaşen, Ermenistan'ın başkenti Erivan'ın ilçelerinden birisidir. Yerleşime kuruluşunda Osmanlı diplomatı Boğos Nubar Paşa'nın ismi verilmiştir.
Nor Nork, Ermenistan'ın başkenti Erivan'ın ilçelerinden birisidir. 1980'li yıllarda konut sorununu çözmek için bu ilçe kuruldu.
Nork-Maraş, Ermenistan'ın başkenti Erivan'ın ilçelerinden birisidir. İlçenin adı, Ermeni Soykırımı'ndan önce Ermenilerin yaşadığı bugünkü Türkiye Cumhuriyeti'ndeki Maraş antik kentinden gelmektedir.
Arabkir, Ermenistan'ın başkenti Erivan'ın ilçelerinden birisidir. Birinci Dünya Savaşı arifesinde, Malatya yakınlarındaki Arapgir kasabasında yaklaşık 9.523 Ermeni ve 6.774 Türk yaşıyordu. 1915 Ermeni Soykırımından sonra Arapgir Ermeni nüfusunun büyük bir kısmı ya öldürüldü ya da tehcir edildi. 1922'den itibaren hayatta kalan Arapgir Ermenileri Sovyet Ermenistanı'na sığındı. Sonuç olarak, Arabkir Bölgesi, 29 Kasım 1925'te Erivan şehir merkezinin kuzeyinde bir yerleşim yeri olarak resmen kuruldu.
Malatya-Sebastia Ermenistan'ın başkenti Erivan'ın ilçelerinden birisidir. Erivan'ın en fakir ilçelerinden birisidir ve bu nedenle bazen Bangladeş ismi de veriliyor. İlçe adını, Türkiye'nin Malatya ve Sivas şehirlerinden almaktadır.
Cumhuriyet Meydanı, Ermenistan'ın başkenti Erivan'ın merkez meydanıdır.
Kuzey Caddesi, Ermenistan başkenti Erivan'da 2007 yılında açılan yaya geçidi. Kent merkezi Kentron'da bulunur ve Abovyan Caddesi'ni Tumanyan Caddesi'ndeki Özgürlük Meydanı ile bağlar. 450 metrelik bir uzunluğa ve 27 metrelik bir genişliğe sahiptir.
Ulusal Güvenlik Servisi, Ermenistan'ın istihbarat teşkilatıdır. 4 Aralık 1991 tarihinde eski Ermenistan SSC KGB'sinin yerine kurulmuş olup ülkenin ulusal güvenliği ve istihbarattan, sınır güvenliği, kriptografi ve devlet yetkililerin güvenliğinden sorumludur. Merkezi başkent Erivan'ın Kentron semtinde Nalbantyan Caddesi üzerinde yer almaktadır.
Erivan'ın ilçeleri, Ermenistan'ın başkenti Erivan'ın idari bölümleridir.
Ermenistan Millî Kütüphanesi Ermenistan'ın başkenti Erivan'da bulunan ülkenin millî kütüphanesi. 1832'de Erivan lisesinin bir parçası olarak kurulan kurum ülkenin yasal depozit kütüphanesidir.
Ermenistan Cumhuriyeti Hükûmet Binası, Ermenistan'ın başkenti Erivan'da bulunan Ermenistan başbakanının resmî ikametgâhıdır. Konut, 1951 yılında inşa edilmiş olup Kentron semtinde Cumhuriyet Meydanı'nda yer almaktadır.
Vahagn Garniki Haçaturyan ; d. 26 Temmuz 1959) Ermenistan devlet başkanı olarak görev yapan bir Ermeni politikacıdır. 1992'den 1996'ya kadar Erivan belediye başkanı ve yüksek teknoloji sanayi bakanı (2021-2022) olarak görev yaptı.