İçeriğe atla

Kemal Rıfat Kalpakçıoğlu

Kemal Rıfat Kalpakçıoğlu
Kişisel bilgileri
Doğum tarihi 1899
Doğum yeriİstanbul, Osmanlı İmparatorluğu
Ölüm tarihi 7 Eylül 1975 (75-76 yaşında)
Ölüm yeriİstanbul, Türkiye
MevkiiDefans
Altyapı kariyeri
Galatasaray
Profesyonel kariyeri*
YıllarTakımMaç(Gol)
1919–1928Galatasaray
Millî takım kariyeri
1924–1927 Türkiye 9 (0)
* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.

Kemal Rıfat Kalpakçıoğlu (1899, İstanbul - 7 Eylül 1975, İstanbul),[1] Türk eski millî futbolcu, hakem, antrenör, yönetici, yazar.

1914'te futbola başlayan Kalpakçıoğlu, ilk kez 22 Haziran 1924'te Letonya karşısında millî formayı giydi.[2] 1924 ile 1927 yılları arasında 9 kez millî forma giyen Kalpakçıoğlu, Galatasaray formasıyla 1925-26 ve 1926-27 sezonlarında olmak üzere iki İstanbul Futbol Ligi şampiyonluğu yaşadı.

Kaynakça

  1. ^ 8 Eylül 1975, Milliyet, sf. 11: "Kemal Rıfat Kalpakçıoğlu öldü"
  2. ^ Football PLAYER: Kemal Rıfat Kalpakçıoğlu 1 Ekim 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. - eu-football.info

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Galatasaray SK</span> Türk spor kulübü

Galatasaray Spor Kulübü, daha yaygın olarak sadece Galatasaray ve bilinen adıyla Cimbom, İstanbul'un Avrupa yakasında Beyoğlu ilçesinde kurulan, futbol, kadın futbol, erkek basketbol, kadın basketbol, tekerlekli sandalye basketbolu, kadın voleybol, erkek voleybol, su topu, hentbol, atletizm, yüzme, kürek, yelken, judo, briç, binicilik, espor ve satranç branşlarında faaliyet gösteren bir Türk spor kulübüdür. Türkiye'nin en başarılı ve en çok taraftara sahip spor kulüplerinden biri olup, özellikle erkek futbol takımıyla tanınmaktadır.

Ali Kemal Denizci, Trabzonspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta oynamış olan Türk eski millî futbolcu, teknik direktör. Lakabı Fırtına Kemal olan Ali Kemal Denizci, eski futbolcu Osman Denizci'nin abisidir.

<span class="mw-page-title-main">Refik Osman Top</span>

Refik Osman Top, Şiir lakabıyla anılan Türk millî futbolcu, hakem, antrenör ve spor köşe yazarıydı. Top, Türk futbol tarihinin ilk dönemlerinin en çok ödül alan oyuncularından biridir ve hem oyuncu hem de menajer olarak İstanbul Futbol Ligi'ni kazandı. Beşiktaş Valideçeşme'de futbola başlayan Refik Osman Top, aynı zamanda Türkiye'nin Üç Büyük kulüplerinde forma giyen ilk futbolcudur.

<span class="mw-page-title-main">Lefter Küçükandonyadis</span> Türk futbolcu (1925–2012)

Lefter Küçükandonyadis, forvet mevkiinde forma giymiş Rum asıllı Türk eski millî futbolcu ve teknik direktör. Doğum adı Rumcada özgür anlamına gelen Elefterios olan futbolcu, kısaca Lefter olarak anılmaktadır. Aynı zamanda ordinaryüs lakabıyla da tanınmaktadır. Bu lakabı kendisine Manol Taylan vermiştir. İngilizler'in ünlü ''World Soccer'' dergisi kendisini 20. yüzyılın en büyük 200 futbolcusundan biri olarak anmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Sanlı Sarıalioğlu</span> Türk futbolcu

Sanlı Sarıalioğlu,, Türk eski millî futbolcu ve teknik direktör.

<span class="mw-page-title-main">Ziya Şengül</span> Türk eski millî futbolcu

Ziya Şengül, Türk eski millî futbolcu, teknik direktör ve futbol yorumcusu. Fenerbahçe ve Türkiye millî futbol takımının eski kaptanlarındandır.

Cem Pamiroğlu, Türk eski millî futbolcu, teknik direktör.

Osman Arpacıoğlu, Türk eski millî futbolcu ve spor yazarıdır.

Galatasaray sezonları listesi, Galatasaray 'nın, herhangi bir ligde ilk kez mücadele etmeye başladığı 1906-07 sezonundan günümüze kadarki lig, Avrupa kupaları ve ulusal kupalardaki sezonlarının listesini içermektedir. Kulüp, 1905'te, Galatasaray Lisesi öğrencilerinden Ali Sami Yen önderliğinde Asım Tevfik Sonumut, Emin Bülent Serdaroğlu, Celal İbrahim, Boris Nikolof, Milo Bakiç, Pol Bakiç, Bekir Sıtkı Bircan, Tahsin Nahit, Reşat Şirvanizade, Hüseyin Hüsnü Kayacan, Refik Cevdet Kalpakçıoğlu ve Abidin Daver tarafından kuruldu.

<span class="mw-page-title-main">Kadri Aytaç</span> Türk futbolcu ve futbol antrenörü

Kadri Aytaç, Türk millî futbolcu ve teknik direktör.

Raşit Çetiner,, Türk eski millî futbolcu, teknik direktör. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın eski futbolcularındandır. Galatasaray taraftarı tarafından "Baba Raşit" lakabıyla anılır. Şubat 2010'dan itibaren ikinci kez Türkiye 21 yaş altı millî futbol takımının teknik direktörlüğüne getirilmiştir. Aralık 2011'de ise görevine son verildiği açıklanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Cafer Çağatay</span> Türk futbolcu

Ali Cafer Çağatay, Türk millî futbolcudur. 1924 Yaz Olimpiyatları'na katılan kadroda yer aldı. Futbolu bıraktıktan sonra eczacılık yaparak hayatını sürdürdü. Fenerbahçe yönetim kurullarında da çeşitli görevler aldı. Türk udî, çellist, kemençezen ve bestekâr ve İstiklâl Marşı'nın ilk bestecisi olan Ali Rıfat Çağatay'ın oğludur.

<span class="mw-page-title-main">Billy Hunter</span>

William Brown "Billy" Hunter, İskoç futbolcu ve teknik direktör.

Bu madde, 1905'te, İstanbul'da kurulan Galatasaray Spor Kulübü'nün tarihini içermektedir.

Kemal C. Batmaz, Türk eski millî futbolcu, teknik direktör. Bursaspor ve Beşiktaş'ın eski futbolcularındandır.

<span class="mw-page-title-main">Kemal Faruki</span> Türk futbolcu

Kemal Faruki, Türk eski millî futbolcudur.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye millî futbol takımı hat-trick'leri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Türkiye millî futbol takımı hat-trickleri listesi, Türkiye millî futbol takımı tarihinde bir futbol maçında üç veya daha fazla gol atan, yani hat-trick yapan oyuncuları içerir. İlk maçını 26 Ekim 1923'te Romanya'ya karşı oynayan Türkiye'nin ilk hat-trick'i 17 Haziran 1924'te, Finlandiya'ya dört gol atan Zeki Rıza Sporel'den gelmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Branko Oblak</span>

Branko Oblak, Sloven asıllı Yugoslav eski millî futbolcu ve teknik direktör.

Kemal Dikmen, Türk eski futbolcu ve teknik direktör.

Rıfat el-Fenacili, orta saha pozisyonunda görev yapmış Mısırlı millî futbolcudur.