Toros Ekspresi, Adana Garı ile Konya Garı arasında, Adana, Mersin, Niğde, Konya, Karaman olmak üzere toplam 5 ilin sınırları içerisinden geçerek ve toplam 26 istasyona ulaşım hizmeti sağlayan, TCDD Taşımacılık tarafından işletilen anahat treninidir. Eskiden bu anahat treni Haydarpaşa - Halep - Bağdat arası işlerdi. Ancak o dönemde trenin rotası Ankara'dan geçmekteydi. Daha sonra güzergahı Konya'ya yönlendirilmiş, Haydarpaşa-Gaziantep arasında hizmet vermiş ve haftada bir gün Haydarpaşa-İslahiye-Halep-Şam uluslararası treniyle bağlantılı olarak çalışmıştır. Haydarpaşa'nın geçici olarak kapatılması, İstanbul-Konya Yüksek Hızlı Treni'nin inşaatı ve Gaziray çalışmaları nedeniyle tren önce Eskişehir-Adana hattına kısaltılmıştır. İstanbul-Konya Yüksek Hızlı Treni açıldıktan sonra şu anda Konya-Adana hattında işlemektedir.
Kayseri Garı, Kayseri'nin Kocasinan ilçesi İstasyon Mahallesi'nde yer alan TCDD'ye ait hemzemin ana tren istasyonudur.
Konya Garı, Konya'nın Meram ilçesi Konevi Mahallesi'nde Ferit Paşa Caddesi üzerinde yer alan TCDD'ye ait hemzemin ana tren istasyonudur.
Konya - Yenice demiryolu, Konya - Karaman - Ulukışla - Pozantı - Yenice arasında bulunan TCDD'ye ait ana demiryolu hattıdır. Hat Konya'dan Mersin ve Adana'ya giden ana konvansiyonel yük ve yolcu treni rotasıdır.
Yenice Tren İstasyonu, Mersin'in Tarsus ilçesi Yenice Mahallesi'nde Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan TCDD'ye ait hemzemin tren istasyonudur.
Ereğli Tren İstasyonu, Konya'nın Ereğli ilçesinde yer alan TCDD'ye ait tren istasyonudur.
Şehitlik Tren İstasyonu, Adana'nın Seyhan ilçesi Yeşiloba Mahallesi'nde D.400 üzerinde yer alan TCDD'ye ait hemzemin tren istasyonudur.
Şakirpaşa Tren İstasyonu, Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan TCDD'ye ait tren istasyonudur. İstasyon, 1886 yılında hizmete girmiştir.
Pozantı Tren İstasyonu, Adana'nın Pozantı ilçesinde bulunan bir tren istasyonudur. İstasyon, Cumhuriyet Mahallesi'nde Gençlik Caddesi üzerinde yer almakta olup Toros Ekspresi ve Erciyes Ekspresi Anahat Trenlerine hizmet vermektedir.
Adana – Mersin demiryolu, Adana – Mersin arasında bulunan TCDD'ye ait 68,382 kilometre (42,491 mi) uzunluğunda çift hatlı demiryolu hattıdır.
Erciyes Ekspresi; Kayseri - Adana - Kayseri güzergâhında her gün çalışmakta olan bir trendir. Pulman vagonlardan oluşan tren TCDD Taşımacılık tarafından işletilmekte olup; kalkış ve varış İstasyonları arasında Niğde, Ulukışla ve Pozantı'da yolcu indirme-bindirmek için durmaktadır.
Çumra Tren İstasyonu, Konya'nın Çumra ilçesinde bulunan TCDD'ye ait tren istasyonudur. İstasyondan ilk tren 1913 yılında geçmiştir. İstasyon, Ankara - Karaman ve İstanbul - Karaman Yüksek Hızlı Trenleri'ne, Toros Ekspresi Anahat Trenleri'ne ve Konya - Karaman Bölgesel Trenleri'ne hizmet vermektedir.
Belemedik Tren İstasyonu, Adana'nın Pozantı ilçesine bağlı Belemedik mahallesinde bulunan, tarihi 1912 yılında Bağdat Demiryolu (Bagdadbahn) inşaatına dayanan Tren İstasyonu.
Hacıkırı Tren İstasyonu, Adana'nın Karaisalı ilçesine bağlı Kıralan mahallesinde bulunan, yapımı 1912 yılındaki Bağdat Demiryolu (Bagdadbahn) inşaatına dayanan tren istasyonudur.
Karaisalıbucağı Tren İstasyonu, Adana'nın Karaisalı ilçesinde bulunan tren istasyonu.
Durak Tren İstasyonu, Mersin'in Tarsus ilçesinde bulunan tren istasyonu.
Çiftehan Tren İstasyonu, Niğde ilinin, Ulukışla ilçesine bağlı ve Niğde'ye 110 kilometre uzaklıkta; Yapımı 1912 yılında Bağdat demir yolu inşaatına dayanan Anadolu Osmanlı Demiryolları tarafından yapılan Tren İstasyonu. Güney'de E-5 Karayolu bulunmaktadır, İstasyon, Toros Ekspresi ve Erciyes Ekspresi Anahat Trenlerine hizmet vermektedir. Hattan; Yük trenleri ve Ekspres trenler geçmektedir. Adana-Konya arası Toros Ekspres: 09:02, Konya-Adana arası Toros Ekspres: 19:56, Adana-Kayseri arası Erciyes Ekspres: 18:17, Kayseri-Adana arası Erciyes Ekspres:11:30'da İstasyonda olmaktadır.
Gümüş Tren İstasyonu, Niğde ilinin, Ulukışla ilçesine 79 kilometre uzaklıkta bulunan, 1912 yılında Anadolu Osmanlı Demiryolları tarafından yapılan Tren İstasyonu.
Boğazköprü Tren İstasyonu, Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Boğazköprü Mahallesi'nde yer alan TCDD'ye ait hemzemin tren istasyonudur.
Ulukışla Tren İstasyonu Niğde ilinin, Ulukışla ilçesinde yer alan tren istasyonudur. İstasyon, Ulukışla'nın güneyinde yer almaktadır. İstasyonda 4 ray hattı ve bir kenar platform bulunmaktadır. Hat yoğun yük trafiği gördüğü için küçük bir yük sahası da mevcuttur. Ulukışla istasyonu, Gülek Boğazı'ndan geçen demiryolunun kuzeydeki başlangıç noktasıdır. Bu nedenle tarihsel olarak trenlerin Toros Dağları'ndan geçmesinde önemli bir rol oynamıştır.