İçeriğe atla

KeePassXC

KeePassXC
Windows 10'da KeePassXC 2.6.6 ana menüsü
Geliştirici(ler)KeePassXC Team
İlk yayınlanma2 Mayıs 2012
Güncel sürüm2.7.9 / 19 Haziran 2024
Programlama diliC++
İşletim sistemiÇapraz platform
Platformx64, x86, Apple silicon, AArch64 ve diğerleri
TürParola yöneticisi
LisansGPL 2.0 ve 3.0
Resmî sitesihttps://keepassxc.org/
Kod deposu Bunu Vikiveri'de düzenleyin

KeePassXC özgür ve açık kaynaklı bir şifre yöneticisidir. KeePassX'in [1][2] bir topluluk çatalı olarak başladı (kendisi KeePass'ın bir çapraz platform uyarlamasıdır).

Qt5 kütüphaneleri kullanılarak oluşturulmuştur, bu da onu Linux, Windows, macOS ve BSD üzerinde çalıştırılabilen çok platformlu bir uygulama haline getirmektedir.[3][4][5]

KeePassXC, yerel biçim olarak KeePass 2.x (.kdbx) parola veritabanı biçimini kullanır.[6] Ayrıca sürüm 2 ve daha eski KeePass 1 (.kdb) veritabanlarını içe aktarabilir ve dönüştürebilir. KeePassXC, ek güvenlik için anahtar dosyalara ve YubiKey sorgulama-yanıtına sahip olmayı destekler.[1]

Electronic Frontier Foundation, KeePassXC'den "açık kaynaklı ve özgür bir şifre yöneticisi örneği" olarak bahsetmiştir.[7]

Firefox,[8] Google Chrome [9] ve Microsoft Edge için eşlik eden bir tarayıcı uzantısı [10] da mevcuttur.[11]

Ayrıca bakınız

Kaynakça

  1. ^ a b "The Project". keepassxc.org. 16 Ekim 2016. 31 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ocak 2020. 
  2. ^ "KeePassXC 2.5.2". techadvisor.co.uk. 6 Ocak 2020. 13 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  3. ^ "Download". keepassxc.org. 2 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Temmuz 2018. 
  4. ^ "OpenPorts.se | The OpenBSD package collection". openports.se. 14 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2022. 
  5. ^ "FreshPorts -- security/keepassxc: KeePass Cross-platform Community Edition". www.freshports.org. 21 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2022. 
  6. ^ "Documentation and FAQ". keepassxc.org. 2 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Temmuz 2018. 
  7. ^ "Creating Strong Passwords". Surveillance Self-Defense. Electronic Frontier Foundation. 29 Ekim 2018. 6 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  8. ^ "KeePassXC-Browser – Get this Extension for Firefox (en-US)". addons.mozilla.org (İngilizce). 31 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2022. 
  9. ^ "KeePassXC-Browser". chrome.google.com (İngilizce). 29 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2022. 
  10. ^ KeePassXC-Browser, KeePassXC, 31 Ağustos 2022, 2 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi, erişim tarihi: 2 Eylül 2022 
  11. ^ "Microsoft Edge Addons". microsoftedge.microsoft.com. 16 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2022. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Mozilla Firefox</span> yazılım

Mozilla Firefox, Mozilla Vakfı ve onun alt kuruluşu Mozilla Corporation tarafından geliştirilen, özgür ve açık kaynak kodlu bir web tarayıcısıdır. Firefox; Windows, macOS, Linux, Android ve iOS işletim sistemlerinde kullanabilir. Yazılımın Windows, macOS, Linux, Android sürümlerinde web sayfalarının oluşturulması için Gecko motoru kullanılır. Mozilla tarafından geliştirilen Gecko, mevcut ve planlanmış web standartlarıyla uyumludur. 2015'te çıkan iOS için Firefox uygulamasında ise Apple'ın getirdiği kısıtlamalar nedeniyle iOS'in bütünleşik WebKit motoru kullanılır.

Dünya Çapında Ağ Konsorsiyumu, Ekim 1994'te Ağ'ın mucidi Tim Berners-Lee tarafından MIT ve CERN bünyesinde kurulmuş olan uluslararası Dünya Çapında Ağ (WWW) standartlarını belirleyen örgüttür.

HTTPS bir bilgisayar ağı üzerinden güvenli iletişim için internet üzerinde yaygın olarak kullanılan bir HTTP uzantısıdır. HTTPS'te, iletişim protokolü Taşıma Katmanı Güvenliği (TLS) veya öncesinde, onun öncülü/selefi olan Güvenli Soket Katmanı (SSL) ile şifrelenir. Bu nedenle protokol sık sık TLS üzerinden HTTP veya SSL üzerinden HTTP olarak da adlandırılır.

<span class="mw-page-title-main">Google Chrome</span> Google tarafından geliştirilen bir web tarayıcısı

Google Chrome, Google tarafından geliştirilen ücretsiz bir web tarayıcısıdır. Eylül 2008'de Microsoft Windows sürümü yayımlanmış; daha sonra Linux, macOS, iOS ve Android sürümleri de geliştirilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Mozilla Firefox'un pazar payı</span>

Mozilla Firefox'un pazar payı 2004'te yayınlandığından, en büyük rakibi Google Chrome'un liderliği ele geçirmesine kadar hızla arttı. Şu anda Dünya'da en çok kullanılan 4. Web tarayıcısı konumundadır.

<span class="mw-page-title-main">Chromium</span>

Chromium, açık kaynak kodlu bir web tarayıcısı projesi. Chromium; Microsoft Edge, Yandex Browser ve Google Chrome tarayıcılarının da temelini oluşturmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Tails</span>

Tails veya açık adıyla The Amnesic Incognito Live System ; güvenlik odaklı, Debian tabanlı Linux dağıtımıdır. Gizlilik ve anonimliği amaçlar. Tüm gelen ve giden bağlantıları Tor aracılığıyla yapmaya zorlar ve anonim olmayan bağlantıları engeller. Sistem, canlı DVD veya canlı USB ile önyüklenmek için tasarlanmıştır ve özellikle istenmediyse makinede herhangi bir sayısal iz bırakmaz. Projenin başlangıcında, geliştirilmesi için Tor Projesi finansal katkıda bulunmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Microsoft Edge</span> Microsoftun geliştirdiği bir ağ tarayıcısı

Microsoft Edge, Windows 10, Windows 11, Windows 10 Mobile ve Xbox One'da kullanılmak üzere Microsoft tarafından geliştirilen web tarayıcısıdır. Tüm cihaz türlerinde Internet Explorer'ın yerini alarak varsayılan web tarayıcısı olmak üzere tasarlandı. Microsoft, Edge'in web standartlarıyla uyumlu bir motora sahip, hafif bir tarayıcı olduğunu belirtmektedir. Cortana ile bütünleşme, not alma araçları ve okuma görünümü gibi bazı yenilikçi özelliklere sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">Firefox Focus</span> Mobil cihazlara özgü, gizlilik odaklı web tarayıcısı

Firefox Focus, Mozilla tarafından Android ve iOS cihazlar için geliştirilen özgür bir gizlilik odaklı tarayıcıdır. Firefox Focus, başlangıçta iOS için bir takipçi engelleme uygulamasıydı. Kısa bir süre sonra, minimalist bir web tarayıcısı haline getirildi.

WebRTC, web tarayıcılarına ve mobil uygulamalara basit uygulama geliştirme arayüzü (API'ler) aracılığıyla gerçek zamanlı iletişim (RTC) sağlayan ücretsiz, açık kaynaklı bir projedir. Direkt olarak eşler arası iletişime izin vermesi ile, eklenti yükleme veya uygulama indirme ihtiyacını ortadan kaldırarak, ses ve video iletişiminin web sayfalarında kolaylıkla kullanılmasını sağlar. Apple, Google, Microsoft, Mozilla ve Opera tarafından desteklenen WebRTC, World Wide Web Konsorsiyumu (W3C) ve İnternet Mühendisliği Görev Gücü (IETF) aracılığıyla standartlaştırılmaktadır.

UC Tarayıcı Singapur/Çin merkezli mobil İnternet şirketi UCWeb tarafından geliştirilen bir web tarayıcısıdır. Asya'nın en büyük e-ticaret platformlarından Alibaba Group'a aittir. Hindistan ve Endonezya gibi Asya'nın en hızlı büyüyen pazarlarında Google Chrome'dan daha popülerdir.

<span class="mw-page-title-main">Privacy Badger</span>

Privacy Badger, Electronic Frontier Foundation (EFF) tarafından oluşturulan Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera ve Android için Firefox için özgür ve açık kaynaklı kodlu bir tarayıcı uzantısıdır. Amacı, reklamları engelleyerek ve bir kullanıcının web tarayıcısındaki Beni İzleme ayarına uymayan çerezleri izleyerek tüketiciler ve içerik sağlayıcılar arasında internet gizliliğine dengeli bir yaklaşım sağlamaktır. Ücretsiz dağıtımın hizmet ettiği ikinci bir amaç, EFF'ye üyeliği ve bağışları teşvik etmektir.

<span class="mw-page-title-main">Bitwarden</span>

Bitwarden, çeşitli hizmetlere ait parolalarınıza erişmek ve yönetmek amacıyla kullanabileceğiniz, ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir parola yönetim aracıdır. Bitwarden platformu, bir web arayüzü, masaüstü uygulamaları, tarayıcı uzantıları, mobil uygulamalar ve bir CLI dahil olmak üzere çeşitli platformlarda kullanılabilir istemciler sunar. Bitwarden bir bulut tabanlı hizmetin yanı sıra, yerel çözüm hizmetleri de sunar.

<span class="mw-page-title-main">Decentraleyes</span>

Decentraleyes, yerel içerik dağıtım ağı (CDN) öykünmesi için kullanılan açık kaynak kodlu ve özgür bir tarayıcı uzantısıdır. Birincil görevi, Cloudflare ve Google gibi büyük CDN'lere bağlantıları engellemek ve kullanıcıların makinesinde yerel olarak kullanılabilen popüler web kitaplıklarıyla (JQuer) ve AngularJS gibi) hizmet vermektir. Decentraleyes, Mozilla Firefox, Google Chrome, Pale Moon ve Opera gibi birçok web tarayıcısında kullanılabilir.

<span class="mw-page-title-main">Falkon</span>

Falkon, ücretsiz ve açık kaynaklı bir web tarayıcısıdır. Chromium tarayıcı çekirdeği için bir sarıcı olan Qt WebEngine üzerine inşa edilmiştir.

JavaScript motoru, JavaScript kodunu yürüten bir yazılım bileşenidir. İlk JavaScript motorları yalnızca yorumlayıcılardı, ancak ilgili tüm modern motorlar ise gelişmiş performans için tam zamanında derlemeyi kullanır.

Chakra, Microsoft tarafından geliştirilen özel mülk bir JScript motorudur. Internet Explorer web tarayıcısında kullanılır.

<span class="mw-page-title-main">PDF.js</span>

PDF.js, Taşınabilir Belge Biçimi (PDF) dosyalarını web standartları ile uyumlu HTML5 Canvas kullanarak işleyen bir JavaScript kütüphanesidir. Proje, Andreas Gal'in 2011'de başlatmasından sonra Mozilla Corporation tarafından yönetilmektedir.

Tarayıcı güvenliği, ağ bağlantılı verileri ve bilgisayar sistemlerini gizlilik ihlallerinden veya kötü amaçlı yazılımlardan korumak için İnternet güvenliğinin web tarayıcılarına uygulanmasıdır. Tarayıcıların güvenlik açıkları genellikle JavaScript ile bazen Adobe Flash kullanan ikincil bir yüke sahip siteler arası komut dosyası (XSS) kullanır. Güvenlik açıkları ayrıca tüm tarayıcılarda yaygın olarak kullanılan güvenlik açıklarından yararlanabilir.).

<span class="mw-page-title-main">Web geliştirme araçları</span>

Web geliştirme araçları, web geliştiricilerinin kaynak kodlarını test etmelerine ve hata ayıklamalarına olanak tanır. Bir web sayfasının doğrudan oluşturulmasına yardımcı olmamaları, bunun yerine bir web sitesinin veya web uygulamasının kullanıcı arayüzünü test etmek için kullanılan araçlar olmaları bakımından web sitesi oluşturuculardan ve entegre geliştirme ortamlarından (IDE'ler) farklıdırlar.