Fikret Hakan, gerçek adıyla Gaffar Bumin Çıtanak, Türk oyuncudur.
Fatma Girik, Türk oyuncu, senarist, yapımcı ve siyasetçidir. 1956-2012 yılları arasında 200'den fazla sinema filmi ve dizide rol alan Girik; canlandırdığı sert, mağrur ve haksızlıklara karşı boyun eğmeyen Anadolu kadını karakterleri ile tanındı. Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın ile birlikte Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncası olarak tasvir edilir.
Çağan Irmak, Türk yönetmen ve senarist.
Mehmet Akan,, Türk tiyatro ve sinema dizi oyuncusu, yönetmen, koreograf, folklorcu ve yazar.
Yılanların Öcü şu anlamlara gelebilir:
- Yılanların Öcü, Fakir Baykurt'un romanı
- Yılanların Öcü, 1962, başrollerinde Fikret Hakan ve Aliye Rona'nın oynadığı film
- Yılanların Öcü, 1985, başrollerinde Kadir İnanır ve Fatma Girik'in oynadığı film
- Yılanların Öcü (dizi), 2014-2015 yılları arasında Show TV'de yayımlanan drama türündeki Türk televizyon dizisi.
Keşanlı Ali Destanı, Haldun Taner'in yazdığı, müziğini Yalçın Tura'nın yaptığı müzikal oyundur.
Yaprak Dökümü, yönetmenliğini Memduh Ün'ün yaptığı 1967 yapımı Türk filmi. Reşat Nuri Güntekin'in Yaprak Dökümü adlı eserinden uyarlanan filmin başrollerini Güzin Özipek, Semiramis Pekkan, Cüneyt Gökçer, Fatma Girik, Ediz Hun ve Nurhan Nur paylaşmıştır.
Köroğlu, 1968 yapımı bir tarih ve macera tarzı Türk filmdir Senaryosunu Ayşe Şasa'nın yazdıkları bu filmi Atıf Yılmaz yönetmiş, baş rollerinde Cüneyt Arkın ve Fatma Girik oynamışlardır. Görüntülerini Gani Turanlı'nın çektiği filmin müzikleri Yücel Paşmakçı'e aittir. Yapım şirketi Uğur Film'dir ve yapımcısı Memduh Ün'dur.
Keşanlı Ali Destanı, D Productions imzalı, başrollerini Nejat İşler ve Belçim Bilgin'in paylaştığı, Çağan Irmak tarafından yönetilen 2011 yapımı dram, epik ve politik türdeki Türk televizyon dizisidir. Kanal D'de yayımlanan dizi, Haldun Taner'in 1964 tarihli müzikal oyunundan uyarlanmıştır. Keşanlı Ali Destanı dizisi 1 sezon yani 26 bölüm ekranlarda kalacak ve 26. bölümü ile ekranlara veda edecekti ancak dizinin aldığı düşük izlenme oranları veda tarihinin 6 hafta kadar erkene alınmasına neden oldu ve dizi 20. bölümü ile final yaparak sona erdi. Bir başka açıklamada da Keşanlı'yı reyting değil senaryo bitirmiş. Keşanlı Ali Destanı'nın yapımcısı, dizinin yeterli reyting yüzünden erken final yaptığı yönündeki iddiaları yanıtladı. Açıklamada: "Bazı haber siteleri dizinin reyting dolayısıyla kaldırıldığını belirtmiştir. Dizi orijinal hikâyeyi bozmamak ve senaryonun özgünlüğünü korumak için, planlandığı gibi zamanında bitirilmektedir" denildi.
Osman Ayberk Pekcan Türk sinema ve dizi oyuncusudur.
İngiliz Kemal'in Oğlu, yapım, yönetim ve senaryosunu Osman F. Seden'in üstlendiği 1968 yapımı Türk filmidir.
Badem Şekeri, senaryo, yapım ve yönetmenliğini Osman F. Seden'in üstlendiği 1963 yapımı Türk filmidir. Filmin başrollerinde Türkan Şoray, Fatma Girik,Fikret Hakan ve Efgan Efekan oynamıştır.
Sokak Kızı, senaryosunu Bülent Oran'ın yazdığı, Osman F. Seden'in yönettiği 1962 yapımı Türk filmdir.
Kaçak, Memduh Ün'ün yönetmen ve senaristliğini yaptığı, başrollerinde Tarık Akan ile Fatma Girik'in yer aldığı 1982 yapımı sinema filmi. Orhan Kemal'in aynı adlı romanından uyarlanan Kaçak filminin ilk versiyonu Üç Tekerlekli Bisiklet adıyla 1962'de Lütfi Ömer Akad tarafından çekildi. Özel televizyon kanallarından gösterilmiş ilk Türk filmidir.
Kuma, 1974 tarihli sinema filmi.
Ağrı Dağı Efsanesi, Yaşar Kemal'in aynı adlı romanından uyarlanan, Memduh Ün'ün yönettiği 1975 yapımı sinema filmi.
Güllü, yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı, başrollerini Türkan Şoray, Ediz Hun ve Süleyman Turan'ın paylaştıkları 1971 yapımı Türk filmi. Mario Monicelli'nin 1968 yapımı Tabancalı Yosma filminin uyarlamasıdır.
Sürtüğün Kızı, Ertem Eğilmez'in yönetmenliğini üstlendiği 1967 yapımı Türk filmidir. Başrollerinde Fatma Girik ve Önder Somer' in yer aldığı filmde, bir tiyatroda çalışan Tango Suzan ve asil bir aileye mensup doktor Kenan'ın evliliği konu edilmektedir.
Üvey Ana, Ülkü Erakalın'ın yönetmenliğini üstlendiği 1971 yapımı Türk filmidir. Başrollerinde Zeynep Aksu ve Sadri Alışık'ın yer aldığı filmde, bir yanlış anlaşılmanın kurbanı olan bir kadının öyküsü konu edilmektedir. Aka Gündüz'ün 1935'te kaleme aldığı aynı isimli romanından uyarlanan ikinci filmdir.