Ayasofya ya da eskiden Ayasofya Kilisesi, Trabzon'un Fatih Mahallesi'nde bulunan tarihi yapı.
Türkiye-Cezayir ilişkileri, Türkiye'nin Cezayir'le 1962 yılından bu yana sürdürdüğü uluslararası politikaları içerir. Türkiye, Cezayir’i 31 Temmuz 1962 tarihinde tanıdı. Büyükelçilik 30 Haziran 1963 tarihinde faaliyetlerine başladı.
Ağaç Ayak Camii; Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan tarihi bir camiidir. Geniş bir avlu içerisinde bulunan camii; su basmanına kadar moloz taş, yukarı kısımlar ise örme tuğla arası ahşap hatıllı olacak şekilde inşa edilmiştir. Kitabesi olmasa da 1700'lü yılların başında yapıldığı tahmin edilmektedir. İç tasarımında kullanılan ahşap minberi, alçı mihrabı ve nakış işlemeleri; caminin geç dönem Ankara eserleri arasında sayılmasına neden olmaktadır.
Arabahmet Camii, diğer isimleriyle Arap Ahmed Paşa Camii veya Ahmed Paşa Camii, Lefkoşa'nın kuzey kesiminde yer alan bir camidir. Arabahmet Mahallesi'nde yer alır.
Didaçara Camii Gürcistan'a bağlı Acara Özerk Cumhuriyeti'nin Hulo belediyesindeki Satsihuri köyünde konumlanmış, ahşaptan yapılmış bir camidir. İlk cami aslen Didaçara köyünde inşa edilmiştir. Mevcut cami ise 18. yüzyılın sonu veya 19. yüzyılın başında inşa edilmiştir.
Tokat Ulu Camii, Türkiye'nin Tokat ilinde yer alan bir camidir.
Belarus'ta İslam'ın uzun bir tarihi vardır. Belarus'ta İslam 14. ve 16. Yüzyıllarda Lipka Tatarları tarafından günümüz Belarus'unu oluşturan topraklarda tanıtılmıştır. 2007 itibarıyla, Belarus'ta toplam nüfusun %0,5'ini tekabül eden 45.000 Müslüman bulunmaktadır.
Üç Kapılı Camii veya Muhammed bin Hayrun Camii, Tunus'un Kayrevan kentinde bulunan bir camidir. Cami, MS 866 yılında Ağlebîler döneminde Muhammed bin Hayrun tarafından inşa edilmiş olup şehir merkezinde yer almaktadır.
Safakes Ulu Camii, Tunus'un Safakes kentinde bulunan bir camidir. Cami, MS 849 yılında Ağlebî döneminde inşa edilmiş olup tarihi kent merkezinde yer almaktadır.
Kasbah Camii, Tunus'un başkenti Tunus'ta bulunan bir camidir. Cami, 1233 yılında Hafsîler döneminde Ebu Zekeriya Yahya tarafından inşa edilmiş olup Tunus Medinesi'nde yer almaktadır.
Avdaya Kasbahı, Fas'ın başkenti Rabat'ta bulunan bir kasbahtır. 12. yüzyılda Muvahhidler döneminde inşa edilmiştir ve medine mahallesinde Ebu Rekrek Nehri vadisinde yer almaktadır.
Sidi Ukbe Camii, Cezayir'in Sidi Ukbe kentinde bulunan bir camidir. Cami, MS 686 yılında inşa edilmiştir ve Cezayir'deki en eski camidir.
Konstantin Ulu Camii, Cezayir'in Konstantin kentinde bulunan bir camidir. Cami, 1163 yılında Hammûdiler döneminde inşa edilmiştir.
Sidiü'l-Ahdar Camii, Cezayir'in Konstantin kentinde bulunan bir camidir. Cami, 1743 yılında Bey Hüseyin bin Hüseyin tarafından Osmanlı döneminde inşa edilmiştir.
Bin Faris Camii veya eskiden Cezayir Büyük Sinagogu, Cezayir'in başkenti Cezayir'de bulunan bir camidir. Cami, ilk olarak 15. yüzyılda cami olarak inşa edilmiş olup Fransız döneminde sinagoga çevrildi. Cezayir'in bağımsızlığından sonra yeniden camiye çevrildi.
Ali Bişin Camii, Cezayir'in başkenti Cezayir'de bulunan bir camidir. Cami, 1622 yılında Ali Bişin tarafından Osmanlı döneminde inşa edilmiş olup Cezayir Kasbahı'nda yer almaktadır.
Barani Camii, Cezayir'in başkenti Cezayir'de bulunan bir camidir. Cami, 1653 yılında Osmanlı döneminde inşa edilmiş olup Cezayir Kasbahı'nda yer almaktadır.
El-Kebir Camii, Cezayir'in başkenti Cezayir'de bulunan bir camidir. Cami, 1097 yılında Murâbıtlar döneminde inşa edilmiş olup Cezayir Kasbahı'nda yer almaktadır.
Safir Camii, Cezayir'in başkenti Cezayir'de bulunan bir camidir. Cami, 1534 yılında Osmanlı döneminde inşa edilmiştir ve Cezayir Kasbahı'nda yer almaktadır.
Sidi Ramazan Camii, Cezayir'in başkenti Cezayir'de bulunan bir camidir. Cami, 11. yüzyılda inşa edilmiştir ve Cezayir Kasbahı'nda yer almaktadır.