Dolmabahçe Saat Kulesi, Bezmi Alem Valide Sultan Camii ile Dolmabahçe Sarayı'nın Saltanat Kapısı arasında yer alan saat kulesi. 1890-1895 yılları arasında Sultan II. Abdülhamid tarafından yaptırılan saat kulesi 1.210.550 kuruşa mal olmuştur.
İzmir Saat Kulesi, İzmir'de Osmanlı padişahı II. Abdülhamid'in tahta çıkışının 25. yıldönümünü kutlamak için 1901'de inşa edilmiş tarihî saat kulesidir. İzmir'in simgesi hâline gelmiştir.
Kule, boyu eninin en az iki katı olan, herhangi bir yapı malzemesinden yapılmış yapıdır. İlk ortaya çıkış nedenleri düşmanları önceden görüp, korunmak olan kuleler zamanla;
- alçakta bulunan yerler su dağıtımı,
- sanat eseri,
- yerleşim,
- gözetleme,
- turistik amaçlar ile de kullanılmıştır.
Tophane Saat Kulesi Bursa'da Osmanlı padişahı II. Abdülhamit'in tahta çıkışının 29. yılı şerefine inşa edildiği rivayet edilen tarihî saat kulesi.
Samsun Saat Kulesi, Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan Saathane Meydanı'na adını veren kule.
Büyük Saat, Türkiye'deki en uzun saat kulesidir ve uzunluğu 32 metredir. Saat kulesi Adana'nın Karasoku Mahallesinde Seyhan ilçesinde bulunur.
Merzifon Saat Kulesi, Türkiye'nin Amasya iline bağlı Merzifon'un ilçe merkezinde, Çelebi Mehmet Medresesi anıtsal giriş kapısı üzerinde bulunan saat kulesidir.
Hacı Paşa Saat Kulesi, Silifke'ye bağlı Taşucu mahallesinde yer alan saat kulesi.
Tophane Saat Kulesi, diğer bilinen adıyla Nusretiye Saat Kulesi, İstanbul'un Tophane semtinde Nusretiye Camii'nin yanında yer alan saat kulesi. 19.yy ikinci yarısında Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılan saat kulesi yukarı doğru kademeli olarak daralan, saatli bölümle beraber dört katlı bir yapıdır.
Aya Fotini Kilisesi, İzmir ilinin Konak ilçesinde artık var olmayan tarihî kilise. 1793 yılında tamamlanan kilise aynı zamanda metropolitlik merkeziydi. Kilisenin son piskoposu Hrisostomos Yunan İşgali sırasında öldürülmüş, kilisenin kendisi ise 1922 İzmir Yangını'nda yanarak harabeye dönmüş ve yıkılmıştır. Günümüzde İzmir'de aynı adı taşıyan modern Ortodoks kilisesinin aynı adı taşıması dışında bu yapıyla bir bağı yoktur.
Çankırı Saat Kulesi, Çankırı ilinin Merkez ilçesinde bulunan saat kulesi. Kulenin bulunduğu noktadaki ilk saat kulesi 1869 yılında yapılmış, 1901 yılında dikilen mevcut saat kulesi ise 1948 yılında bugün bulunduğu noktaya taşınmıştır. İlk saat kulesinin akıbeti belirsizdir.
Gelibolu Saat Kulesi, Çanakkale ilinin Gelibolu ilçesinde bulunan saat kulesi. 1901 yılında dikilen kulenin Çanakkale Savaşı sırasında yıkıldığı tahmin edilmektedir. Kule tahmin edilenin aksine Çanakkale Savaşı sırasında yıkılmamış 1920 yılında bir kartpostalda sağlam olduğu görüntülenmiştir. Kulenin yıkılma tarihi bilinmemektedir.
Maden Saat Kulesi, Elazığ ilinin Maden ilçesinde bulunan tarihi saat kulesi. 1898 yılında Maden Hükûmet Konağı'nın yanına Mutasarrıf Hayri Bey tarafından yaptırılan kulenin saçak ve kubbesi yıkılmış, kitabesi ve saati ise yok olmuştur. 2018 yılında restorasyona uğramış ve aslına uygun şekilde yenilenmiştir.
Kütahya Saat Kulesi, Kütahya ilinin Merkez ilçesinde bulunan saat kulesi.
Mudurnu Saat Kulesi, Bolu ilinin Mudurnu ilçesinde bulunan ahşap kaplı, kiremit çatılı saat kulesi.
Safranbolu Saat Kulesi, Karabük ilinin Safranbolu ilçesinde bulunan saat kulesi. 1797 yılında Anadolu'nun bilinen ilk saat kulesi olarak İzzet Mehmed Paşa tarafından yaptırılan kule 20 metre uzunluğundadır ve kare planlı olarak kesme taştan imal edilmiştir. Londra'dan getirtilen orijinal saati günümüzde hâlen çalışmaktadır.
Osmaniye Saat Kulesi, Osmaniye ilinin Osmaniye ilçesinde bulunan saat kulesi. 1998 ve 1999'da yapılan kule üç katlı olup kare prizma gövdelidir ve dört ayak üzerinde yükselmektedir.
Sivas Jandarma Kışlası, Reşid Akif Paşa tarafından 1908 yılında yaptırılan ve Eylül 1994'e dek aktif şekilde kullanılan tarihî bina.
Türkiye'deki saat kuleleri listesi, Türkiye'deki kayda değer saat kulelerinin yer aldığı derleme.
Saat kulesi, bir kule ya da bir yapının üzerinde yükselen kulevari çıkıntı üzerine saat kadranı eklenmesiyle oluşan ikonik yapı.