İçeriğe atla

Kağıthane Kemal Küçük Çocuk Tiyatrosu Sahnesi

Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi, İstanbul, Kâğıthane'da yerleşik olan Şehir Tiyatroları'nın sahnelerinden biri. Mart 2009'dan bu yana faaliyetlerine devam etmektedir.[1]

Dârülbedayi sanatçılarından M. Kemal Küçük'ün adını taşıyan sahnedir. Kemal Küçük, Türk tiyatrosunda çocuk oyunları sahneletmek isteyen Muhsin Ertuğrul'un isteğiyle iki çocuk oyunu yazmıştır.

Kaynakça

  1. ^ "8 Sahnede 3 Yeni oyun 30 Oyunla Seyircisiye Buluşucak". 23 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Kasım 2014. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Başar Sabuncu</span> Türk yazar, yönetmen, çevirmen, sahne tasarımcısı ve oyuncu

Fuat Başar Sabuncu, Türk oyun ve senaryo yazarı, tiyatro ve sinema yönetmeni, çevirmen, sahne tasarımcısı, oyuncu.

<span class="mw-page-title-main">Muhsin Ertuğrul</span> Türk oyuncu, yönetmen ve yapımcı (1892–1979)

Muhsin Ertuğrul, Türk tiyatro sanatçısı, yönetmen, oyuncu ve yapımcı.

<span class="mw-page-title-main">Naşit Özcan</span> Türk oyuncu, tuluatçı

Naşit Özcan, Türk tiyatrosunun ünlü tuluat ustası. İbiş tiplemesini en iyi canlandıran sanatçıların başında gelmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Cüneyt Türel</span> Türk oyuncu ve seslendirme sanatçısı

Cüneyt Türel, Türk oyuncu ve seslendirme sanatçısı.

Yıldıray Şahinler, Türk tiyatro ve sinema oyuncusu, yazar ve yönetmendir.

<span class="mw-page-title-main">Bedia Muvahhit</span> Türk oyuncu

Emine Bedia Muvahhit, Türk oyuncu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Osmanlı İmparatorluğu döneminde (1914) Dârülbedâyi adıyla kurulmuş olan tiyatro 1934 yılında İBB Şehir Tiyatroları adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütçesine bağlanan bir tiyatro kurumudur.

Rıza Tüzün, Türk tiyatro ve sinema oyuncusu.

<i>Gözlerimi Kaparım, Vazifemi Yaparım</i>

Gözlerimi Kaparım, Vazifemi Yaparım, Haldun Taner'in 1964 yılında yazdığı iki perdelik tiyatro oyunu. Oyun, II. Meşrutiyet'ten 1960'ların sonuna kadarlık bir zaman diliminde Türkiye yakın tarihinde gerçekleşen toplumsal değişimleri Vicdani ve Efruz adlı iki karakterin yaşam hikâyeleri aracılığıyla anlatır.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Halk Tiyatrosu</span>

İstanbul Halk Tiyatrosu, İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncusu bir grup sanatçı tarafından 2006 yılının Aralık ayında İstanbul'da kurulan özel tiyatro topluluğu.

Kemal Kocatürk, Türk oyuncu, oyun yazarı ve yönetmenidir.

10. Afife Tiyatro Ödülleri ya da 10. Afife Jale Ödülleri, 2006 yılında, 14 dalda verilmiş olan tiyatro ödülleridir. Ödüller adlarını, ilk Türk kadın oyuncu Afife Jale'den almaktadır.

Saliha Aliye Uzunatağan, Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı, yönetmen.

Çocuk tiyatroları, içeriği çocuklar için hazırlanmış, eğitici tarafları ağır basan oyunlardan oluşan tiyatrolar.

12. Afife Tiyatro Ödülleri ya da 12. Afife Jale Ödülleri, 2008 yılında, 14 dalda verilen tiyatro ödülleridir. Ödüllerin adayları ile özel ödül sahipleri 31 Mart 2008'de açıkladı. Ödüller 21 Nisan 2008'de yapılan törenle sahiplerine verildi.

<i>İspinozlar</i>

İspinozlar, Orhan Kemal'in üç perdelik oyunu (1964).

<span class="mw-page-title-main">Küçük Sahne</span>

Küçük Sahne, İstanbul'da Atlas Pasajı içinde 1951-2018 arasında hizmet vermiş tiyatro sahnesi.

Kağıthane Sadabad Sahnesi, İstanbul ili, Kâğıthane ilçesinde yerleşik olan İstanbul Şehir Tiyatroları'nın sahnelerinden biri. Ekim 2006'dan bu yana faaliyetlerine devam etmektedir. M7 metro hattı Kağıthane istasyonu yakınındadır.

M. Kemal Küçük, Türk tiyatro ve sinema oyuncusu, yazar.

Türkiye'de sergilen ilk çocuk tiyatrosu oyunudur. Şehir Tiyatroları'nın o zamanki genel müdürü Muhsin Ertuğrul'un tiyatro sanatçılarından M. Kemal Küçük'e yaptırttığı oyun Tepebaşı Dram Tiyatrosu'nda sergilenmiştir. Oyunun yönetmenliğini de yapan M. Kemal Küçük daha sonra hastalanınca oyun Muhsin Ertuğrul tarafından sahneye konulmaya devam edilmiştir.

İlk önce Cumartesi günleri öğleden sonra ve Pazar sabahları oynanan oyunlar, zaman zaman Çarşamba günleri de oynandı. Giriş ücretleri çocuklara 15 kuruş, velilere 30 kuruştu.