Hasankeyf Ulu Camii, Batman ilinin Hasankeyf ilçesinde yer alan cami. İlk inşa tarihi bilinmemektedir. Mimari özellikleri, caminin Artuklu dönemi camileri arasında olduğunu göstermektedir.
Ahlat Ulu Camii, Bitlis ilinin Ahlat ilçesinde yer alan cami. Cami, Ahlat'taki Selçuklu Mezarlığı içinde yer almaktadır. Harap bir halde bulunan caminin kalıntılarının ortaya çıkarılması için Erciyes Üniversitesi ve Ahlat Müze Müdürlüğü tarafından çalışma başlatılmıştır.
Karacabey Ulu Camii, Bursa ilinin Karacabey ilçesinde yer alan cami. I. Murat Hüdavendigar (1362- 1389) tarafından yaptırılmıştır. I. Abdülhamid (1774-1789) döneminde onarım görmüştür. Yunan İşgali'nde yanan cami, Vakıflar Genel Müdürlüğünce 1964 yılında restore edilmiştir. 2012 yılında gerçekleştirilen restorasyon sırasında çıkan yangında tarihi caminin büyük bölümü tahrip oldu.
Sungurlu Ulu Camii, Çorum ilinin Sungurlu ilçesinde yer alan cami. Mehmet Sungur Bey tarafından 1762 yılında yaptırılmıştır. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 1984 ve 1994 ve 2015 yıllarında onarılmıştır. Kare bir plana sahip kubbeli bir yapıya sahip olan Caminin kuzey tarafında üç gözlü olan son cemaat yerinin üstü üç kubbe ile örtülmüştür.
Hazro Ulu Camii, Diyarbakır ilinin Hazro ilçesinde yer alan cami. Eyyubiler zamanında, 13. yüzyılda inşa edilmiştir.
Lice Ulu Camii, Diyarbakır ilinin Lice ilçesinde yer alan cami. 1540 yılında Ahmet Bey tarafından yaptırılmıştır. 1845 yılında yanan cami 1875 yılında onarılmış ve genişletilmiştir. 1960 yılında minaresi eklenmiştir. 1975 Lice Depremi'nde cami büyük hasar görmüş, minaresi ise yıkılmıştır.
Silvan Ulu Camii, Diyarbakır ilinin Silvan ilçesinde yer alan cami. Bölgede 1031 tarihli bir cami olduğu bilinmekle birlikte, günümüze gelen caminin Artuklu Emiri Necmeddin Alpı b. Timurtaş tarafından 1152-1157 yılları arasında inşa ettirilmiştir.
Hınıs Ulu Camii, Erzurum ilinin Hınıs ilçesinde yer alan cami. 1734 yılında Muş Beylerinde Alâeddin Bey tarafından 1734 yılında inşa edilmiştir.
Şarkikaraağaç Ulu Camii, Türkiye'nin Isparta ilinin Şarkikaraağaç ilçesinde yer alan bir camidir. 1282 yılında III. Alâeddin Keykubad döneminde Ömer bin Ali tarafından yaptırılmıştır. Zaman içinde tahrip olan cami 1456 yılında Fatih Sultan Mehmet'in emri ile tamir edilmiştir.
Bünyan Ulu Camii, Türkiye'nin Kayseri ilinin Bünyan ilçesinde yer alan bir camidir. Caminin inşa tarihi kesin olarak bilinmemektedir. Tahrip olan kitabesinin okunabilen kısımlarından Mimar Kâlûyân'a yaptırıldığı anlaşılmaktadır. Cami, H. 734 / M. 1333) yılında İlhanlı valilerinden Tac-ı Kızıl oğlu Emir Zahireddin Mahmud tarafından inşa ettirilmiştir. Cami-i Kebir, Ulu Camii ve tamir ettiren şahsın adından dolayı Salih Bey Camii olarak da bilinmektedir.
Kilis Ulu Camii, Türkiye'nin Kilis ilinde, Hacı Gümüş Mahallesi'nde yer alan bir camidir. Cami, Kilis'^teki en eski ve en büyük camidir. Osmanlı döneminde geçirmiş olduğu tamir ve düzenlemelere rağmen özgün mimarisi korunmuştur. Caminin ilk inşa tarihi kesin olarak bilinmemektedir. 1388 yılında Abdullah oğlu Hacı Halil tarafından yeniden yaptırılmıştır. 1912 ve 1924 yıllarında onarım görmüştür.
Doğanhisar Ulu Camii, Türkiye'nin Konya ilinin Doğanhisar ilçesinde yer alan bir camidir. Kapısının üzerinde yer alan kitabesine göre 1548 yılında inşa edilmiştir.
Ereğli Ulu Camii, Türkiye'nin Konya ilinin Ereğli ilçesinde yer alan bir camidir. Karamanoğlu İbrahim Bey'in oğlu Mehmet Bey tarafından, 1426 yılında yaptırılmıştır. Türkiye'nin en eski minarelerinden olan minaresi gözetleme kulesi olarak, Anadolu Selçuklu Sultanı I. Mesud döneminde, 1116 yılında yaptırılmıştır.
Ilgın Ulu Camii, Türkiye'nin Konya ilinin Ilgın ilçesinde yer alan bir camidir. Turgutoğullarından Turgut Oğlu Pir Hüseyin Bey tarafından 1422 yılında yaptırılmıştır.
Tavşanlı Ulu Camii, Türkiye'nin Kütahya ilinin Tavşanlı ilçesinde yer alan bir camidir. Caminin ilk inşa tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte Germiyanoğulları Beyliği dönemi eseri olduğu ve Arslan Bey tarafından yaptırıldığı tahmin edilmektedir. Günümüzdeki cami, zamanla tahrip olan bu caminin temelleri üzerine II. Abdülhamid döneminde 19. yüzyılda inşa edilmiştir. İç kısımda yer alan bir hat yazısının altında H. 1300 tarihi görülmektedir. Bu tarih, yeni binanın inşa tarihi olmalıdır.
Arapgir Ulu Camii, Türkiye'nin Malatya ilinin Arapgir ilçesinde yer alan bir camidir. Minaresi ve kitabesi bulunmayan yapının İlhanlılar döneminde, 1334 yılında yapıldığı tahmin edilmektedir.
Darende Ulu Camii, Türkiye'nin Malatya ilinin Darende ilçesinde yer alan bir camidir. Kitabesi bulunmayan yapının ilk inşa tarihi bilinmemektedir. Dulkadiroğulları Beyliği döneminde, XIV. yüzyılda yapıldığı kabul edilmektedir. Yapının özgün mimarisi kaybolmuştur. Cami 1980-81 yıllarında yeniden inşa edilmiştir.
Birecik Ulu Camii, Türkiye'nin Şanlıurfa ilinin Birecik ilçesinde yer alan bir camidir. Bazı araştırmacıların 12. yy.'da inşa edildiğini iddia etmesine rağmen tahrip olan kitabesine göre Memluklu Sultanı Melik Eşref Şaban tarafından 1365'te yaptırıldığı anlaşılmaktadır.
Harran Ulu Camii, Türkiye'nin Şanlıurfa ilinin Harran ilçesinde yer alan bir camidir. Türkiye'de İslam mimarisinde yapılmış en eski cami olan Harran Ulu Camii, 744-750 tarihleri arasında Emeviler devrinde II. Mervan tarafından yaptırılmıştır.
Siverek Ulu Camii, Türkiye'nin Şanlıurfa ilinin Siverek ilçesinde yer alan bir camidir. Caminin ilk inşa tarihi kesin olarak bilinmemektedir. Cami üzerindeki kitabesinde H. 982 (M.1574) tarihi, caminin daha sonraki onarımlarından birisini göstermekte olmalıdır, çünkü caminin minaresi üzerinde H. 586 (M.1190) tarihli bir onarım kitabesi bulunmaktadır.