İçeriğe atla

Kayseri Yüksek İslam Enstitüsü

Kayseri Yüksek İslam Enstitüsü, 1965 yılında Kayseri'de kurulan Yüksek İslam Enstitüsü, Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı dört yıllık bir yüksek okul olarak açılmıştı . Bu şekilde 17 yıl hizmet verdikten sonra, 20 Temmuz 1982 tarih ve 41 sayılı kanun hükmünde kararname ile ilahiyat fakültesine dönüştürülerek Erciyes Üniversitesi'ne bağlanmıştır.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Ali Bardakoğlu</span> Diyanet İşleri eski Başkanı, akademisyen

Ali Bardakoğlu, Türk ilahiyatçı, hukukçu ve 16. Diyanet İşleri Başkanı.

Padişah, bazı İslam hükümdarları tarafından kullanılan ve yücelik belirten ünvan. Farsça bir sözcük olup "şahların en büyüğü" manasına gelmektedir. Esasen İslamiyet öncesi İran'da hüküm süren Sasani hükümdarlarının sıfatı iken daha sonra Osmanlı hükümdarları ve Delhi sultanları tarafından benimsenmiştir. Hindistan'da bazı bölgesel İslam hükümdarları ile Afganistan'daki Dürraniler de "padişah" unvanını kullanmıştır.

Mehmet Keçeciler, Türk siyasetçidir.

<span class="mw-page-title-main">Ahmet Tevfik İleri</span> Türk siyasetçi

Ahmet Tevfik İleri, Türk siyasetçi.

Ahmet Cemil Tunç, Türk siyasetçidir.

<span class="mw-page-title-main">Süleyman Uludağ</span>

Süleyman Uludağ, akademisyen, ilahiyatçı. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi. Uzmanlık alanı olan tasavvuf tarihinin yanı sıra iktisattan siyaset bilimine ve toplum bilimine birçok alanda telif ve tercüme eserlerin ve makalelerin yazarıdır.

Hüseyin Akgül,, Türk siyasetçidir.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Şehir Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

İstanbul Şehir Üniversitesi, 2008'de Bilim ve Sanat Vakfı tarafından kurulan ve 30 Haziran 2020'de faaliyetlerine son verilen bir vakıf üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Nuh Naci Yazgan Üniversitesi</span> Kayseri"de kurulu devlet üniversitesi

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Kayseri'de Kayseri Yükseköğrenim ve Yardım Vakfı tarafından Yükseköğretim Kurumları Teşkilat Kanununda Değişiklik Yapılamasına Dair 23.06.2009 tarih 5913 sayılı Kanunla Kayseri ilinde kurulmuş olan üniversitedir.

<span class="mw-page-title-main">Abdullah Gül Üniversitesi</span> Kayseride kurulu devlet üniversitesi

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), 2010 yılında Kayseri'de kurulan devlet üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi</span> Ankarada bulunan bir devlet üniversitesi

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ), Ankara'nın altıncı devlet üniversitesi olarak 5 fakülte ve 5 enstitü ile kurulan bir devlet üniversitesidir.

Zeki Soyak, Türk din adamı ve yazardır.

<span class="mw-page-title-main">Kayseri Arkeoloji Müzesi</span>

Kayseri Arkeoloji Müzesi, Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde bulunan arkeoloji müzesi. 1965 yılında inşaatına başlandı ve Haziran 1969'da hizmete açıldı.

<span class="mw-page-title-main">Kayseri Üniversitesi</span> Kayseri"de kurulu devlet üniversitesi

Kayseri Üniversitesi 18 Mayıs 2018 tarihinde Erciyes Üniversitesi'ne bağlı çeşitli eğitim kurulumlarının birleştirilmesi ve yeni eğitim kurumlarının açılmasıyla Kayseri'de kurulmuştur.

Yerköy – Kayseri yüksek standartlı demiryolu ya da kısaca Yerköy – Kayseri YSD, Yerköy YHT – Kayseri YHT arasında yapımı süren 142 km uzunluğunda, 250 km/saat hıza kadar, çift hatlı, elektrikli ve sinyalli yüksek standartlı demiryolu karma (Yük-Yolcu) işletmecilik yapılması planlanan projedir.

Kayseri Yüksek Hızlı Tren Garı, Kayseri'de yapılması planlanan Yüksek Hızlı Tren garıdır. İstasyon, şehir merkezinin 3 km kuzeybatısında yer almakta olup Yerköy-Kayseri yüksek standartlı demiryolu hattına hizmet vermesi planlanmaktadır.

Tahsin Yazıcı (1926-1990), Osmanlı tarihçisi.

Nihad Mazlum Çetin, Arap, Fars ve Türk dili ve edebiyatı uzmanı.

İrfan Gündüz, Türk siyasetçi.