İçeriğe atla

Kaybolan Günler / Yarap Al Canımı

Kaybolan Günler / Yarap Al Canımı
Müslüm Gürses
Yayımlanma24 Nisan 1973
TarzArabesk
Süre8:14
DilTürkçe
ŞirketHülya Plak
YapımcıMustafa Diker
Müslüm Gürses kronolojisi
Çilekeş (Yaşamak İstemiyorum) / Bu Günün Yarını Var
(1972)
Kaybolan Günler / Yarap Al Canımı
(1973)
Ümit Dünyası / Aşkı Seninle Tattı Bu Gönül
(1973)

Kaybolan Günler / Yarab Al Canımı, bir Müslüm Gürses 45'lik plağıdır. 24 Nisan 1973 yılında Hülya Plak firması etiketiyle piyasaya sunulmuştur.[1]

Şarkı listesi

# Şarkı Söz Müzik Süre
1Kaybolan GünlerMustafa SayanMustafa Sayan4:29
2Yarap Al CanımıBurhan BilginBurhan Bilgin3:45

Albüme ait diğer bilgiler

Müslüm Gürses plakta yer alan iki şarkıyı tekrar seslendirmiştir. 1998 yılında Elenor Müzik etiketiyle yayımlanan Müslüm Gürses Klasikleri albümünde Kaybolan Günler şarkısı yeni bir yorumla yer almıştır. Yarap Al Canımı şarkısı ise yine Müslüm Gürses Klasikleri albümü için seslendirildiği iddia edilmiş ancak bu şarkı 2000 yılında Elenor Müzik etiketiyle yayımlanan Zavallım albümünde Yarab Al Canımı olarak yer almıştır.

Kaynakça

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Müslüm Gürses</span> Türk şarkıcı ve oyuncu (1953–2013)

Müslüm Gürses ya da doğum adıyla Müslüm Akbaş, Türk arabesk ve halk müziği sanatçısı, besteci, söz yazarı ve oyuncu. Dünya'da "Father of Arabesque", Türkiye'de ise "Arabeskin Babası" ve "Müslüm Baba" olarak tanınmaktadır.

<i>Küskünüm</i> (albüm) 1986 yılında Bayar Müzikten çıkarılan Müslüm Gürses albümü

Küskünüm, 24 Haziran 1986'da Bayar Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan ayrıca Müslüm Gürses'in Bayar Müzik etiketiyle yayımlanan ilk stüdyo albümüdür. Bu albüm Türkiye'de tüm zamanların en çok satan albümüdür. Albüm sadece yasal olarak en az 12 milyondan fazla satmıştır. Albümde yer alan şarkıların hepsi Müslüm Gürses klasiği haline gelmiştir. Albümün bütün müziklerinde Burhan Bayar imzası bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Tanrı İstemezse (şarkı)</span> Tanrı İstemezse şarkısı

Tanrı İstemezse, sözleri Ali Avaz'a müziği Mustafa Sayan'a ait, Müslüm Gürses 'in 1982 yılında yayımlanan Tanrı İstemezse adlı albümüne ismini veren şarkı, daha sonra 1998 yılında yayımlanan Müslüm Gürses'in seslendirdiği klasikleşmiş şarkılarından oluşan Müslüm Gürses Klasikleri albümünde yer verilen şarkıdır. İlk olarak Uzay Plak etiketi ile daha sonra da Elenor Müzik etiketi ile yayımlanmıştır. Şarkı başta Müslüm Gürses ve Gökhan Güney, Ümit Besen, Cengiz Kurtoğlu, Sezen Aksu olmak üzere Bülent Ersoy ve Ebru Gündeş gibi pek çok sanatçı tarafından seslendirilmiştir. Aynı şarkı Ata Demirer tarafından Eyyvah Eyvah filminde seslendirilmiştir.

<i>Müslüm Gürses Klasikleri</i> 1998 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Müslüm Gürses Klasikleri, Müslüm Gürses'in, 5 Ağustos 1998'de Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan albümüdür. Gönlünüze Taht Kuran Şarkılarla Müslüm Gürses Klasikleri tam adıyla yayımlanmıştır. "İki albüm bir arada" olarak piyasaya sunulmuştur.

<i>Aldatılanlar</i> 1988 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Aldatılanlar, Müslüm Gürses`in 1989 yılında Özbir Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan albümüdür. Bu albüm, Yavuz Taner'in yönettiği son Müslüm Gürses albümü olarak bilinmektedir.

<i>Zavallım</i> 2000 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Zavallım, Müslüm Gürses'in 10 Mart 2000'de Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sürülen albümüdür. Albümdeki şarkılar, Gürses'in geçmiş yıllarda seslendirdiği şarkılardan oluşmaktadır.

<i>Ah (Gel De İçme) / Ölüyorum Kederimden</i> Müslüm Gürses 45lik plağı

Ah / Ölüyorum Kederimden bir Müslüm Gürses 45'lik plağıdır. 1975 yılında Hülya Plak firması etiketiyle piyasaya sunulmuştur. "Ölüyorum Kederimden" şarkısı bir Müslüm Gürses klasiği haline gelmiştir.

<i>Bir Fırtına Kopacak</i> 1989 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Bir Fırtına Kopacak, Müslüm Gürses'in 17 Mart 1989'da Akdeniz Plak firması etiketiyle yayımlanan stüdyo albümüdür. Albüme ismini veren Bir Fırtına Kopacak şarkısı Türkiye'de arabesk müziğinin en ağır şarkılarından olarak bilinmektedir.

<i>Talihsizler</i> 1987 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Talihsizler, Müslüm Gürses'in 1987 yılında Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür.

<i>Maziden Bir Demet</i> 1988 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Maziden Bir Demet Müslüm Gürses'in Ağustos 1988'de Sedef Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. Bu albümde Gürses, Çın Çın Plak firması etiketiyle yayımlanan Müslüm Gürses 1 ve Müslüm Gürses 3 - Hani Söz Vermiştin albümlerinde yer alan şarkıları tekrar seslendirmiştir.

<i>Bir De Benden Dinleyin</i> 1991 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Bir De Benden Dinleyin, Müslüm Gürses'in 31 Mayıs 1991'de Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan albümüdür. Albümde birçok türe yer verilmiştir. Gürses, Muazzez Abacı'nın 1990 yılına damga vuran Vurgun albümüne ismini veren, şarkının söz yazarı "Cemal Safi"’ye Hürriyet gazetesinin Altın Kelebek ve Milliyet gazetesinin "Yılın En Sevilen On Şarkısı" birincilik ödülleri, şarkının bestecisi Selçuk Tekay'a 1991 yılında "Altın Kelebek Yılın Bestecisi Ödülü"nü kazandıran Vurgun şarkısını seslendirmiş ve bu albümde yer almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Müslüm Gürses'in ölümünden sonra yayımlanan şarkıları listesi</span> Müslüm Gürsesin ölümünden sonra yayımlanan şarkıları

Müslüm Gürses'in ölümünden sonra Elenor Müzik firmasından 32, Kadırga Müzik firmasından 17, Topkapı Plak firmasından 2, Bayar Müzik firmasından 1, Seyhan Müzik firmasından da 1 tane olmak üzere Gürses hayattayken resmî olarak yayımlanmamış toplam 53 adet şarkısı yayımlanmıştır.

<i>Anlatamadım</i> 1983 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Anlatamadım, Müslüm Gürses'in 14 Mart 1983'te Kale Plak firması etiketiyle piyasaya sunulan albümdür. Albümün her bir şarkısı Müslüm Gürses klasiği haline gelmiştir. Albüm Gürses'in en çok satan albümlerinden olduğu söylenmekle birlikte Gürses bu albümüyle yaklaşık 1 yıl listelerde kalarak rekor kırmıştır.

<i>Dünya Ne Hale Gelmiş / İsyankar</i> 1978 yılında çıkan Müslüm Gürses 45liği

Dünya Ne Hale Gelmiş / İsyankâr, Müslüm Gürses'in 10 Nisan 1978'de çıktığı söylenen, Çınçın Plak firması etiketiyle piyasaya sunulan 45'lik plağıdır.

<i>Mahzendeki Şarkılar 2</i> 2019 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Mahzendeki Şarkılar 2, Müslüm Gürses'in ölümünden sonra 15 Kasım 2019'da Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan ikinci albümüdür. Albümdeki şarkılar farklı tarihlerde kaydedilmiştir. Albümde yer alan şarkıların tamamı demo olup üzerine müzik eklemeleri yapılarak yayımlanmıştır.

<i>Sadece</i> (Türk Sanat Müziği) 2001 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Sadece , Müslüm Gürses'in 11 Temmuz 2001'de Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan albümüdür. Bu albüm, Gürses hayattayken resmî olarak Elenor Müzik firması etiketiyle yayımlanan son albümdür.

Izdırap Yükümdür / Sahte Aşkına Elveda, Müslüm Gürses'in ölümünden sonra yayımlanan dördüncü stüdyo albümüdür. Albümün bir 45'lik plak olduğu ve 1971 yılında "Bestefon Plak" için seslendirildiği söylendi. Albüm Topkapı Plak firması tarafından Ağustos 2020'de dijital platformlarda piyasaya sunuldu.

<i>Mahzendeki Şarkılar 3</i> 2022 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Mahzendeki Şarkılar 3, Müslüm Gürses'in ölümünden sonra Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan üçüncü albümüdür. Albümün ilk şarkısı olarak Ne Yapacağım? şarkısı yayımlanmıştır. Şarkı Babalar Günü'ne özel olarak yayımlanmıştır. Albümdeki şarkılar 2022 yılının haziran ve ekim ayları arasında yayımlanmıştır. Albüme elli kişilik Türk ve Batı müziği enstrümanlarından oluşan bir orkestra eşlik etmiştir. Bu orkestraya teknolojinin tüm olanakları kullanılarak Müslüm Gürses'in sesi ilave edilmiştir.

<i>Mahzun (Bir Şişe Bir Boş Kadeh) / Ümit Ver Artık</i> Müslüm Gürses 45liği

Mahzun / Ümit Ver Artık, bir Müslüm Gürses 45'lik plağıdır. 1974 yılında Hülya Plak firması etiketiyle piyasaya sunulmuştur.

<i>Tozlu Raflar</i> 2024 yılında yayımlanan Müslüm Gürses albümü

Tozlu Raflar, Müslüm Gürses'in ölümünden sonra 19 Nisan 2024'te Elenor Müzik etiketiyle yayımlanan stüdyo albümüdür. Albüm, Gürses'in ölümünden sonra yayımlanan yedinci, Elenor Müzik etiketiyle yayımlanan dördüncü albümdür. Albümün kayıtları esnasında Müslüm Gürses'in orijinal sesi korunarak şarkılardaki enstrüman kayıtları stüdyoda yeniden yapıldı. Bu albümde Gürses'in Elenor Müzik etiketiyle ölümünden sonra yayımlanan albümlerinde ilk kez pop tarzında bir şarkı yer almıştır. Bu şarkı Kayahan'ın 90'lara damga vuran albümlerinden olan Yemin Ettim albümünde yer alan Sarı Saçlarından Sen Suçlusun şarkısıdır.