İçeriğe atla

Kaveh Rızayi

Kaveh Rızayi
Rızayi (2018)
Kişisel bilgileri
Tam adıKaveh Rızayi
Doğum tarihi 5 Nisan 1992 (32 yaşında)
Doğum yeriİslamabad Garb, İran
Boyu 1,85 m (6 ft 1 in)
MevkiiForvet
Kulüp bilgileri
KulübüTraktör
Numarası 7
Altyapı kariyeri
2005-2011Foolad
Profesyonel kariyeri*
YıllarTakımMaç(Gol)
2009-2012Foolad 33 (1)
2012-2015Saipa 69 (12)
2015-2016Zob Ahan 34 (11)
2016-2017Esteghlal 28 (7)
2017-2018Charleroi 39 (16)
2018-2021Club Brugge 11 (1)
2019-2021Charleroi (kiralık) 46 (22)
2021-2022OH Leuven 13 (0)
2022–Traktör 0 (0)
Millî takım kariyeri
2007-2009İran İran U-17 13 (10)
2009-2010İran İran U-20 3 (5)
2012-2014İran İran U-23 19 (11)
2015–İran İran 18 (4)
* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.
Güncelleme: 9 Şubat 2022

Kaveh Rızayi (d. 5 Nisan 1992), Traktör takımında forvet pozisyonunda görev yapan İranlı millî futbolcudur.

Profesyonel kariyerine 2009 yılında Foolad kulübünde başladı.

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Zazalar</span> Türkiyenin doğu ve güneydoğusunda yaşayan bir etnik grup

Zazalar, Hint-Avrupa dil ailesine bağlı bir dil olan Zazaca konuşup Türkiye'nin çoğunlukla Doğu Anadolu Bölgesi'nde; Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan ve Tunceli, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise; Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa illerinin belirli bölgelerinde yaşayan İranî bir halktır. Yaklaşık 2-3 milyon nüfusa sahip olan Zazalar; Türkler, Kürtler ve Araplardan sonra sayısal olarak Türkiye'deki dördüncü en büyük etnik grubu oluşturmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Kuveyt</span> Arap Yarımadasının kuzeydoğusundaki bir ülke

Kuveyt, resmî adıyla Kuveyt Devleti, Arap Yarımadası'nın kuzeydoğusunda, Basra Körfezi kıyısında yer alan ülkedir. Kuzeyde Irak ve güneyde Suudi Arabistan ile komşudur. Ülkenin ismi, Arapçada "su kenarındaki kale" anlamına gelen akwat kelimesinden gelmektedir. Yüzölçümü 17.818 km² olan ülkenin nüfusu 2020 tahminiyle yaklaşık 2,9 milyondur.

<span class="mw-page-title-main">Pers mitolojisi</span>

Pers mitolojisi, İran platosu ve onun sınır bölgeleri ile Karadeniz'den Hoten'e kadar uzanan Orta Asya bölgelerinde yaşamış ve birbirleriyle kültürel ve dilsel olarak ilişkili olan eski halkların inanç ve ibadet uygulamalarının bütününe verilen isimdir.

<i>Yollar</i>

Yollar, Türk şarkıcı Göksel'in ilk stüdyo albümü. 1 Mayıs 1997'de Karma Müzik Yapım ve Raks Müzik tarafından yayımlandı. Albüm, Onno Tunç'un 1996'da ölmesi nedeniyle gecikmeli olarak piyasaya sürüldü.

<i>Aşkperest</i>

Aşkperest, Yıldız Tilbe'nin üçüncü albümüdür. 2 Ağustos 1996 tarihinde piyasaya sürülmüştür. Albüm Tempa Foneks tarafından satışa sunulmuştur. Sanatçının bu albümünde toplam 13 şarkı yer almaktadır. Albümdeki 9 şarkının söz yazarı ve bestecisi Yıldız Tilbe'dir. Gönül Çalamazsın şarkısının söz ve bestesi anonimdir. Durma Git şarkısının söz ve bestesi Kaveh Bahçeban tarafından yazılıp yapılmıştır. Ayrıca bu albümde Delikanlım şarkısının remix versiyonu da vardır. Dayan Yüreğim, Aşkperest, Aşk Yok Olmaktır ve El Adamı albümde dikkat çeken şarkılar arasındadır. Albümde sırasıyla Aşkperest, Dayan Yüreğim, Dili Ballım ve son olarak Aşk Yok Olmaktır'a klip çekilmiştir.

<i>Aşk İnsanı Değiştirir</i>

Aşk İnsanı Değiştirir, Yıldız Tilbe'nin on üçüncü albümüdür. Albüm 20 Mayıs 2009 tarihinde piyasaya sürülmüştür. Albümde toplam 23 şarkı yer almaktadır. Bütün bu şarkılar 2 CD'de bir araya getirilmiştir. Şarkı türleri ağırlıklı olarak arabesk tarzındadır. Albümdeki Anma Arkadaş ve "Ben Bir Karar Verdim" şarkılarına video klip çekilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Fetali Han Hoyski</span> Azerbaycan Demokratik Cumhuriyetinin ilk başbakanı

Fetali Han Hoyski, Azeri avukat, Rus İmparatorluğu Devlet Meclisi üyesi ve daha sonra 1918'de kurulan bağımsız Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti'nin ilk başbakanı.

<span class="mw-page-title-main">Firuzkuh</span>

Firuzkuh, İran'ın Tahran Eyaleti'nde şehir.

<span class="mw-page-title-main">Revan Kuşatması (1616)</span>

Revan Kuşatması, 1615-1618 Osmanlı Safevi Savaşı'nda bir evre. Kuşatma Osmanlı ordusunun başarısızlığıyla sonuçlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Tebriz Kuşatması (1603)</span>

Tebriz Kuşatması, 1603-1612 Osmanlı Safevi-Savaşı'nda bir evre. Kuşatma Safevi ordusunun başarısıyla ve Tebriz'in 18 yıl sonra tekrar Safevilerin idaresine geçmesiyle sonuçlanmıştır.

Gence Kuşatması, 1603-1612 Osmanlı-Safevi Savaşı'nda bir evre. Kuşatma Safevi ordusunun başarısıyla ve Gence'nin 18 yıl sonra tekrar İran idaresine geçmesiyle sonuçlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Rahman Rızayi</span>

Rahman Rızayi, defans pozisyonunda görev yapmış İranlı eski millî futbolcu ve teknik direktör.

<span class="mw-page-title-main">Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi</span> İran dini liderine bağlı bir yardımcı Endikasyon kurumdur

Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi, İran Dini Lideri'nin izin verdiği konularda Anayasa Koruma Konseyi ile İslami Şûra Meclisi arasındaki anlaşmazlıkları çözme ve İran Dini Lideri'ne ülkenin genel siyasetinin belirlenmesinde danışmanlık etme görevleri olan anayasal kuruldur.

<span class="mw-page-title-main">Tebriz Üniversitesi</span> Tebriz, İranda bulunan devlet üniversitesi

Tebriz Üniversitesi (Güney Azerice: تبریز بیلیم یوردو "Təbriz bilim yurdu") Tebriz, İran'da bulunan devlet üniversitesidir. 1947'de, Azerbaycan Üniversitesi adıyla kurulan üniversitede tıp, eczacılık, ziraat, ebelik ve edebiyat fakülteleri bulunmaktaydı. 1979'daki İran İslam Devrimi sonrasında adı, günümüzdeki adıyla değiştirildi. 1985'te İslamî Şûra Meclisi tarafından alınan kararla ülkedeki tüm tıp fakülteleri bağlı oldukları üniversitelerden ayrılarak bağımsız birer üniversite hâline gelirken, Tebriz Üniversitesi Tıp Fakültesi de Tebriz Tıp Bilimleri Üniversitesi adını alarak bağımsız oldu.

<span class="mw-page-title-main">Kylian Mbappé</span> Fransız futbolcu

Kylian Mbappé Lottin, La Liga takımlarından Real Madrid ve Fransa millî futbol takımında sol kanat ve santrafor pozisyonunda forma giyen Fransız futbolcudur. Genellikle dünyanın en iyi genç oyunculardan biri olarak kabul edilen Mbappé, olağanüstü yetenekleri ve oyunculuğu ile tanınmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Gulam Rıza Rızayi</span> Futbolcu

Gulam Rıza Rızayi, forvet pozisyonunda görev yapmış İranlı eski millî futbolcudur.

Muhsin Hoceci, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı İranlı asker. Suriye İç Savaşı'nda IŞİD'e karşı Suriye Ordusu ile beraber mücadele ederken; IŞİD militanları tarafından esir alınmış ve iki gün sonra boğazı kesilerek öldürülmüştür. İnfaz videosu IŞİD tarafından kayda alınıp, örgüte bağlı sosyal medya hesaplarından servis edilmiştir. Esir alınması ve ölümü; İran halkı, hükûmeti ve ordu içinde yoğun tepki almıştır.

Sasani ordusu, Sasani donanmasının yanı sıra görev yapan Sasani silahlı kuvvetlerinin birincil askeri organıdır. Ordunun doğuşu, Sasani İmparatorluğu'nun kurucusu I. Erdeşîr'in tahta yükselişine dayanır. Erdeşîr, Pers İmparatorluğu'nun yeniden canlanmasını hedefledi ve bu amacını sürdürmek için ordusunu, doğrudan kendi emri altında olan ve Satraplıktan, yerel prenslerden ve asaletten ayrı duran subaylar ile ayakta duran bir ordu oluşturarak, reform yaptı. Ahameniş İmparatorluğu askeri örgütlerini yeniden kurdu, Part süvarileri modelini korudu ve yeni tür zırh ve kuşatma savaş teknikleri kullandı. Bu, kendisine ve onun haleflerine 400 yıldan fazla hizmet verecek bir askeri sistemin başlangıcıydı; bu sırada Sasani İmparatorluğu, Geç Antik Çağ'da Batı Avrasya'daki iki süper gücünden biriydi, diğeri ise önce Roma İmparatorluğu sonra Doğu Roma İmparatorluğu'ydu. Sasani ordusu Eranshahr'ı Doğu'dan, Ak Hunlar ve Türk halkları gibi Orta Asya göçebelerinin saldırılarına karşı korurken, batıda Roma İmparatorluğu'na karşı tekrarlayan bir mücadeleye girişti.

<span class="mw-page-title-main">Manuçehr Vüsuk</span>

Manuçehr Vüsuk, İranlı aktör ve film yapımcısı.

<span class="mw-page-title-main">Pehlevî İranı</span> 1925ten 1979a kadar İranı yöneten rejim

İran Şehinşah Devleti ya da yaygın ismiyle Pehlevi İranı, 1925 yılından İran Devrimi'nin bir sonucu olarak monarşinin devrildiği 1979 yılına kadar varlığını sürdürmüş devlet.