Şehir veya kent, en büyük yerleşim birimidir. Şehirler genellikle barınma, emlak, sanitasyon, kamu hizmeti, temel kamu hizmetleri, arazi kullanımı, imalat, hizmet, toplu ulaşım, kavşak ve iletişim için kapsamlı altyapı ve sistemlere sahiptir. Şehirler eski ve modern mimariye sahiptir. Yoğunlukları insanlar, merkezî iş alanı, iş kümesi, devlet kurumları ve işletmeler arasındaki etkileşimi kolaylaştırır ve bazen mal ve hizmet dağıtımının verimliliğini artırır. Şehirler ayrıca önemli bir finans merkezi ve kültür merkezi de olabilirler.
Helsinki, Finlandiya'nın başkenti ve en büyük şehridir. Şehir, Finlandiya'nın güneyinde Finlandiya Körfezi'nin kıyısında yer almaktadır. Şehrin nüfusu 2016 yılı itibari ile 642.045 olup metropol alanının nüfusu ise 1.47 milyondur.
Stockholm (
Göteborg İsveççe telaffuz: [jœtɛˈbɔrj] , İsveç'in ikinci ve İskandinavya'nın dördüncü büyük şehridir. Göteborg şehir merkezinin 570.000, metropolitan bölgesinin ise yaklaşık 1.000.000 nüfusa sahip olduğu tahmin edilmektedir. Stockholm'den sonra İsveç'in ikinci büyük şehridir. Göteborg 60.000 üniversite öğrencisiyle İskandinavya'nın en çok öğrenci barındıran şehridir.
Uppsala, İsveç'in güneydoğu kuşağında bulunan bir kenttir. Kent Uppsala ilinin başkenti olup, 177,074'lük nüfusla İsveç'in Stokholm, Göteborg ve Malmö'den sonra en büyük dördüncü kentidir.
Jönköping [], İsveç'in güneyinde bulunan bir kenttir. 2015 yılı verilerine göre nüfusu 93.797 olan Jönköping İsveç'in dokuzuncu büyük kenti olup, Jönköping ilinin de yönetim merkezidir.
Alingsås, İsveç'in güneybatısında yer alan bir şehirdir. Şehir, Säveån Nehri'nin Mjörn Gölü'ne döküldüğü bölgede kurulmuştur. İsveç'in iki büyük kenti Göteborg ve Stockholm'ü bağlayan ana kara yolu bu şehirden geçmektedir.
Borås, İsveç'in güneybatı kuşağında yer alan bir şehirdir. Baltık Denizi kıyısının hemen arka kuşağında kurulu olan kent, nüfus bakımından İsveç'in en büyük şehirlerinden biridir.
Halmstad ['hulm-stɑː(d)], İsveç'in güneyinde yer alan bir şehirdir. Şehir, İsveç'in güneybatısında, Baltık Denizi kıyısında, oldukça işlek bir limana sahip, ormanlık bir kıyı üzerine kuruludur. Kent, İsveç'teki büyük kentlerden biri olup, Halland ilinin de yönetim merkezi durumundadır.
Karlskrona, İsveç'in güneyinde bulunan bir kenttir. Kent, Baltık Denizi'nin orta kuşağında, ormanlık bir bölgeye kurulmuştur. Ayrıca şehir, Blekinge ilinin yönetim merkezidir.
Laholm, İsveç'in güneybatısında bulunan bir kenttir. Kent, Baltık Denizi kıyısında Danimarka ve İsveç arasından geçen boğaz üzerinde kuruludur.
Mölndal, İsveç'in güneybatısında bulunan bir kenttir. Kent, Göller Yöresi'nin güneybatısında; Kuzey Denizi kıyısında yer almaktadır.
Norrköping, İsveç'in doğusunda yer alan Östergötland bölgesindeki bir İsveç şehridir. Kentin nüfusu, kent merkezinde 84.000, çevresiyle beraber 127.059 kadardır. Bu nüfusla beraber Norrköping, İsveç'in en büyük onuncu kentidir.
Nässjö, İsveç'in güneyinde bulunan bir kenttir. Şehir, Göller Yöresi'nin güneyinde, ormanlık bir ovada kuruludur.
Skövde, İsveç'in güneyinde bulunan bir kenttir. Şehir, Göller Yöresi'nin güneyinde, İsveç'in iki en büyük gölü olan Vänern ve Vättern'in arasındaki ormanlık bir arazide kuruludur.
Sundsvall, [sɵnd'sval] İsveç'in doğu kuşağında bulunan bir kenttir. Şehir, Botni Körfezi kıyısında kuruludur. Kent, 50,000'lik nüfusuyla İsveç'in en büyük kentlerinden biridir.
Västervik, İsveç'in güney kuşağında bulunan bir kenttir. Şehir, Göller Yöresi'nin güneydoğusunda Baltık Denizi kıyısındaki ormanlık arazide kuruludur.
İsveç'te futbol, 240.000'den fazla lisanslı futbolcusuyla en popüler spor dalıdır. Futbol, İsveç Futbol Federasyonu tarafından yönetilmektedir. Ülkenin millî takımı FIFA ile UEFA'nın resmi organizasyonlarına katılma hakkına sahiptir.
İsveç’te turizm, 2011’de ülke ekonomisinin % 2,9’unda İsveç ekonomisinin nispeten küçük bir bölümünü oluşturmuştur; Bu sırada, turizm 264 milyar İsveç Kronu getirdi, bunun 98,8 milyarı İsveç'te yabancı ziyaretçi harcamasıydı. İsveç'te hane halkı gelirinin % 7,1'i yurt içi turizm harcanmaktadır.
İsveç'te İslam, İsveç'teki İslam uygulamasının yanı sıra İsveç ile İslam dünyası arasındaki tarihsel bağları ifade eder. Vikinglerin İslam ile teması ilk olarak, Vikinglerin Orta Çağ İslam dünyasıyla ticaret yaptıkları 7. ve 10. yüzyılda yaşanmıştır.