İçeriğe atla

Kathryn Beers

Kathryn Beers
EğitimCollege of William & Mary (Lisans)
Carnegie Mellon University (Y.Lisans, Doktora)
ÖdüllerDepartment of Commerce Silver Medal (2005)
Presidential Early Career Award for Scientists and Engineers (2007)
Kariyeri
DalıMalzeme Kimyası
Çalıştığı kurumlarNational Institute of Standards and Technology
Doktora
danışmanı
Krzysztof Matyjaszewski

Kathryn L. Beers Amerikalı bir polimer kimyacısıdır . Beers , Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümünde Polimerler ve Kompleks Akışkanlar grubunun lideridir. Araştırma alanları arasında mikroreaktörler ve mikroakışkanlar, polimer sentezi ve reaksiyon izlemedeki gelişmeler, makromoleküler ayırmalar, polimerik malzemelerin entegre ve yüksek verimli ölçümleri, bozunabilir ve yenilenebilir polimerik malzemeler ve sürdürülebilir malzemeler yer almaktadır.

Hayatın erken dönemi ve eğitimi

Beers, Washington metropol bölgesinin yerlisidir.[1] Lisans derecesini 1994 yılında College of William & Mary'de kimya alanında tamamladı[2] Honors College'daki lisans tezi Ferromanyetik özelliklerin döteryumunun etkileri: tek kristal Fe[S 2 CN(C 2 D 5 ) 2 ] 2 Cl üzerine bir çalışma başlığını taşıyordu .[3] 1996 yılında Carnegie Mellon Üniversitesi'nde polimer bilimi alanında yüksek lisans derecesi aldı. Doktorasını tamamladı. 2000 yılında Carnegie Mellon'da kimya alanında. Profesör Krzysztof Matyjaszewski ile çalıştı.[1] Tezi , kontrollü radikal polimerizasyon ile değişken aşılama yoğunluğuna sahip tarak kopolimerlerinin tasarımı, sentezi ve özellikleri başlığını taşıyordu.[4] 2000'den 2002'ye kadar Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü'nün (NIST) Polimerler Bölümü'nde Ulusal Araştırma Konseyi doktora sonrası üyesi olarak görev yaptı.[2]

Kariyeri

2002'den 2007'ye kadar Beers, NIST'in Polimerler Bölümü'ndeki NIST Kombinatoryal Yöntemler Merkezi'nde (NCMC) polimer formülasyonlarında araştırma kimyageri ve proje lideri olarak çalıştı. Beers, 2007'den 2008'e kadar Bilim ve Teknoloji Politikası Ofisi'nde (OSTP) Fiziksel Bilimler ve Mühendislik Direktör Yardımcısı olarak görev yaptı[2] Beers, OSTP'deyken Bilim Ofisi, Bilim Misyonu Direktörlüğü ve Ulusal Bilim Vakfı'nın bazı kısımlarını içeren bir portföyü denetledi. Fizik bilimi alanıyla kurumlar arası ve uluslararası işbirliği ve etkileşimi koordine etmek için çalıştı.[1] 2008'den 2009'a kadar NIST Kombinatoryal Yöntemler Merkezi'nin (NCMC) direktörlüğünü yaptı. 2008-2012 yılları arasında Yenilenebilir Polimerler projesinin Proje Lideri ve Sürdürülebilir Polimerler Grubunun Grup Lideri olarak görev yaptı. Beers, 2013 yılından bu yana NIST'in Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümünde Polimerler ve Kompleks Akışkanlar grubunun Grup Lideri olarak görev yapmaktadır.[2]

Beers, 1993 yılında Amerikan Kimya Derneği'nin (ACS) üyesi oldu. ACS Polimer Kimyası Bölümü'nün[5] sekreteri olarak görev yaptı ve 2012'den 2017'ye kadar POLY Sandalye serisinde görev yaptı. 2001 yılında Malzeme Araştırma Topluluğu'na, 2004 yılında ise Sigma Xi'ye üye oldu[2] Aynı zamanda Amerikan Kimya Mühendisleri Enstitüsü'nün de üyesidir.[6]

Araştırmaları

Beers, mikroreaktörleri ve mikroakışkanları, polimer sentezi ve reaksiyon izlemedeki ilerlemeleri, makromoleküler ayrımları, polimerik malzemelerin, parçalanabilir ve yenilenebilir polimerik malzemelerin ve sürdürülebilir malzemelerin entegre ve yüksek verimli ölçümlerini araştırıyor.[2]

Ödüller ve üyelikleri

Beers, 2005 yılında Ticaret Bakanlığı tarafından Gümüş Madalya ile ödüllendirildi. 2006 yılında Ticaret Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Politikası (ComSci) üyesi oldu. 2007 yılında Bilim Adamları ve Mühendisler için Cumhurbaşkanlığı Erken Kariyer Ödülü'nü aldı.[2]

Kaynakça

  1. ^ a b c Bohaty, Rochelle F. H. (2009). "Kathryn L. Beers". Chemical & Engineering News Archive. 87 (5): 27. doi:10.1021/cen-v087n005.p027. ISSN 0009-2347. 
  2. ^ a b c d e f g Beers, Kathryn L. (29 Mart 2019). "Kathryn L. Beers". NIST. 21 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2019. 
  3. ^ The effects of deuteration o ferromagnetic properties: a study of single crystal Fe[S2CN(C2D5)2]2Cl (Tez). 1994. 
  4. ^ Beers, Kathryn L. (2000). "Design, synthesis and properties of comb copolymers with variable grafting density by controlled radical polymerization". Carnegie Mellon University. 
  5. ^ "Kathryn Beers". American Chemistry Society. 27 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2019. 
  6. ^ "Kathryn Beers". American Institute of Chemical Engineers. 29 Temmuz 2019. 21 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2019. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Silikon</span>

Silikon veya polisiloksan, siloksanlardan (−R2Si−O−SiR2−, burada R = organik grup) oluşan bir polimerdir. Bunlar genellikle renksiz yağlar veya kauçuk benzeri maddelerdir. Silikonlar, dolgu macunlarında, yapıştırıcılarda, yağlayıcılarda, tıpta, pişirme kaplarında, ısı ve elektrik yalıtımında kullanılır. Bazı yaygın biçimler arasında silikon yağı, silikon gresi, silikon kauçuk, silikon reçine ve silikon kalafat bulunur.

Metalurji ve malzeme mühendisliği günümüzde kimya, makine, inşaat, uzay-uçak, elektrik-elektronik, çevre ve tıp alanlarına yayılmış çok disiplinli bir bilim ve teknoloji dalı olarak gelişmesini sürdürmekte ve verimlilik, enerji ve hammadde üçlüsü ile uyum içinde olan üretim süreçlerinin sektöre kazandırılmasında önemli rol oynamaktadır. Son yıllarda metalurji ve malzeme mühendisliğindeki gelişmeler, genel olarak metalurjik proseslerin optimizasyonu, sayısal simülasyon ve modelleme üzerine yoğunlaşırken, çevresel metalurji uygulamalarında da, çevre kirliliğine yol açmayacak nitelikte atılabilir atık üretmek,, demetalize edilmiş çözeltiyi kullanılabilir su halinde sisteme geri döndürme şeklinde atık su demetalizasyonu, ikincil kaynakların yeniden değerlendirilmesine yönelik reaktör ve proseslerin tasarımı gibi konular öne çıkmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Polimer</span> tekrar eden yapısal birimlere sahip makromoleküllerden oluşan madde

Polimer, bir veya daha çok monomer türünden türetilen birçok tekrarlayan alt birimden oluşan çok büyük moleküllerden veya makromoleküllerden oluşan bir madde veya malzemedir. Geniş özellik spektrumları nedeniyle, hem sentetik hem de doğal polimerler günlük yaşamda temel ve yaygın roller oynar.

<span class="mw-page-title-main">Malzeme bilimi</span> yeni malzemelerin keşfi ve tasarımı ile ilgilenen disiplinlerarası alan; öncelikli olarak katıların fiziksel ve kimyasal özellikleriyle ilgilidir

Malzeme bilimi, malzemelerin yapı ve özelliklerini inceleyen, yeni malzemelerin üretilmesini veya sentezlenmesini de içine alan disiplinlerarası bir bilim dalıdır.

<span class="mw-page-title-main">Organik kimya</span> karbon temelli bileşiklerin yapılarını, özelliklerini, tepkimelerini ve sentez yollarını inceleyen kimya dalı

Organik kimya, organik bileşiklerin ve organik maddelerin yani karbon atomlarını içeren çeşitli formlardaki maddelerin yapısını, özelliklerini ve reaksiyonların bilimsel çalışmasını içeren, kimyanın bir alt dalıdır. Yapının incelenmesi yapısal formüllerini belirler. Özelliklerin incelenmesi, fiziksel ve kimyasal özellikleri ve davranışlarını anlamak için kimyasal reaktivitenin değerlendirilmesidir. Organik reaksiyonların incelenmesi doğal ürünlerin, ilaçların ve polimerlerin kimyasal sentezini ve bireysel organik moleküllerin laboratuvarda ve teorik çalışma yoluyla incelenmesidir.

<span class="mw-page-title-main">Organik bileşik</span> karbon-hidrojen bağları içeren kimyasal bileşik

Organik bileşikler, molekülleri karbon içeren kalabalık kimyasal bileşikler sınıfındandır. Aşağıda sunulan tarihsel nedenlerden dolayı, bu bileşiklerin küçük bir kısmı, örneğin karbonatlar, basit karbon oksitleri ve siyanürlerin yanı sıra, karbon allotropları inorganik kabul edilir. "Organik" ve "inorganik" karbon bileşikleri arasındaki ayrım "kimyanın geniş alanını düzenlemek için yararlı olsa da, çoğunlukla rastgeledir".

<span class="mw-page-title-main">Hermann Staudinger</span> Nobel Kimya Ödülü sahibi Alman kimyager

Hermann Staudinger, plastiklerle ilgili çalışmaları sebebiyle 1953 yılında Nobel Kimya Ödülü'nü almış olan Alman kimyager.

1983 yılında kurulan Poliya Polyester Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., teknoloji odaklı kompozit reçine ve polimer ürünler geliştiren ve üreten bir Türk şirketidir.

<span class="mw-page-title-main">Seramik mühendisliği</span> Seramik mühendisliği inorganik, metalik olmayan malzemelerden nesneleri oluşturma bilim ve teknolojisidir.

Seramik mühendisliği inorganik, metalik olmayan malzemelerden nesneleri oluşturma bilim ve teknolojisidir. Bu, ya ısıl hareketle ya da yüksek saflıktaki kimyasal çözeltilerinden çökelme reaksiyonları kullanılarak düşük sıcaklıklarda sağlanır. Bu tanım, hammaddelerin saflaştırılması, söz konusu kimyasal bileşiklerin üretimi, ürüne dönüştürülmesi, yapı kompozisyon ve özelliklerinin incelenmesi çalışmalarını içerir.

Alan Jay Perlis, Amerikalı bilgisayar bilimcisi. Purdue Üniversitesi, Carnegie Mellon Üniversitesi ve Yale Üniversitesi'nde profesör olarak çalışmış olan Perlis, programlama dilleri konusundaki çalışmalarından ötürü Turing Ödülü'ne değer görülmüştür. Perlis ALGOL programlama dilini geliştiren takıma da önderlik etmiştir.

Stephanie Louise Kwolek, Amerikalı bir kimyager ve DuPont şirketinde 40 yıldan fazla çalıştı. Kevlar olarak daha iyi bilinen poli-parafenilen tereftalamid yani olağanüstü güç ve sertlik derecesine sahip bir sentetik lif ailesinden birinin icat edilmesinde en iyi bilineni kimyagerdir. Kwolek, keşfinden dolayı DuPont şirketinin Lavoisier Madalyasını olağanüstü teknik başarı ile kazandı. Uzun yıllar boyunca bu onuru alan tek kadın çalışandı. 1995 yılında Ulusal Mucitler Hall of Fame'e eklenen dördüncü kadın oldu. Kwolek, Ulusal Medal of Technology, IRI Başarı Ödülü ve Perkin Madalyası gibi polimer kimyasındaki çalışmalarıyla çok sayıda ödül kazandı.

Herman Francis Mark polimer bilimine katkılarıyla tanınmış Avusturyalı-Amerikalı kimyager. Mark'ın fiberlerin moleküler yapısı üstüne X-ışını difraksiyonu çalışmaları polimer yapıların makromoleküler teorisine önemli kanıtlar sağladı. Houwnik ile günümüzde Mark-Houwnk veya Mark-Houwnik-Sakurada denklemi olarak bilinen denklemleri kurudu. Bu denklemler bir polimerin gerçek viskozitesini bağıl moleküler kütlesine bağlar. Uzun yıllar Brooklyn Polytechnic Enstitüsü'nde çalıştı. 1946'da Journal of Polymer Science dergisini kurdu.

<span class="mw-page-title-main">Krzysztof Matyjaszewski</span> Polonyalı-Amerikan kimyager

Krzysztof "Kris" Matyjaszewski Polonya doğumlu, ABD vatandaşı kimyager. Carnegie Mellon Üniversitesi'nde Doğa Bilimleri Profesörü.

<span class="mw-page-title-main">K. C. Nicolaou</span> Amerikalı kimyager

Kyriacos Costa Nicolaou doğal ürünler toplam sentezi alanındaki araştırmalarıyla tanınan bir Kıbrıslı-Amerikalı kimyagerdir. Halen Rice Üniversitesi Harry C. and Olga K. Wiess Kürsüsü kimya profesörüdür; daha önce Scripps Araştırma Enstitüsü / UC San Diego ve Pennsylvania Üniversitesi'nde akademik görevler üstlenmiştir.

Polimer kimyası, polimerlerin ve makromoleküllerin kimyasal sentezine, yapısına ve kimyasal ve fiziksel özelliklerine odaklanan bir kimya alt disiplinidir. Polimer kimyasında kullanılan ilkeler ve yöntemler, organik kimya, analitik kimya ve fiziksel kimya gibi çok çeşitli diğer kimya alt disiplinleri aracılığıyla da uygulanabilir. Pek çok malzeme tamamen inorganik metaller ve seramiklerden DNA ve diğer biyolojik moleküllere kadar polimerik yapılara sahiptir, ancak polimer kimyası tipik olarak sentetik, organik bileşimler bağlamında anılır. Sentetik polimerler, genellikle plastik ve kauçuk olarak adlandırılan, günlük kullanımdaki ticari malzemeler ve ürünlerde her yerde bulunur ve kompozit malzemelerin ana bileşenleridir. Polimer kimyası, her ikisi de polimer fiziği ve polimer mühendisliğini kapsayacak şekilde tanımlanabilen daha geniş polimer bilimi veya hatta nanoteknoloji alanlarına da dahil edilebilir.

William James Feast, İngiliz kimya bilimcisi ve akademisyendir.

John B. Goodenough Ödülü, malzeme kimyası alanına katkıları ödüllendirmek amacıyla Kraliyet Kimya Derneği tarafından iki yılda bir düzenlenen bir kimya ödülüdür. Malzeme Kimyası Bölümü Ödül Komitesi tarafından seçilen ödül sahibi, bir parasal ödül, bir madalya ve bir sertifika alır, ayrıca bir Birleşik Krallık konferans turu gerçekleştirir.

Genellikle polimer malzemeleri tasarlayan, analiz eden ve değiştiren bir mühendislik alanıdır. Polimer mühendisliği, petrokimya endüstrisi, polimerizasyon, polimerlerin yapısı ve karakterizasyonu, polimerlerin özellikleri, polimerlerin birleştirilmesi ve işlenmesi ve ana polimerlerin tanımı, yapı özellik ilişkileri ve uygulamalarının yönlerini kapsar.

<span class="mw-page-title-main">Otto Wichterle</span>

Otto Wichterle, en çok modern yumuşak kontakt lensleri icat etmesiyle tanınan Çek bir kimyagerdir.

<span class="mw-page-title-main">Zhenan Bao</span>

Zhenan Bao kimya mühendisidir. Stanford Üniversitesi'nde Kimya ve Malzeme Bilimi ve Mühendisliği alanlarında nezaketen atamalarla KK Lee Kimya Mühendisliği Profesörü olarak görev yapmaktadır. 2018-2022 yılları arasında Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak görev yaptı Bao, esnek elektronikler ve elektronik cilt gibi uygulamalar için organik alan etkili transistörler ve organik yarı iletkenler üzerine yaptığı çalışmalarla tanınıyor.