
Ren Şelalesi, İsviçre'nin Schaffhausen kantonunda yer alan Avrupa'nın en büyük şelalesidir. 150 metre genişliğinde ve 23 metre yüksekliğindeki şelale Ren, Rhone ve İnn nehirlerini besler. Schaffhausen şehir merkezine 4 km. mesafede bulunan şelale aynı zamanda turistlerin yoğun ilgisini çeker.

Palovit Şelalesi, Türkiye'nin Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan bir şelaledir. Şelale 15 metre yüksekten akmaktadır. Rize'de bulunan debisi en yüksek şelalelerinden biridir. Kaynağı Palovit Deresi'dir. Kaçkar Dağları Millî Parkı sınırları içerisinde yer alır.

Akırger Şelalesi, Cimil Şelalesi veya Akırgel Şelalesi Rize ilinin İkizdere ilçesinde bulunan bir şelaledir. Kaynağı Cimil Deresidir. İkizdere'ye 20 kilometre uzaklıktadır. Rakımı 1703 metredir.

Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı, Düzce ili, Gölyaka ilçesi, Güzeldere köyü sınırlarında, 22,76 ha alanda, 2011 yılında ilan edilen tabiat parkıdır.
Halgent Şelalesi, Gümüşhane ili, merkez Eskibağlar mahallesinde bulunan şelale. Lagos Deresi üzerinde, denizden 1300 m yükseklikte olan şelale, 30 m yüksekten düşmektedir.

Delikli Kaya Şelalesi, Artvin ilinin Murgul ilçesindeki Başköy köyünde yer alan bir şelaledir. İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki şelale, kayanın içindeki 4 metre çaplı bir oyuktan akmaktadır. Şelalenin aktığı oyuğun şekli yüzüğe benzediği için şelaleye ormanın yüzüğü de denmektedir. Rakımı 760 metre olan şelalenin yüksekliği 7 metredir.
Uçarsu Şelalesi veya Simba Şelalesi, Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bulunan bir şelaledir. İlçe merkezine 30 km uzaklıkta olan şelale, 90 metre yükseklikten akmaktadır. Rakımı 1218 metre olan şelalenin suları Sera Deresi'ne akmaktadır.
Uçarsu Şelalesi ile aşağıdaki iki şelaleden biri kastedilmiş olabilir:
- Uçarsu Şelalesi, Antalya'da bulunan bir şelale.
- Uçarsu Şelalesi, Trabzon'da bulunan bir şelale.

Asmasu Şelalesi veya Aytaş Asmasu Şelalesi, Trabzon'un Araklı ilçesinde bulunan bir şelaledir. İlçe merkezine 43 km uzaklıkta olan şelale, bazı kaynaklara göre 75, bazı kaynaklara göre 120 metre yükseklikten akmaktadır. Rakımı 1221 metre olan şelaleden akan su yaz aylarında daha fazladır.
Keçiyatağı Donmuş Şelalesi, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinin Çat köyünde konumlanmış bir donmuş şelaledir. Tırmanış yolu WI4 zorluk derecesinde olan şelale 25 metre yükseklikten dökülmektedir. 1300 metre rakımlı şelale, kuzeydoğu yönüne bakmaktadır. İlk kez 2017 yılında Türk dağcı Tunç Fındık tarafından tırmanılmıştır. 2018 yılında düzenlenen KDRK 1. Şelale Tırmanış Şenliği kapsamında şelaleye ve Sudüşen Donmuş Şelalesi'ne tırmanış şenliği düzenlenmiştir.
Karagözoğlu Şelalesi, Artvin'in Ardanuç ilçesine 30 kilometre uzaklıkta konumlanmış bir şelaledir. 35 hektarlık bir alanı kaplayan şelalenin rakımı 2300 metredir. Kaynağı kar ve buzullar olan şelale, tüm mevsimlerde görülebilir. 50 metre yükseklikten akan şelalenin genişliği 0.7 metredir.
Didğere Şelalesi, Artvin'in Borçka ilçesine 75 kilometre uzaklıkta konumlanmış bir şelaledir. 300 hektarlık bir alanı kaplayan şelalenin rakımı 1100 metredir. Kaynağı yaylalardan gelen akarsular olan şelale, tüm mevsimlerde görülebilir. 30 metre yükseklikten akan şelalenin genişliği 10 metredir. Şelalenin dökülüğü alanın derinliği 2 metredir.
Os Şelalesi, Trabzon'un Araklı ilçesinde bulunan bir şelaledir. İlçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta ve Turnalı köyü sınırlarında yer alan şelale 20.3 metrelik bir yükseklikten dökülür. 4 metre genişliğindeki şelalenin döküldüğü suyun derinliği 15 metredir. Tüm mevsimlerde akan şelalenin bakısı batı yönündedir.
Koyuncular Şelalesi, Trabzon'un Sürmene ilçesinde bulunan bir şelaledir. İlçe merkezine 43 kilometre uzaklıkta ve Ortaköy köyü sınırlarında yer alan şelale 10 metrelik bir yükseklikten dökülür. 2.5 metre genişliğindeki şelalenin döküldüğü suyun derinliği 0.5 metredir. Tüm mevsimlerde akan şelalenin bakısı kuzeydoğu yönündedir.
Kudavas Şelalesi, Trabzon'un Tonya ilçesine bağlı İskenderli mahallesinde konumlanmış bir şelaledir. Vargit çiçekleri gibi birçok bitkinin yer aldığı ormanlık alandadır.

Canikdere Şelalesi veya Canik Şelalesi, Trabzon'un Tonya ilçesinde konumlanmış bir şelaledir. 14 metre yüksekliğindeki şelalenin yıllık ziyaretçi sayısı 200.000 civarındadır.
Sağrı Şelalesi, Trabzon'un Tonya ilçesinde konumlanmış bir şelaledir. 17.6 metre yüksekliğindeki şelalenin genişliği 1 metre, dökülme alan derinliği ise 50 santimetredir.
Gülderen Şelalesi veya Değirmenin Şelalesi, Trabzon'un Hayrat ilçesinde konumlanmış bir şelaledir. 15 metre yüksekliğindeki şelale, Salmata Deresi vadisindedir. Ormanlık bir alanla çevrelenmiştir. Yaklaşık 2018 yılından beri turistik bir şelaledir.
Durmuşlu Şelalesi, Gümüşhane'nin Torul ilçesinin Gülaçar köyünde yer alan bir şelaledir. 50 metre yükseklikten dökülen şelale 5 katlıdır.
Çatalkaya Şelalesi, Gümüşhane'nin Torul ilçesinde yer alan bir şelaledir. 12 metre yükseklikten dökülen şelale, 1.5 metre genişliğindedir.