Kasapoğlu
Kasapoğlu şu anlamlara gelebilir:
- Alper Kasapoğlu
- Erdi Kasapoğlu
- Işıl Kasapoğlu
- Kostas Kasapoğlu
- Yorgo Kasapoğlu
Kasapoğlu şu anlamlara gelebilir:
Işıl Kasapoğlu, Türk tiyatro oyuncusu ve yönetmeni.
Kırklareli Fen Lisesi,Kırklareli Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 31.07.2002 tarih ve 12593 sayılı teklif yazıları ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın 12.08.2002 tarih ve 08424 sayılı yazı onayı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi binasında 2002- 2003 öğretim yılında açılmıştır.
Ayla Algan, Türk tiyatro sanatçısı, sinema oyuncusu ve şarkıcı.
Bülent Emin Yarar, Türk oyuncu ve tiyatro yönetmeni.
Belçika'lı oyun yazarı Josiane Balasko tarafından yazılan oyun, İlk olarak, 2007/2008 sezonun da Zeynep Avcı tarafından çevrilmiş ve Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu'nca sahnelenmiştir. Oyun bu sahnelenişinde büyük başarı kazanmış ve 4 sezon arka arkaya sahnelenmiştir.
Ümit Erdim, Türk oyuncu ve sunucu.
23. Antalya Altın Portakal Film Festivali, 22-28 Ekim 1986 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen film festivalidir.
Rita'nın Şarkısı, Willy Russell tarafından yazılmış tiyatro oyunu. Oyun 1983'te orijinal başlığıyla aynı isimle sinemaya uyarlandı.
Afife Tiyatro Ödülleri Yılın En Başarılı Yönetmeni Ödülü, Afife Tiyatro Ödülleri kapsamında, ödüllerin başlatıldığı 1997 yılından bu yana verilmekte olan özel ödüldür. O yıl sahnelenen oyunların yönetmenleri arasından en başarılı bulunan yönetmene verilir. Diğer dallardaki ödüllerde olduğu gibi, bu ödülde de önce seçici kurulun belirlediği adaylar duyurulur. Bir süre sonra oylama kurulu, gizli oylama yöntemiyle kazananları belirler. Kazananlar, her sene yapılan ödül töreninde açıklanır.
Erdi Kasapoğlu Türk futbolcudur. 3. Lig ekiplerinden Karaköprü spor'da oynamaktadır.
Serkan Keskin, Türk oyuncu, yönetmen ve müzisyen.
Kostas "Koço" Kasapoğlu, Rum asıllı Türk millî futbolcudur.
Fenerbahçe 1951-52 sezonunda İstanbul Erkekler Basketbol Ligi'nde mücadele etti ve dördüncü oldu.
Ermeni Kıpçakçası ya da Ermeni harfli Kıpçak Türkçesi, Eski Kıpçakçaya giren ölü bir Türk dilidir. Hristiyanlığın Gregoryen mezhebine mensup Ermenilerin ve Gregoryen Kıpçakların Orta Türkçe dönemine ait 16-17. yüzyıllarda batı Ukrayna'da Ermeni alfabesini kullanarak Kıpçak Türk dilinde meydana getirdikleri vakayinameler (kronikler), dini ve hukuki belgelerle bilinir.
Alper Kasapoğlu, Türk eski dekatlet.
Mehmet Muharrem Kasapoğlu Türk bürokrat ve siyasetçi. Eski Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı.
Kumarcılar Hanı, halk arasında Seyyar Çalgıcılar Hanı ya da Kemaneciler Hanı olarak da bilinir, Kuzey Lefkoşa, KKTC'de, Asmaaltı Meydanı'nın kuzeyinde yer alan tarihi bir handır. Osmanlı döneminde adada inşa edilen 18 handan birisidir. Lefkoşa'daki hanlar içinde, Büyük Han'dan sonra gelen en büyük handır.
Müjdat Karanfilci, forvet pozisyonunda görev yapmış Türk eski futbolcu ve teknik direktördür.
Denizli Devlet Tiyatrosu, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren bölge tiyatrolarından biridir.
Sağlık sosyolojisi, toplumda sağlığa dair konuları inceleyen sosyoloji alt dalıdır. Sağlık ve hastalıkla ilgilenir. Sağlık sosyolojisi sosyolojik bir disiplindir. İlişkili olarak Medikal Sosyoloji, insanların kendilerini ne zaman hasta şeklinde belirttiklerine, hastalıkları nasıl atlattıklarına, engelli olanların ne şekilde tedavi göreceklerine ilişkin yol gösterir. Sağlık sosyolojisi tıptaki hedefleri kendine seçmiş bir durumdadır. Sağlık sosyolojisi geçmiş zamandan itibaren çeşitli faktörlerden etkilenmiştir. Örneğin; Sanayi devriminden dolayı makineleşmeyle zamanla sağlık alanı daha gelişmiştir. Önceki zamanlarda hastalıkların nedenini bulmak zor olabiliyordu veya bulunsa bile yanlış —teşhis konulabiliyordu. Makineleşmeyle hastalıkları veya sorunları bulmak daha kolaylaştı. Sağlık alanında uğraşanların işini daha kolaylaştırdı. Dijitalleşmeye geçilmesiyle birlikte toplumda sağlık konuları gerek mobil uygulama olsun gerek internet olsun gerek bilgisayar olsun insanlar sağlık alanındaki sorunlarını veya sorularını dijital ortamda daha rahat bir şekilde belirtebilecek bir hale geldi. Zamanla işlerin kolaylaşmasıyla doktorların hastalara bakış açısını değiştirmiştir. Onların tutumlarında değişme olmuştur .Geleneksel yöntemlerini bırakıp veya bir kısmını bırakıp daha modern yöntemleri kullandılar.Sağlık sosyolojisi, toplumun fiziksel, psikolojik ve sosyal durumlarını inceler. Dünya Sağlık Örgütü; sağlığı fiziksel, psikolojik ve sosyal bakımdan tam normallik hali olarak tanımlar. R. Straus, Sağlık sosyolojisinde çalışmaların iki seçenekle kullanılabileceğini belirtmektedir. Bunlar; Tıbbın Sosyolojisi ve Tıpta Sosyoloji kavramlarıdır.Sağlık sosyolojisi çeşitli alanlarla ilgilenir.