İçeriğe atla

Kartvizit

Eski bir kartvizit örneği

Kartvizit, genel olarak sahibinin adı ve soyadı, bağlı bulunduğu kurum, unvanı ve iletişim bilgilerinin yer aldığı tasarımlardır. Çoğunlukla kartvizit baskıları bristol kartona yapılmaktadır. Kartvizitler için sıklıkla kullanılan ölçüler: eni için 5 - 5,5 cm, boyu için 8-9 cm'dir. Kartvizitler, kurumsal kimliğin ayrılmaz bir parçası olduğu için bu doğrultuda hazırlanması gerekmektedir. Firma logoları için belirlenen renklerin pantone numaraları matbaa ile paylaşılmalıdır. Kartvizitler, profesyonelliğin kısa bir ifadesidir. İş görüşmelerine başlamadan önce kartvizitlerin değişimi son derece önemlidir. Ayrıcı Günümüzde dijital ortamda hazırlanan kartvizitler daha kolay şeçilebilip, daha kolay şekilde isteklere uyarlanabilmektedir.

18. yüzyıldan önce, sosyal ziyaretlerde bulunan ziyaretçiler, evde olmayan arkadaşlarının evine el yazısıyla notlar bırakıyordu. 1760'lara gelindiğinde, Fransa ve İtalya'daki üst sınıflar bir yüzünde resimlerle süslenmiş basılı ziyaret kartları, diğer yüzünde ise el yazısıyla not yazmak için boş bir alan bırakıyordu. Bu tarz hızla Avrupa'ya ve Amerika Birleşik Devletleri'ne yayıldı. Baskı teknolojisi geliştikçe, ayrıntılı renkli tasarımlar giderek daha popüler hale geldi. Ancak 1800'lerin sonlarına doğru daha basit stiller daha yaygın hale geldi.[1]

Renkli kartvizit, Basit görünüşünün yanında imaj bakımından etkili bir reklamdır. Günümüzde firmalar tanıtıma ayırdıkları rakamları kıstıkça farkında olmadan piyasalarını rakip firmalara kaptırmaktadırlar. Kriz dönemlerinde reklamdan tasarrufa gitmek isteyen firmalar, kartvizitlerindeki imajlarını düzeltmekle de kendilerini tanıtabilmektedirler. Renkli kartvizitin diğerlerine göre

  • Renkli olması nedeniyle görsel çekicilik
  • Kâğıdının iyi kalitede (kuşe) olması
  • Firma ürünlerinin resimlerle gösterilmesi
  • Basit kartvizitlerden daha hesaplı olması (toplu basıldığı için)
  • Arka Baskısının olması
  • Islanmaması için selefon kaplama olması.
gibi üstünlükleri bulunmaktadır.

Kartvizit ağacı şu şekildedir :

Seri üretim kartvizit

  • Popüler Kartvizit (Resim ağırlıklı, canlı renkler için ideal)
  • Mat Selefon Kartvizit (Az resimli, logo ve yazıdan oluşan kartlar için ideal)
  • Fantezi Kartvizit (Resimsiz, logo ve bilgilerden oluşan kartlar için ideal)

Acil kartvizit

  • Digital (dijital) Baskı
  • Ofset Express Baskı

Özel kartvizitler

  • 2 Renk - Tek yüz
  • 3 Renk - Tek yüz
  • 4 Renk - Tek yüz
  • Çift yüz

V.I.P kartvizitler

  • Gofralı Kartvizit
  • Gofralı Kısmi laklı kartvizit
  • Kabartma yazılı kartvizit
  • Kabartma yazılı ve yaldızlı kartvizit

Ekstra uygulanan işçilik

  • Gofre
  • Arsak
  • Selefon
  • Özel kesim
  • Sim
  • Lens Derinlik

Kaynakça

  1. ^ Mayor, A. Hyatt (1943). "Old Calling Cards". The Metropolitan Museum of Art Bulletin. 2 (2). ss. 93–98. doi:10.2307/3257136. JSTOR 3257136. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Cep bilgisayarı</span>

Cep bilgisayarı - PDA, taşınabilir küçük cep bilgisayarları.

<span class="mw-page-title-main">Fotoğrafçılık</span> sanat, bilim ve ışık ya da diğer elektromanyetik radyasyonu kaydederek dayanıklı görüntüler yaratma pratiği

Fotoğrafçılık, Kullanılacak düzene göre farklı sistemleri içermekle beraber, görüntü sensörü, film, karanlık oda, lens ve ışık kullanarak, gözle görebildiğimiz cisim ve şekilleri, film ya da dijital ortam üzerine kaydederek görüntü oluşturma işidir. İşlevsel uygulamaları nedeniyle bir zanaat olduğu gibi, estetik yönüyle bir sanat olarak kabul edilir.

<span class="mw-page-title-main">Bilgisayar monitörü</span> elektronik ekran

Monitör, görüntü sergilemek için kullanılan elektronik ya da elektro-mekanik aygıtların genel adıdır. Monitör, başta televizyon ve bilgisayar olmak üzere birçok elektronik cihazın en önemli çıktı aygıtıdır. Monitör, plastik bir muhafaza içerisinde gerekli elektronik devreleri, güç transformatörünü ve resmi oluşturan birimleri içerir. Monitörle bilgisayar arasındaki iletişimi ekran kartı sağlar. Yani, monitörden çıkan veri kablosu bilgisayar kasasında ekran kartına bağlanır. Monitörlerin boyutları inç ölçü cinsiyle ifade edilir. Bu boyut monitör ekranının bir köşesinden karşı çaprazındaki diğer köşesine olan uzaklıktır.

<span class="mw-page-title-main">Grafik tasarım</span> Zihin yoluyla geliştirilip, görsel ya da yazılı bir şekilde bir mesajı iletme

Grafik tasarım bir mesajı iletmek, bir görseli geliştirmek veya bir düşünceyi görselleştirmek için metnin ve görsellerin algılanabilir ve görülebilir bir düzlemde, iki boyutlu, üç boyut ve de dört boyut olarak organize edilmesini içeren yaratıcı bir süreçtir. Baskı, ekran, hareketli film, animasyon, iç mimari, ambalaj tasarımı gibi birçok ortamda dijital veya dijital olmayacak bir şekilde uygulanabilir. Grafik sanatı ve grafik tasarımlarda, görsel sanatların temel ilkeleri olan hizalama, denge, karşıtlık, vurgulama, hareket, görüntü, oran, yakınlık, tekrarlama, ritim ve birlik geçerlidir. Grafik tasarım için grafik tablet, grafik yazılımı, uygulama yazılımı ve programları kullanılır.

<span class="mw-page-title-main">Henri Matisse</span> Fransız sanatçı (1869 – 1954)

Henri Matisse 20. yüzyılın en önemli ressamlarından. Renkleri büyük bir ustalıkla kullanışıyla Picasso ve Kandinsky ile birlikte, modern sanatın en büyük sanatçılarından biri kabul edilir.

<span class="mw-page-title-main">Gazete</span> haber, bilgi, bulmaca ve reklam içeren, genellikle düşük maliyetli kâğıt kullanılarak basılan ve dağıtımı yapılan bir yayın

Gazete, haber, bilgi, bulmaca ve reklam içeren, genellikle düşük maliyetli kâğıt kullanılarak basılan ve dağıtımı yapılan bir yayım olup, halka güncel olaylara ilişkin bilgi verme amacı gütmektedir. Genel olarak yayınlandığı gibi, özel bir konu üzerine de yayınlanabilir ve genellikle günlük ya da haftalık olarak yayınlanır. Gazete anlamında Osmanlı döneminde Arapça kökenli ceride sözcüğünün yanında günlük gazete anlamında Farsça rûznâme sözcüğünün de kullanıldığı ve geçmişte günlük olayları kaydetmek üzere günnâme, aylık olayları kaydetmek üzere aynâme yazıldığı da belirtilir. Gazete sözcüğünün Türkçe eş anlamlısı ise yenün sözcüğüdür.

<span class="mw-page-title-main">Taş baskı</span> Basım tekniği

Taş baskı ya da litografi/litografya, kireç taşı üzerine yağlı mürekkeple çizilmiş şekil ve yazıların basım sanatı. Taşbaskıya el litografyası da denir. Taşbaskı, modern ofset litografyanın başlangıcıdır. Taşbaskı tekniğinin esası, yağın suyu itmesi özelliğine dayanır.

<span class="mw-page-title-main">Matbaacılık</span>

Matbaacılık ya da basımcılık, metin ve görüntülerin genellikle kâğıt gibi yüzeyler üzerine basılarak çoğaltılma işidir.

<span class="mw-page-title-main">Nokia 7610</span>

7610, Nokia tarafından üretilen bir akıllı telefondur. Nokia'nın 1 megapiksel kamera kullandığı ilk telefondur.

<span class="mw-page-title-main">Dijital fotoğrafçılık</span>

Sayısal Fotoğrafçılık, nesnelerin görüntülerini oluşturmak için sayısal teknolojinin kullanıldığı bir fotoğrafçılık tarzıdır. Sayısal teknolojinin gelişimine kadar fotoğrafçılıkta görüntülerin karta basılması için kimyasal işlemlere ihtiyaç duyulan fotoğraf filmi kullanılmaktaydı. Aksine, sayısal görüntü kimyasal işleme gerek olmaksızın tamamen sayısal teknoloji ve bilgisayar kullanılarak görüntülenebilir, basılabilir, işlenebilir, taşınabilir ya da arşivlenebilir.

<span class="mw-page-title-main">Ukiyo-e</span> XVII - XIX. yy arasında ürünleri verilen Japon resim sanatı

Ukiyo-e (浮世絵)(Fani Dünya Resimleri), Edo Dönemi'nde ortaya çıkan bir Japon resim sanatı türüdür. Tiyatro, klasik edebiyat, şiir, yerel efsaneler, natürmort, imparatorluk ailesi ve din gibi birçok teması vardır. Ukiyo'nun kelime anlamı, içinde "modern olma"yı da barındırır. Çağdaş tarzı tasvir eden resim türüdür.

<i>Hayat Tarih Mecmuası</i> 1965-1982 yılları arasında Türkiyede yayımlanan aylık resimli tarih ve kültür dergisi

Hayat Tarih Mecmuası, 1965 ve 1982 yılları arasında Türkiye'de yayımlanmış aylık resimli tarih ve kültür dergisidir. İlk sayısı 1 Şubat 1965 tarihinde çıkan dergi 216 sayı sonunda 1982 yılında kapanmıştır. Nisan 1978 tarihinde derginin adı Hayat Tarih ve Edebiyat Mecmuası olarak değiştirilmiş, böylelikle tarih alanından çekilerek eski gazete ve dergi yazılarını yayımlamaya başlamış ve kısa süre sonra da kapanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Nishiki-e</span>

Nishiki-e, bir Japon çok renkli ahşap baskı tekniğidir. Teknik öncelikle ukiyo-e'de kullanılmaktadır. 1760'larda icat edildi ve 1765 ile beş yıl sonra ölümü arasında birçok nishiki-e baskısı üreten matbaacı Suzuki Harunobu tarafından mükemmelleştirildi ve popüler hale getirildi.

<span class="mw-page-title-main">Nokia N73</span>

Nokia N73 Nokia'nın 2006 yılının 2. çeyreğinde piyasaya sürdüğü, işletim sistemi Symbian OS 9.1, S60 3. edisyon olan telefon. N73-1 ve N73-2 olmak üzere iki farklı çeşidi vardır. 2. çeşidinde birinci sürümünden farklı olarak müzik kısayol tuşu atanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Amblem</span> Görsel simge

Amblem ya da belirtke, bir fikri veya bir kurumu temsil eden görsel simgedir.

E-kart, karpostallar veya tebrik kartının bir benzeri olmakla birlikte, geleneksel materyaller ve kâğıttan farklı olarak, dijital araçların kullanılmasıyla oluşmuş bir uygulamadır. E-kartlar, çeşitli İnternet sitelerindeki yayıncıların yapımları şeklinde ve alıcıya gönderilmeye hazır haldedir. Genellikle e-mail aracılığıyla gönderilirler. Ayrıca e-kartlar, geleneksel yöntemlere göre, daha çevre dostu olarak düşünülmüştür. E-kart firmaları çevre dostudur çünkü, karbon salınım oranları kâğıt şeklinde tebrik kartı üretimi yapan firmalara göre daha düşük bir değerdedir.

Palm m500 serisi Palm şirketinin bir PDA serisi idi. Palm m100 serisi'nin yerini aldı. Kişisel dijital asistan serisi üç aygıttan oluşuyordu: Palm m500, Palm m505 ve Palm m515. Seri, popüler Palm V serisine benzer, ancak biraz daha kısa ayak izi ve form faktörü takibi yaptı.

<span class="mw-page-title-main">Araç kaplama</span>

Araç kaplama, bir otomobilin orijinal renginin farklı bir renkte bir araç kaplama folyosuyla ve bazen de aynı renkte parlak, mat veya şeffaf bir koruyucu tabaka ile tamamen veya kısmen kaplanmasıdır. Bu işlem otomotiv satış sonrası uygulamadır. Araç kaplama yerine kullanılan diğer terimler; araç giydirme, renk değişim kaplaması, araç grafikleri ve boya koruma filmidir.

<span class="mw-page-title-main">Cin Ali Müzesi</span> Ankarada bir müze

Cin Ali Müzesi, Ankara'da, Bülten Sokak No:32 Kavaklıdere'de bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">500 euro banknotu</span> Euro banknotu

Beş yüz euro (€500), en yüksek değere sahip euro banknotudur. Euro'nun 2002 yılında nakit para olarak tedavüle çıkmasından beridir kullanılmaktadır. Fakat 2019'da üretimi durdurulmuştur. Dünyadaki dolaşımda olan banknotlarda en yüksek değere sahip banknotlardan biridir. Banknot, yaklaşık 343 milyonluk nüfusa sahip, tek para birimi avro olan 26 ülkede kullanılmaktadır.