Notre Dame de Sion Fransız Lisesi, İstanbul'da, bulunan 1856'da kurulmuş özel bir Fransız lisesidir.
Hinduizm, çok kapsamlı inanç ve yaşam felsefesinin toplamıdır. Özellikle Hindistan, Nepal ve Bangladeş'te yaygındır. Günümüzde yaklaşık 1.25 milyar izleyeni ile Hristiyanlık ve İslam'dan sonra üçüncü sırada yer alan Hinduizm inancının neredeyse tüm takipçileri Hindistan ve çevresinde bulunmaktadır. Budizm ve Zen Budizmi gibi çeşitli ekoller Hinduizm'den kaynaklanıp ayrılmıştır.
Kabataş Erkek Lisesi, 1908 yılından beri öğretim yapan, Türkiye'nin en eski liselerinden biridir.
İzmir Atatürk Lisesi 1888 yılında, bugün İl Vilayet Konağı'nın yanında, Konak Kaymakamlığı'nın bulunduğu yerdeki İzmir Adliyesi'nin bulunduğu binada (bu bina 1977'de kaymakamlık binasının yapılması için Mehmet Dağdelenli tarafından yıktırılmıştır) 5 senelik idadi mektebi olarak 120 öğrenci ile eğitime başlamıştır. İlk müdür aynı zamanda tarih ve coğrafya öğretmeni olan Abdurrahman Bey'dir. 1890'da 7 senelik idadi olmuştur. Emrullah Efendi'nin Millî Eğitim Bakanlığı zamanında 29 Ekim 1910 tarihinden Cumhuriyet dönemine kadar sultani (lise) olmuştur.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Türkiye'nin Niğde ilinde bulunan bir devlet üniversitesi. 3 Temmuz 1992 tarih ve 3837 sayılı kanunun ek 22. maddesine göre 11 Temmuz 1992 tarihinde Niğde Üniversitesi adıyla kuruldu. Ağustos 2016'da üniversiteye Ömer Halisdemir'in adı verildi.
Cambridge Üniversitesi, Birleşik Krallık'a bağlı Cambridge kentinde bulunan, devlete bağlı bir araştırma üniversitesi. 1209'da kurulan üniversite İngilizce konuşulan ülkelerde mevcudiyetini sürdüren ikinci, tüm dünyanın dördüncü en eski üniversitesidir. yerel halk ile aralarındaki anlaşmazlık sonucunda Oxford Üniversitesi'nden ayrılan akademisyenler tarafından kurulan üniversitenin Oxford ile arasında büyük benzerlikler bulunur ve her ikisini birden kastetmek için zaman zaman Oxbridge tabiri kullanılır.
İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, 1883 yılında kurulan Hamidiye Ticaret Mektebi’nin devamı niteliğinde bir öğrenim kurumu olarak 1959 yılından itibaren hizmet vermiş; 1982’de kurulan Marmara Üniversitesi’nin temelini oluşturmuş olan kurumdur. 1982’de Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi‘ne bağlanmıştır.
Çamlaraltı Koleji bir ilkler okulu olarak bilinmektedir.
- Bünyesinde yabancı dil laboratuvarını ilk kez açan özel öğretim kurumu (1973)
- Karma eğitime geçen ilk özel öğretim kurumu (1978)
- Anadolu Lisesi statüsüne geçen ilk özel öğretim kurumu (1981)
- Kendine özgü İngilizce müfredat programına sahip ilk ve Tek özel öğretim kurumu (1995)
- Yabancı dil seviyelerine göre 15 kişilik sınıflarda eğitim veren ilk özel öğretim kurumu (2000)
- Mobil sınıf sistemini hayata geçiren ilk özel öğretim kurumu (2001)
- Üçüncü kuşakla eğitim vermenin kıvancını yaşayan ilk özel öğretim kurumu (2002)
- İzmir'in Özel Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'ne sahip ilk özel öğretim kurumu (2012)
Gazi Lisesi; Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan bir lisedir. 1932 yılında, "Gazi Erkek Lisesi" adıyla açılarak eğitim faaliyetlerine başlamıştır. İsviçreli mimar Ernst Arnold Egli tarafından tasarlanan ve inşası 1936 yılında tamamlanan okul binası, Ahmet Adnan Saygun Caddesi üzerinde bulunur.
Ankara Atatürk Lisesi, Ankara'nın Sıhhiye semtinde bulunan bir Anadolu lisesidir. Okul, Ankara İdadisi adıyla 1886 yılında kurulmuş, 1908'de ismi Ankara Sultanisi olarak değiştirilmiştir. Cumhuriyetin kurulması ile birlikte 1924'te Ankara Erkek Lisesi adını almıştır. Türkiye'de Atatürk'ün adını alan ilk lisedir. Mustafa Kemal Atatürk 30 Aralık 1919'da Ankara Sultanisini ziyaret etmiş ve burada bir konuşma yapmıştır. Okul kuruluş tarihi itibarıyla Türkiye'nin ilk on lisesinden biridir.
İnas Sanayi-i Nefise Mektebi, kadınlara güzel sanatlar eğitimi vermek için İstanbul'da 1914 yılında kurulan ve 1920’lerde kız-erkek ayrımının kalkmasına kadar hizmet veren okuldur.
Winchester College, Winchester, Hampshire İngiltere'de yer alan bağımsız bir özel okuldur. Wykeham'lı William tarafından 1382 yılında, New College, Oxford için bir besleme okulu olarak kurulmuş ve o zamandan beri bugünkü yerinde varlığını sürdürmektedir. Clarendon Komisyonu tarafından değerlendirilen dokuz okul arasında en eski olanıdır. Daha önce 600 yılı aşkın bir süredir yatılı erkek okulu olan okul, karma eğitime geçiş sürecine başlamış ve Eylül 2022'den itibaren gündüzlü kız ve erkek öğrencileri kabul etmeye başlamıştır.
Rüşdiye, Mekteb-i Rüşdî, 1839'da ilân edilen Tanzimat Fermanı sonrasında Osmanlı Devleti'nde açılan ortaöğretim kurumudur.
Sevinç Altan, Türk ressam.
Hababam Sınıfı Yeniden, 5 Nisan 2019 tarihinde vizyona giren Türk komedi filmidir. Üçüncü nesil Hababam Sınıfı serisinin ilk filmidir. Filmin başrollerinde Yusuf Çim, Altan Erkekli, Hande Katipoğlu, Sadi Celil Cengiz, Özge Özacar, Giray Altınok, Eda Özerkan, Nazlı Pınar Kaya yer aldı. Filmin senaristliğini Evren Erdoğan ve Ayşe Balıbey, yönetmenliğini Doğa Can Anafarta yaptı.
UCI Yol Dünya Şampiyonası, UCI tarafından yıllık olarak organize edilen yol bisikleti yarışı dünya şampiyonası. UCI Yol Dünya Şampiyonası, yol yarışı, bireysel zamana karşı yarışı ile 2012 itibarıyla takım zamana karşı yarışı etkinliklerinden oluşmaktadır.
Almanya'da izcilik hareketi, 150 kadar izci derneği ve federasyonu ile 260 000 kadar izciden oluşmaktadır. Almanya'da izcilik tarihi 1909'da başlar.
Birleşik Krallık ve Birleşik Krallık'ın denizaşırı topraklarında yer alan, sadece erkek öğrencilere eğitim veren tek cinsiyetli okulların bir listesidir.
Tek cinsiyetli eğitim veya Cinsiyete dayalı eğitim, kız ve erkek öğrencilerin ayrı binalarda veya okullarda, ayrı sınıflara ayrılarak yürütülen eğitim sistemi. Tek cinsiyetli eğitim uygulaması 20. yüzyıldan önce, özellikle orta ve yüksek öğretimde yaygındı.