Zentralfriedhof (Viyana) 1874 yılında hizmete açılmış olan, Hamburg´da bulunan Ohlsdorf Mezarlığı'ndan sonra 2,5 milyon m² ile Avrupa'nın en büyük mezarlığıdır. İçinde birçok farklı dinden ve mezhepten toplam 3 milyon kişi yatmaktadır ve günde ortalama 20-25 defin işlemi gerçekleşmektedir. Mezarlık ilk açıldığında farklı mezhep ve dinden kişilerin mezarlığa kabul edilmesi Katolik Kilisesi'nin tutucu kesimleri tarafından tepkiyle karşılanmıştır. Şehirde yaşayan herhangi bir kitlenin tepkisiyle karşılaşılmamak için mezarlığın kalanından ayrılmış bir Yahudi mezarlığı bölümünün oluşturulmasına ve mezarlığın sade bir seramoniyle Kardinal Joseph Othmar Rauscher tarafından açılmasına izin verilmiştir. Protestanlık, Müslümanlık ve Ortodoksluk gibi farklı dinlerden kişiler için ayrı bölümlere de sahi olan mezarlığın iki tarihi Yahudi bölümü Nazi'ler tarafından zarar gördüyse de 60.000 kadar mezar ayakta kalmıştır.
Karl Renner (Almanca telaffuz: [kaʁl ˈʀɛnɐ]; d. 14 Aralık 1870, Untertannowitz Avusturya Sosyaldemokrat Partisi kurucularından ve Avusturya'nın İkinci Cumhuriyet'inin ilk devlet başkanıdır.
Michael Mayr Avusturyalı tarihçi ve Hristiyan Sosyal Parti üyesi siyasetçi. 1920 Kasım'ından 1 Haziran 1921'e kadar Avusturya Cumhuriyeti şansölyesi.
Johannes Schober Avusturyalı siyasetçi, dışişleri bakanı ve şansölye.
Viyana Kahveleri Viyana kültürünün bir parçasını oluşturan tipik Viyana kurumlarıdır.
Karl Paul Polanyi, geleneksel iktisadi düşünceye karşı çıkışı ve önemli kitabı Büyük Dönüşüm ile tanınmış Macar düşünür.
Karl Seitz, Avusturyalı siyasetçi ve devlet adamı.
Alfons Gorbach, Avusturya Halk Partisi'den (ÖVP) Avusturyalı bir politikacı. 1961-1964 yılları arası Avusturya Şansölyesi olarak görev yaptı.
Karl Buresch, Birinci Cumhuriyet döneminde bir avukat, Hristiyan-Sosyal, siyasetçi ve Avusturya Şansölyesi.
Rudolf Ramek, 1924-1926 yılları arası Avusturya Şansölyesi olarak görev Avusturyalı Hristiyan Sosyal politikacı.
Ernst Streeruwitz, Avusturyalı bir subay, iş insanı ve Hristiyan Sosyal Partisi'nden politikacı. 1929 yılında birkaç aylığına Avusturya Şansölyesi olarak görev yaptı.
Birinci Avusturya Cumhuriyeti , I. Dünya Savaşı'nın sonunda 10 Eylül 1919'da Saint-Germain Antlaşması'nın imzalanmasından sonra kuruldu ve 1934'te Engelbert Dollfuss ve Anavatan Cephesi'nin diktatörlüğüne dayanarak Austrofascist Avusturya Federal Devleti'nin kurulmasıyla sona eren devlettir. Cumhuriyetin anayasası 1 Ekim 1920'de yürürlüğe girmiş ve 7 Aralık 1929'da değiştirilmiştir. Cumhuriyet döneminde sol ve sağ görüşlere sahip olanlar arasındaki şiddetli çekişmeler giderek daha belirgin hale geldi. Bu da 1927 Temmuz İsyanı'nı ve 1934 Avusturya İç Savaşı'nı başlattı.
Kızıl Viyana (Almanca: Rotes Wien), Sosyal Demokratların çoğunluğa sahip olduğu ve kentin ilk kez demokratik olarak yönetildiği 1918-1934 yılları arasında Avusturya'nın başkentinin takma adıdır.
Avusturya İç Savaşı ya da Şubat Ayaklanması, Avusturya'da 12 Şubat ve 16 Şubat 1934 arasında sosyalistler ve Avusturya ordusu arasında dört gün süren çatışmalar için kullanılan bir terimdir. Çatışmalar Linz'de başladı ve esas olarak Viyana, Graz, Bruck an der Mur, Judenburg, Wiener Neustadt ve Steyr kentleriyle aynı zamanda Doğu ve Orta Avusturya'nın bazı diğer sanayi kentlerinde gerçekleşti.
Avusturya cumhurbaşkanı, Avusturya Cumhuriyeti'nin devlet başkanıdır. Teorik olarak anayasa tarafından büyük güç ile emanet edilmiş olmasına rağmen uygulamada, cumhurbaşkanı çoğunlukla törensel ve sembolik bir şahsiyettir.
Ignaz Seipel 1920'lerde iki kez Federal Şansölye olarak görev yapan Hristiyan Sosyal Partinin (CS) Avusturyalı bir başrahip ve politikacıydı.
Jodok Fink Avusturyalı siyasetçi. Hristiyan Sosyal Parti bünyesinde siyaset yapmıştır. Avustralya'nın 1919-1920 yıllarında ilk şansölye yardımcısı olarak görev yapmıştır.
Federal Avusturya Devleti Birinci Avusturya Cumhuriyeti'nin devamı niteliğinde, 1934-1938 yılları arasında Avusturya topraklarında var olmuş ve tek parti tarafından Klerikal faşizm ile yönetilen devlet. Ständestaat kavramı rejim liderleri Engelbert Dollfuss ve Kurt Schuschnigg tarafından savunuldu ve bunun sonucunda ortaya, İtalyan Faşizmi ve Roma Katolikliğinin karışımından meydana gelmiş otoriter hükûmet ortaya çıktı. Devlet Mart 1938'de Almanya'nın Avusturya'yı ilhak etmesiyle (Anschluss) dağıldı. Bu süreçten sonra Avusturya, 1955'te imzalanan ve müttefik devletlerin Avusturya işgalini bitirdiğinin belgesi olan Avusturya Devlet Antlaşmasını imzalayana kadar bağımsızlığını ilan edemeyecekti.
1927 Temmuz İsyanı 15 Temmuz 1927'de Avusturya'nın başkenti Viyana'da başlayan büyük bir isyandı. Olay, polis güçlerinin öfkeli kalabalığa ateş açması sonrası 89 protestocunun ve beş polis memurunun ölmesiyle sonuçlandı. 600'den fazla protestocu ve yaklaşık 600 polis yaralandı.
Avusturya'nın belediyeleri, Avusturya'nın yerel idari bölümleridir. Belediyeler, tek bir köyü, kasabayı veya şehri kapsamakta olup parlamenter tarzda temsili demokrasi temelinde kurumsal statüye ve yerel özyönetime sahiptirler. parti listesi sistemiyle seçilen belediye meclisi (Gemeinderat) belediye yasalarını çıkarır, bir belediye yönetim kurulu (Gemeindevorstand) ve bir belediye başkanı (Bürgermeister) ise belediye yönetiminden sorumludur.