Muğla, Türkiye'nin Muğla ilinin merkezi olan şehirdir.
Ege Bölgesi, Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinden biridir. İsmini kıyısında olduğu Ege Denizi'nden alır. Ege ve İç Batı Anadolu olmak üzere iki bölüme ayrılır. Kuzeyde Marmara, doğuda İç Anadolu, güneyde Akdeniz bölgeleriyle ve batıda Ege Denizi'yle çevrilidir. Türkiye'nin en uzun kıyı şeridine sahip bölgesidir. Tarihi mekanlar çoktur. Efes Antik Kenti, Laodikya Antik Kenti, Sardis Antik Kenti, Stratonikenia Antik Kenti, Tralleis Antik Kenti, Blaundus Antik Kenti, Aizanoi Antik Kenti gibi birçok tarihi mekan vardır. Ege Bölgesi'nin iklimi Akdeniz İklimi'dir.
Marmaris, Muğla'nın 13 ilçesinden birisidir.
Fethiye, Muğla ilinin 13 ilçesinden birisi ve şehrin yönetim merkezi olan ilçe.
Kaunos Antik Anadolu'nun Karya bölgesinde yer alan antik bir kenttir. Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı Çandır Mahallesi sınırları içerisinde yer alır. Kaunos Kaya Mezarları en rahat Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan mahallesinden görülmektedir.
Halikarnas, Günümüzde Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan, Karya dönemine ait antik yerleşimdir.
Likya Yolu, Türkiye'nin, güneybatısındaki Fethiye'den başlayarak Antalya'ya kadar uzanan, yaklaşık 520 km uzunluğunda bir yürüyüş rotasıdır. Yürümesi ortalama 29 gün süren Likya Yolu, antik Likya`nın kurulduğu Teke Yarımadasındaki patikalardan bir kısmının işaretlenip haritalanması ile oluşturulmuş, ilk uzun mesafeli yürüyüş rotasıdır.
Datça, Türkiye'nin Muğla ilinde bir ilçedir.
Knidos, Muğla'nın Datça ilçesinde bulunan, Karya dönemine ait antik yerleşimdir.
Karya, Anadolu'nun güneybatısında günümüzde Muğla kuzey kısımları Denizli güneyi ve içerideki bölgeye denk gelen coğrafyanın eski çağlardaki ismi. Bölgenin oluşumu Antik Yunan kavimlerinin Anadolu'nun Ege kıyılarında koloniler kurmaya başlamalarından öncesine dayanmaktadır ve bir uygarlık düzeyi yaratmış olan Karyalıların Anadolu'nun yerli halkı olduğu konusunda tarihçiler arasındaki mutabakat genişlemektedir.
Datça Yarımadası, 1928'e kadar Reşadiye Yarımadası, Muğla ilinde yer alan 70 km uzunluğunda dar bir yarımadadır. Gökova Körfezi ile Hisarönü Körfezini birbirinden ayırır. Akdeniz ile Ege Denizi'nin kesişme noktasındadır. Önemli bir doğa ve yat turizmi odağıdır.
D.400, Türkiye'de bir devlet kara yoludur.
Euromos, Muğla'nın Milas ilçesine 12 kilometre uzaklıktaki antik yerleşim yeri. Euromos'un M.Ö. 8. yüzyılda kurulduğu öne sürülmektedir.
Bozburun Yarımadası, Ege bölgesi, Muğla ili, Marmaris ilçe sınırlarındaki yarımadadır. Marmaris'in güney kısmında, güneybatı yönünde uzanan Datça Yarımadasının güneye uzanan parçası şeklindedir. Antik dönemde Karya Khersonesosu olarak anılan yarımada, coğrafi özelliklerinden hareketle Yunanca taşlı yarımada anlamına gelen Trakheia Khersonesos olarak da bilinmektedir. Anadolu'dan Akdeniz'e doğru sokulan üç yarımadadan biri olarak stratejik öneme sahiptir. Yarımadanın 17 km güneyinde Rodos Adası, 7,5 km batısında Sömbeki (Simi) Adası yer alır. Yarımadanın Datça Yarımadasına bağlandığı doğu kısmında Marmaris kenti bulunur.
Emirler Ören Yeri ve Kent Ormanı Müzesi Mersin yakınlarında bir ören yeri ve dinlenme alanıdır. Tesis adını en yakın köyden almaktadır.
Paris-Nice, 1933 yılından bu yana her yıl düzenlenen yol bisikleti yarışı. Geleneksel olarak Mart ayında düzenlenir. Yarış 8 gün sürer, genellikle Paris bölgesinde bir prologla başlar ve Nice ya da şehre yukarıdan bakan Col d'Èze'de final etabıyla sonlanır. Etkinlik Güneşe Yarış ismiyle de anılmaktadır. Zira yarış Côte d’Azur sahillerinde bahar aylarının güneşi ile buluşmadan önce, başkent Paris'te Mart ayının ilk yarısında soğuk ve kış şartlarında başlamaktadır. Yarışın son günlerindeki engebeli parkur, genellikle zafer için savaşan etap yarışçılarını desteklemektedir. Bisikletin ikonik yarışlarından birisi olan Paris-Nice, UCI Dünya Turu'nun bir parçasıdır.
Yazıköy, Muğla ilinin Datça ilçesine bağlı bir mahalledir.
Leleg Yolu, Türkiye'nin Muğla ilinin Bodrum Yarımadası'nda yer alan ve ilk etabı 2016 Mart tarihinde açılmış kırmızı-beyaz işaretli bir yürüyüş parkuru. Yol, ismini eskiden Bodrum'da yaşamış tarihi halk Leleglerden almaktadır. Etrim köyünden başlayıp Turgutreis Sabancı Parkı'na kadar uzanan (88 km) ve ara yolları ile birlikte toplamda 185 kmlik yürüyüş yoluna sahip Leleg Yolu projesi Bodrum Ticaret Odası tarafından bölgedeki turizm sezonunu uzatmak için hazırlanmış olup, Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından da desteklenmiştir. Pedesa ve antik Leleg şehirlerinin yanı sıra Gebe Kilise gibi diğer tarihi yapı ve yerleşkeler yolun rotası üzerinde yer almaktadır. Yolda 20 kmlik bir dağ bisikleti parkuru da bulunmaktadır.
Ulusal Mavi Yürüyüş Yolu ya da Ulusal Mavi Parkur,, Macaristan'da Avrupa Uzun Mesafe Yürüyüş Rotası E4'e dahil edilmiş ulusal bir parkurdur. Rota, Avusturya-Macaristan sınırındaki Irottkő Dağı'nın tepesinde başlar ve Macaristan-Slovakya sınırındaki Hollóháza köyünde sona erer.. Kéktúra adını, üzerindeki iki beyaz şerit arasındaki mavi şeritten alır. Yolun tüm bölümleri halkın kullanımı için ücretsizdir. Herhangi bir ücret ödenmesine veya izin alınmasına gerek yoktur. Ancak, Visegràd ve Nagymaros arasında Tuna'yı geçmek için bilet almanız gereken tek bir feribot vardır.