İçeriğe atla

Karayayla

Karayayla adlı yerleşim birimleri:

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Tarsus</span> Mersinin ilçesi

Tarsus, Mersin ilinin en doğusundaki ilçesidir. İlçe doğuda Adana, batıda Mersin merkez, kuzeyde Pozantı ve Çamlıyayla, güneyde Akdeniz ile çevrilidir. Tarihte en yaygın Kilikya olarak anılan bölgede bulunan ilçenin Hitit Uygarlığı başta olmak üzere köklü bir uygarlık geçmişi vardır. Hititler döneminde Tarsus, Kizzuvatna eyaletinin bir kentiydi.

<span class="mw-page-title-main">Kafkasya</span> Karadeniz ve Hazar denizi arasında yer alan, Avrupa ve Asyanın sınırında bulunan bölge

Kafkasya, Karadeniz ve Hazar denizi arasında yer alan, Avrupa ve Asya'nın sınırında bulunan bölgenin ismi. Kafkas sıradağlarında, Avrupa'nın en yüksek dağı olan ve Kafkas halklarının sözlü edebiyatını oluşturan Elbruz Dağı bu bölgede bulunmaktadır. Kafkasya bölgesi siyasi ve coğrafi olarak Kuzey Kafkasya ve Güney Kafkasya olmak üzere ikiye ayrılır. Güney Kafkasya, bağımsız ve egemen devletlerden oluşmaktadır. Kuzey Kafkasya ise Rusya içinde bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Kale, Denizli</span> Denizlinin ilçesi

Kale, Denizli ilinin bir ilçesidir. Antik yerleşim yeri olan Tabea şehrinin üzerine kurulmuş fakat bu şehir de daha sonra 1950'li yılların başında yaşayan halkı tarafından terk edilerek şehrin birkaç kilometre kuzeyine taşınmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Karayayla, Uzunköprü</span>

Karayayla, Edirne ilinin Uzunköprü ilçesine bağlı bir köydür.

<span class="mw-page-title-main">Karayayla, Yunak</span> Konyada bir mahalle

Karayayla, Konya'nın Yunak ilçesine bağlı bir mahalledir.

Karayayla, Denizli'nin Kale ilçesine bağlı bir mahalledir.

<span class="mw-page-title-main">Konya ilindeki yerleşim yerleri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Bu madde ilçelere göre Konya ilindeki yerleşim yerleri listesidir. Konya'ya bağlı 32 ilçe bulunmaktadır. Bu ilçelere bağlı 168 belde ve 585 köy, 6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile mahalleye dönüştürülmüştür.

<span class="mw-page-title-main">Denizli ilindeki yerleşim yerleri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Bu madde ilçelere göre Denizli ilindeki yerleşim yerleri listesidir. Denizli'ye bağlı 19 ilçe, bu ilçelere bağlı 68 belde ve 361 köy bulunmaktaydı. 6360 sayılı büyükşehir kanunu ile beldeler ve köyler mahalleye dönüştürüldü. Günümüzde 19 ilçe ve 624 mahallesi vardır.

<span class="mw-page-title-main">Edirne ilindeki yerleşim yerleri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Edirne'ye bağlı 8 ilçe, 16 belediye ve 253 köy bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Surp Agop Hastanesi</span>

Surp Agop Hastanesi, İstanbul'un Şişli ilçesinin Elmadağ semtinde bulunan, 1837 yılında kurulmuş özel hastanedir. 1930'lu yıllarda kaldırılan Pangaltı Ermeni Mezarlığı ile aynı Vakfa aittir.

<span class="mw-page-title-main">Eyüp Sabri Tuncer (şirket)</span> Türkiye merkezli kozmetik şirketi

Eyüp Sabri Tuncer Kozmetik San. A.Ş., 1923 yılında Eyüp Sabri Tuncer tarafından kurulmuş, Türkiye merkezli kozmetik şirketidir. Genel merkezi İstanbul'un Sarıyer semtinde, fabrikası ise Ankara Lalahan'da bulunmaktadır. Yönetim Kurulu Başkanlığını Engin Tuncer yapmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Mersin ilindeki yerleşim yerleri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Aşağıda Mersin ilindeki yerleşim yerleri gösterilmiştir. Yerleşim yerleri bağlı oldukları ilçe başlığı altında sıralanmıştır. İlk dört ilçe merkez ilçedir. Her listede ilk yer ilçe merkezi, diğerleri bu ilçeye bağlı köylerdir.

Karayayla, Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı bir mahalledir.

<span class="mw-page-title-main">Vital Cuinet</span>

Vital Cuinet veya doğum adıyla Vital-Casimir Cuinet Fransız coğrafyacı ve oryantalist. Osmanlı İmparatorluğu'nun Asya'daki sosyo-ekonomik durumunu ele aldığı La Turquie d'Asie, géographie administrative: statistique, descriptive et raisonnée de chaque province de l'Asie Mineure isimli çalışmasıyla tanınmaktadır. 1880-1893 yılları arasında Düyûn-ı Umûmiye'de genel sekreter olarak görev yapmıştır.