Nefes Nefese ile şunlar kastedilmiş olabilir:
- Nefes Nefese , Jim McBride'ın 1983 tarihli filmi. Özgün adı Breathless
- Nefes Nefese , özgün adı Blown Away olan 1995 filmi
- Nefes Nefese (roman), Ayşe Kulin'in 2002 tarihli romanı
- Nefes Nefese (dizi), 2005 yılında atv'de yayımlanan Türk televizyon dizisi
- Nefes Nefese (dizi), 2018 yapımı Star TV'de yayımlanan Türk televizyon dizisi

Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı, J. K. Rowling'in yazdığı Harry Potter serisinin beşinci kitabıdır. İlk basımı 2003'te yapılmıştır. Türkçeye Sevin Okyay ve Kutlukhan Kutlu tarafından çevrilmiştir. Zümrüdüanka Yoldaşlığı serinin en uzun kitabıdır. 2007 yılında film ve Electronic Arts tarafından geliştirilen video oyunu uyarlamaları yapılmıştır.

Ayfer Tunç, Türk yazar, editör ve senarist.

Karanlıkta Bir Çığlık, 1988 ABD - Avustralya ortak yapımı dramatik filmdir. Özgün adı A Cry in the Dark olan film Avustralya'da Evil Angels adıyla gösterime girmiştir. Film çevrildikten iki yıl sonra 9 Şubat 1990'da Türkiye'de gösterilmiştir.
Yakın anlamlılar
- Küçük Fahişe, Nejat Gürsoy'un yönettiği 1988 yapımı Türk filmi.
- Aşk Bir Fahişedir, Peter Medak'ın yönettiği 1993 yapımı film. Özgün adı Romeo Is Bleeding.
- Sevimli Fahişe, Woody Allen'ın yönettiği 1995 yapımı film. Özgün adı Mighty Aphrodite.
- Kibar Fahişeler, Honoré de Balzac'ın 1837'de yazdığı romanı. Özgün adı Illusions perdues
- Kibar Fahişelerin İhtişam ve Sefaleti, Honoré de Balzac'ın 1847 tarihli romanı. Özgün adı Splendeurs et misères des courtisanes.

Sonsuz Çöl 1971 Avustralya yapımı dramatik filmdir. Özgün adı Walkabout tur.
İnsanlar Yaşadıkça aşağıdaki anlamlara gelebilir:
- İnsanlar Yaşadıkça (roman), James Jones'un 1951 tarihli romanı. Türkiye'de 1957 yılında basıldı. Özgün adı From Here to Eternity
- İnsanlar Yaşadıkça, Yukarıdaki romandan Fred Zinnemann'ın uyarladığı 1953 tarihli ABD filmi. Özgün adı From Here to Eternity
- İnsanlar Yaşadıkça, Memduh Ün'ün yönettiği 1969 yapımı Türk filmi
Afrika Kraliçesi şu anlamlara gelebilir:
- Afrika Kraliçesi (roman), İngiliz yazar C. S. Forester'in 1935 tarihli romanı. Özgün adı The African Queen olan roman Türkiye'de 1972 yılında Milliyet Yayınları'ndan çıkmıştı.
- Afrika Kraliçesi (film), Yukarıdaki romandan John Huston'ın uyarladığı 1951 tarihli Amerikan filmi. Özgün adı The African Queen
Yabancı şu anlamlara gelebilir:

Karanlığın Gölgesi, 1973 Birleşik Krallık-İtalya ortak yapımı yapımı psikolojik gerilim filmidir. İngilizce özgün adı olan Don't Look Now, Şimdi Bakma anlamına gelmektedir. Film Türkiye'de ilk kez Kasım 1978'de sinemalarda gösterime girmişti.

Korku kurgu, korku edebiyatı ve korku fantezi bir edebiyat türüdür ve okurlarına korku ve terör hissi vermeyi hedefler. Edebiyat tarihçisi J. A. Cuddon, korku hikâyelerini "farklı uzunluklarda bir kurgu... okurlarını şaşırtıyor ve hatta korkutuyor, ya da belki de onlara nefret ve tiksinme hislerini aşılıyor." sözleri ile tanımlar. Korku kurgu, genellikle tedirgin edici ve korkutucu bir atmosfer yaratır ve yine genellikle doğaüstüdür ancak bu onun her zaman doğaüstü olacağı anlamına da gelmez. Bir korku kurgu çalışması genellikle toplumun genelinin korktuğu bir benzetme olarak da tanımlanabilir.