
Yerköprü Şelalesi, Konya'nın Hadim ilçesinde, Konya merkezine 110 km uzaklıkta, Göksu Nehri üzerinde bulunan ünlü bir şelaledir. Şelalenin küçük bir elektrik santrali de bulunmaktadır.

Paşaca Şelalesi Tabiat Parkı, Giresun ilinin Görele ilçesine bağlı Yeşildere ve Beşirli köyleri arasında yer alan bir tabiat parkıdır. Şelale, Sis Dağı eteklerinde yer almaktadır. Şelalenin üzerinde bulunduğu dere, Çavuşlu'dan denize dökülmektedir. Şelaleye Çavuşlu beldesine 20 km uzaklıktadır. Şelale 50 metre yüksekliğindedir. Bölgede irili ufaklı birçok küçük şelaleler de bulunmaktadır. Şelalenin, serbest düşüşünü tamamlayışı açısından Türkiye'deki en yüksek şelalelerden birisi olduğu ifade edilmektedir. Bölgeye erişim imkanının kısıtlı olması nedeniyle şelaleye erişim sağlanmasında zorluklar yaşanmaktadır.

Tomara Şelalesi, Gümüşhane ili, Şiran ilçesi sınırlarında bulunan şelaledir. Kelkit Çayının kolu olan Tomara Çayının vadisinde yer alır. Adını çevrede yetişen tek yıllık Tomara (kaldirik) bitkisinden alır.

Ağaran Şelalesi, Rize ilinin Çayeli ilçesinde bulunan bir şelaledir. Kaynağı Şairler Deresidir. Çayeli'ne 12 kilometre uzaklıktadır. Yüksek ve sarp bir kayadan çevresine bembeyaz köpükler saçarak akmasından dolayı "Ağaran" adını almıştır.

Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı, Düzce ili, Gölyaka ilçesi, Güzeldere köyü sınırlarında, 22,76 ha alanda, 2011 yılında ilan edilen tabiat parkıdır.

Paslakum Şelalesi, Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan bir şelaledir. Denizden 990 metre yükseklikte konumlanmış olan şelale Fırtına Deresi'ne karışmaktadır. Şelalenin Çamlıhemşin ilçe merkezine uzaklığı 18 kilometredir.

Lakubar Şelalesi, Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan bir şelaledir. Denizden 1628 metre yükseklikte konumlanmış olan şelalenin Çamlıhemşin ilçe merkezine uzaklığı 33 kilometredir. Yeşilliklerden dolayı şelalenin kaynağı olan dere görünmemektedir.

Akyamaç Şelalesi veya Tecina Şelalesi, Rize ilinin Hemşin ilçesine 4 kilometre uzaklıkta konumlanmış bir şelaledir. 414 metre rakımlı şelalenin kaynağı Tecina Deresi'dir.
Askoroz Şelalesi veya Ilıca Şelalesi, Rize ilinin Merkez ilçesinde bulunan bir şelaledir. Merkez ilçeye 32 kilometre uzaklıkta olan şelaleden akan sular Askoroz Deresi'ne akmaktadır.

Rüzgarlı Şelalesi, Rize ilinin İkizdere ilçesinde bulunan bir şelaledir. İlçe merkezine 9 kilometre uzaklıkta olan şelaleden akan sular Daim Deresi'ne akmaktadır.

Eğvane Şelalesi veya Hostaval Şelalesi, Rize ilinin İkizdere ilçesinde bulunan bir şelaledir. İlçe merkezine 12 kilometre uzaklıkta olan şelaleden akan sular Cimil Deresi'ne akmaktadır. Yöre halkının "çift başlı" olarak nitelendirdiği şelalenin rakımı 1050 metredir.
Sudüşen Şelalesi, Rize ilinin İkizdere ilçesinde bulunan bir şelaledir. İlçe merkezine 23 kilometre uzaklıkta olan şelaleden akan sular Küçükkıran Deresi'ne akmaktadır. Şelalenin rakımı 1864 metredir.

Gürdere Şelalesi, Rize ilinin İkizdere ilçesinde bulunan bir şelaledir. İkizdere ilçe merkezine 5 km uzaklıkta olan şelalenin kaynağı Haremi Dağı'ndan doğan bir akarsudur. Şelalenin yanında tarihi bir su değirmeni bulunmaktadır.

Değirmendere Şelalesi, Rize ilinin Merkez ilçesinde bulunan bir şelaledir. Rize'ye 28 km uzaklıkta olan şelalenin rakımı 632 metredir. Şelalenin altında bir gölet bulunmaktadır.

Köprülü Şelalesi, Rize ilinin Merkez ilçesinde bulunan bir şelaledir. Rakımı 195 metre olan şelalenin üzerinde 1957'de selle yıkılan "Çifte Köprü" bulunmaktaydı. Kaynağı Haytanın Deresi olan şelale Faso Deresi'ne akmaktadır.

Delikli Kaya Şelalesi, Artvin ilinin Murgul ilçesindeki Başköy köyünde yer alan bir şelaledir. İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki şelale, kayanın içindeki 4 metre çaplı bir oyuktan akmaktadır. Şelalenin aktığı oyuğun şekli yüzüğe benzediği için şelaleye ormanın yüzüğü de denmektedir. Rakımı 760 metre olan şelalenin yüksekliği 7 metredir.
Güzeltepe Şelalesi veya Güzeltepe Şelaleri, Rize'nin Çayeli ilçesine 7 kilometre uzaklıktaki Güzeltepe köyünde konumlanmış bir şelaledir. 52 metre yükseklikten akan iki kademeli şelaleye ulaşım 15 dakikada yürünebilen patika yol ile sağlanmaktadır.

Şimadoz Şelalesi veya Yeşildere Şelalesi, Rize ilinin Merkez ilçesinde bulunan bir şelaledir. Rize merkeze 22 km uzaklıktaki Yeşildere köyünde konumlanmış olan şelalenin kaynağı Bulut ve Pazarcık tepelerinden doğan derelerdir. Şelale 2 ayrı kademeden dökülmektedir.
Ayder Şelalesi, Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan bir şelaledir. İlçe merkezine 22 kilometre uzaklıkta konumlanmış olan şelale, 28 metre yükselikten dökülmektedir. 6 metre genişliğindeki şelalenin döküldüğü alanın derinliği 2 metredir. Tüm mevsimlerde akan şelalenin bakısı kuzeydoğu yönündedir.
Paşaçukuru Şelalesi veya Paşaçukuru Şelaleleri, Rize ilinin Merkez ilçesine 29 kilometre uzaklıkta konumlanmış bir şelaledir. Kaynağı Kırtıl Dağı olan Paşaçur Deresinden doğan şelale, Küçükçayır köyü sınırları içerindedir.