Zeynep Sultan Camii 1769 yılında III. Ahmed'in kızı Zeynep Sultan tarafından Ayazma Camii'nin de mîmarı olan Mehmed Tahir Ağa'ya yaptırılmış barok tarzındaki câmidir. Mîmârî tarzına bulunduğu mekân göz önüne alınarak karar verilmiştir. Bu özel tarzı ve yapımında kullanılan malzemeler nedeniyle Bizans kiliselerini anımsatır.
Küçük Hasan Paşa Camii ya da bilinen diğer adlarıyla Yalı Camii, İskele Camii, Yeniçeri Camii, Girit'in Hanya şehrinin Venedik limanında bulunan tarihî bir Osmanlı camisi. Ermeni bir mimar tarafından yaptırılan Cami, Girit'te inşa edilen ilk camidir.
Gazi Hasan Paşa Camii, Yunanistan'ın İstanköy adasında bulunan bir camidir. Cami, 18. yüzyılda Osmanlı döneminde inşa edilmiş olup adadaki Türk-Müslüman cemaatine hizmet vermektedir.
Defterdar İbrahim Paşa Camii, Yunanistan'ın İstanköy adasında bulunan bir camidir. Cami, 18. yüzyılda Osmanlı döneminde inşa edilmiş olup adadaki Türk-Müslüman cemaatine hizmet vermektedir.
Emirzade Camii, Yunanistan'ın Halkida kentinde bulunan bir camidir. Cami, 15. yüzyılda Osmanlı döneminde inşa edilmiştir. Günümüzde ise bir müze olup halka açık değildir. Evia Arkeolojik Eserler Müdürlüğü tarafından restore edilen Osmanlı eseri bina Salı günü hariç ücretsiz halka açıktır.
Gazi Ömer Bey Camii, Yunanistan'ın Livadya kentinde bulunan bir camidir. Cami, 14. yüzyılın sonunda Osmanlı döneminde inşa edilmiştir. Kentin ticaret merkezi ve nüfusun en yoğun olduğu semtinde inşa edilmiştir. Uzun süre terk edilmiş olmasına rağmen yenilenmesi ve kültürel amaçlarla yeniden kullanılması planlanmaktadır.
Yeni Cami, Yunanistan'ın Vodina kentinde bulunan bir camidir. Cami, 17. yüzyılda Osmanlı döneminde inşa edilmiştir. Kentte ayakta kalan tek cami olup günümüzde müze olarak hizmet vermektedir.
Kanlı Çeşme Camii, Yunanistan'ın Yanya kentinde bulunan bir camidir. Cami, 16. yüzyılda Osmanlı döneminde inşa edilmiştir. 2005 yılından bu yana restorasyon çalışmaları yürütülmekte olup günümüzde ibadete açık değildir.
Veli Paşa Camii, Yunanistan'ın Yanya kentinde bulunan bir camidir. Cami, 16. yüzyılda Osmanlı döneminde inşa edilmiştir. Cami, 19. yüzyılın başında Yanyalı Veli Paşa tarafından yenilenmiş ve özellikle medrese ve mutfaklardan oluşan bir kompleks oluşturmuştur. Günümüzde artık ibadete açık değildir.
Veli Paşa Camii, Yunanistan'ın Resmo kentinde bulunan bir camidir. Cami, 17. yüzyılın ortasında Osmanlı döneminde inşa edilmiştir. Günümüzde yapı içerisinde bir Girit'in jeolojik evrimini anlatan bir Paleoontoloji Müzesi bulunmaktadır.
Hamidiye Camii, Yunanistan'ın Yerapetra kentinde bulunan bir camidir. Cami, 1891 yılında Osmanlı döneminde inşa edilmiş olup adını II. Abdülhamid'den almaktadır. Günümüzde ibadete açık değildir.
Deli Hüseyin Paşa Camii, Gazi Hüseyin Paşa Camii veya Narenciye Camii, Yunanistan'ın Resmo kentinde bulunan bir camidir. Cami, 17. yılında Osmanlı döneminde inşa edilmiş olup adını Deli Hüseyin Paşa'dan almaktadır. Günümüzde bir müzik okulu olarak hizmet vermektedir.
Valide Sultan Camii, Yunanistan Girit adası Resmo kentinde bulunan bir camidir. Cami, 17. yüzyılın ortalarında Osmanlı döneminde inşa edilmiş olup IV. Mehmed'in annesi Turhan Sultan'a ithaf edilmiş ve aynı zamanda onuruna da adını almıştır. Yunanistan'daki çoğu Osmanlı camisi gibi artık ibadete açık değil ve çevresinde inşa edilen çok sayıda yapı nedeniyle halkın erişimine açık değil.
Arap Camii, Yunanistan'ın Drama kentinde bulunan bir camidir. Cami, 19. yüzyılda Osmanlı döneminde inşa edilmiştir. Neredeyse bir asırdır bakımsız bırakılan camide, Kasım 2022 itibarıyla restorasyon çalışmaları başlatıldı.
Halil Bey Camii, Yunanistan'ın Kavala kentinde bulunan bir camidir. Cami, 16. yüzyılda Osmanlı döneminde inşa edilmiştir. Cami, günümüzde müze olarak hizmet vermektedir.
Kurşunlu Camii, Yunanistan'ın Kesriye kentinde bulunan bir camidir. Cami, 16. yüzyılda Osmanlı döneminde inşa edilmiş olup adını kurşunla kaplı olan kubbesinden almaktadır. Çok az yenileme çalışması yapıldığı için çoğunlukla yıkık bir durumdadır ve ibadete açık değildir.
Feride Hanım Camii veya Lembet Camii, Yunanistan'ın Pavlos Melas belediyesinde bulunan bir camidir. Cami, 1903 yılında Osmanlı döneminde inşa edilmiş olup adını günümüzde Pavlos Melas Kışlası olarak bilinen Lembet Kışlası'ndan almıştır. 2013 yılında eski bir kitabe sayesinde caminin orijinal adı Feride Hanım Camisi adı keşfedilmiştir. Adını dönemin Selanik valisi Hasan Fehmi Paşa'nın eşi Feride Hanım'dan almıştır.
Eski Cami, Yunanistan'ın Anabolu kentinde bulunan bir camidir. Cami, 17. yüzyılda Osmanlı döneminde inşa edilmiş olup kentteki Osmanlı mimarisinin ayakta kalan en eski örneğidir. Osmanlı yönetimi sırasında kasabanın çarşısının merkezinde, Sadrazam Mahallesi veya Sultan Ahmed Mahallesi'nde bulunuyordu. Günümüzde sinema ve kültürel mekan olarak hizmet vermektedir.
Gazi Hasan Paşa Cami veya Lonca Camii, Yunanistan'ın İstanköy kentinde bulunan bir camidir. Cami, 16. yüzyılda Osmanlı döneminde inşa edilmiş olup adada Gazi Hasan Paşa adını taşıyan iki camiden biridir. Cami, diğer Platani'deki caminin aksine günümüzde ibadete açık değildir. Efsanevi Hipokrat Ağacı'nın hemen yanında yer almaktadır.
Mustafa Paşa Camii, Yunanistan'ın güneyindeki Rodos'ta bulunan Osmanlı döneminden kalma bir camidir. Rodos'un surlarla çevrili eski şehir kısmında yer alan cami ibadete açık değildir. Bununla birlikte, cami Müslüman topluluğu tarafından zaman zaman nikah salonu olarak kullanıma açılmaktadır. Mustafa Paşa Camii, küçük bir meydanda, şehir hamamının bitişiğinde bulunmaktadır.