İçeriğe atla

Kara Koltuk (kitap)

Kara Koltuk
YazarÜmit Oğuztan
ÜlkeTürkiye
TürSöyleşi
Yayım1995
YayımcıVizyon Yayıncılık
ISBN975-8016-01-6

Kara Koltuk, Ümit Oğuztan'ın ünlülerle yaptığı söyleşilerin yer aldığı Yunus Yayınları tarafından 1994 yılında yayınlanan kitabı.

Kitaptaki söyleşiler arasında Hülya Avşar, Dündar Kılıç, Semra Türel, Seyfi Dursunoğlu (Huysuz Virjin), Kandemir Konduk, Fikri Sağlar, Savaş Çakıcı, Nazan Şoray, Ali Poyrazoğlu, İlyas Salman ve eski eşi arabesk kraliçesi Biricik'le yaptığı söyleşiler dikkate değerdir.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Jorge Luis Borges</span> Arjantinli yazar (1899-1986)

Jorge Francisco Isidoro Luis Borges Acevedo, Arjantinli öykü, deneme yazarı, şair ve çevirmen. En önemli eserleri arasında 1940'larda yayınlamış Ficciones ve rüya, labirent, indeterminizm, sonsuzluk, ayna ve mitolojik motifleri ihtiva eden Alef yer alır. Eserleri, felsefe literatürünü ve fantezi türünü etkilemiştir, 20. yüzyıl Latin Amerika literatüründe Büyülü gerçekçilik akımını önemli ölçüde etkilemiştir. Büyülü gerçekçilik akımının önde gelen isimlerindendir ve gerçeküstücülük konusunda yazdığı denemeleri ile ünlüdür.

<span class="mw-page-title-main">Nuri Bilge Ceylan</span> Türk yönetmen, senarist, film yapımcısı ve fotoğrafçı

Nuri Bilge Ceylan, Türk yönetmen, senarist ve fotoğrafçı.

<span class="mw-page-title-main">Umberto Eco</span> İtalyan filozof

Umberto Eco, İtalyan bilim insanı, yazar, edebiyatçı, eleştirmen ve düşünür.

Fuat Çiftçi,, şair ve öğretmen.

Mesut Uçakan, Türk yönetmen, senarist ve yapımcı.

<span class="mw-page-title-main">Yaşar Kemal</span> Türk yazar ve şair (1923–2015)

Kemal Sadık Gökçeli veya bilinen adıyla Yaşar Kemal, Kürt kökenli Türk roman ve hikâye yazarı, şair ve aktivisttir. Türk edebiyatının en önde gelen yazarlarından biri olarak kabul edilen Yaşar Kemal, yaşamı boyunca pek çok ödül almış ve Nobel Edebiyat Ödülü'ne aday gösterilmiştir. En ünlü eseri, yaklaşık 32 yılda tamamladığı İnce Memed roman serisidir.

İsmail Ferit Edgü, Türk öykücü, şair, romancı, deneme yazarı, yayıncı, sanat koleksiyoneri.

<span class="mw-page-title-main">Doğan Hızlan</span>

Doğan Hızlan, Türk edebiyat ve sanat eleştirmeni, gazeteci.

<span class="mw-page-title-main">Uluslararası Standart Kitap Numarası</span> 1972de hazırlanan kitap numaralama sistemi

ISBN, 1972 yılında Uluslararası Standartlar Organizasyonu (ISO) tarafından hazırlanan kitap numaralama sistemidir. Kitap numaralarını standardize etmek, materyalin kimliğini tanımlamak amacıyla oluşturulmuştur. 1970 yılından önce basılan kitaplarda bu bilgi bulunmaz.

<i>Kara Delikler ve Bebek Evrenler</i>


Kara Delikler ve Bebek Evrenler ya da özgün adıyla Black Holes and Baby Universes and Other Essays, Profesör Stephen W. Hawking'in bir popüler bilim kitabıdır. Kitap, yazarın kara delikler termodinamiği hakkında sunuşlarının bir derlemesi olmasına karşın, yapıtında kuantum mekaniği, genel görelilik kuramı ve özel görelilik kuramı gibi konular hakkında da açıklamalar bulunur. Kitap ayrıca Profesör Hawking'le yapılan bir söyleşiyi de içerir.

<span class="mw-page-title-main">Hayrettin Karaca</span> Türk sanayici ve çevre aktivisti, TEMA Vakfı kurucu Onursal Başkanı

Hayrettin Karaca, Türk sanayici ve çevre aktivisti. Babası Örmeci Hocazade Halil Efendi, annesi Zehra Hanım olup her ikisi de Kırım muhaciri idi.

<span class="mw-page-title-main">Stephen Jay Gould</span> Amerikalı evrimsel biyolog

Stephen Jay Gould, Yahudi kökenli Amerikalı paleontolog, evrimsel biyolog ve bilim tarihçisi. Kendi kuşağındaki popüler biliminin en etkili ve en çok okunan yazarlarından biriydi. Gould, kariyerinin çoğunu Harvard Üniversitesi'nde öğretmenlik yaparak ve New York'taki Amerikan Doğa Tarihi Müzesi'nde çalışarak geçirdi. 1996'da Gould, New York Üniversitesi'nde Vincent Astor Ziyaretçi Biyoloji Araştırma Profesörü olarak işe alındı ve Harvard ile eşzamanlı olarak öğretmenlik yaptı.

<i>Öteki Renkler</i>

Öteki Renkler, Orhan Pamuk'un 1999 yılında İletişim Yayınları'ndan çıkan kitabıdır. Kitabın yayımlandığı tarihe kadar olan dönemde Pamuk'un çeşitli yayın organlarında çıkmış yazı, deneme ve söyleşilerinden oluşur. Ayrıca kitabın girişinde Pamuk'un "Pencereden Bakmak" adlı hikâyesi yer alır.

<span class="mw-page-title-main">Osman Konuk</span>

Osman Konuk, Türk şair ve akademisyen.

<span class="mw-page-title-main">Komet</span> Türk resim ve gravür sanatçısı

Gürkan Coşkun ya da bilinen adıyla Komet, Türk ressam ve şair.

Murat Devrim Dirlikyapan, Türk şair, yazar, akademisyen.

Öküz, eski bir kültür sanat dergisi.

Kaptan şu anlamlara gelebilir:

Zeynep Aliye, Türk öykücü, şair ve çocuk kitabı yazarıdır.

Pelin Buzluk, Türk yazardır.