GIMP, GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı. GIMP, Adobe Photoshop ve benzeri kapalı kaynak resim işleme araçlarına eşdeğer bir işlevler bütünü sunar. Linux, Windows, Mac OS gibi pek çok platformu destekler.
Görüntü işleme isim ölçülmüş veya kaydedilmiş olan elektronik (dijital) görüntü verilerini, elektronik ortamda amaca uygun şekilde değiştirmeye yönelik yapılan bilgisayar çalışması.
Grafik tasarım bir mesajı iletmek, bir görseli geliştirmek veya bir düşünceyi görselleştirmek için metnin ve görsellerin algılanabilir ve görülebilir bir düzlemde, iki boyutlu, üç boyut ve de dört boyut olarak organize edilmesini içeren yaratıcı bir süreçtir. Baskı, ekran, hareketli film, animasyon, iç mimari, ambalaj tasarımı gibi birçok ortamda dijital veya dijital olmayacak bir şekilde uygulanabilir. Grafik sanatı ve grafik tasarımlarda, görsel sanatların temel ilkeleri olan hizalama, denge, karşıtlık, vurgulama, hareket, görüntü, oran, yakınlık, tekrarlama, ritim ve birlik geçerlidir. Grafik tasarım için grafik tablet, grafik yazılımı, uygulama yazılımı ve programları kullanılır.
Adobe Photoshop, Adobe Inc.'nin Windows ve macOS için geliştirip sunduğu piksel tabanlı görüntü, resim ve fotoğraf düzenlemede sayısal fotoğraf işleme yazılımıdır. Vektörel işlemlerde ve yazı işleme konusunda da bazı yetenekleri olmakla beraber, pazar lideri olmasını sağlayan özelliği bit resim işleme işlevini de taşıyan Photoshop; kuşkusuz bilgisayar dünyasının en kuvvetli yazılımlarındandır.
Çiziciler özellikle çizim, grafik ve fotoğraf çıktıların alınmasında kullanılan büyük boyutlu yazıcılardır. Bilgisayar ve üretim teknolojileri yurt dışı kaynaklı olduğundan Plotter adı ile de bilinirler. Eskiden kalem ile çizdikleri için adları çizici olarak kalmıştır. Günümüzde kalemli(bkz. cnc router), mürekkep püskürtmeli, laser(tonerli) çeşitleri vardır. Çiziciler günümüzde dijital baskı ve daha çok CAD programları tarafından desteklenir. Çiziciler genelde mimarlık, mühendislik, matbaa ve reklamcılık uygulamalarında yoğun olarak kullanılırlar.
Ekran yakalama görüntüsü, çeşitli programlar vasıtası ile ekranda o andaki görüntünün anlık fotoğrafının çekilmesidir. Görüntü yakalama film ve benzeri hareketli görüntülerden gerçekleştirilebilir. Ancak aynı zamanda ekranın video çıkışını kesen bir kamera veya bir cihaz tarafından yapılan bir yakalama olabilir. Çeşitli programlar vasıtası ile yapılabilir Görüntü o andaki bilgisayar ekranındaki resminin kaydedilmesi için print screen klavye tuşu ile de yapılabilir. Herhangi bir anda bu tuşa basılıp daha sonra Windows işletim sisteminde bulunan paint veya word gibi bir programda resim dosyası olarak düzen yapıştır menüsünden eklenerek kullanılabilir.
Microsoft PowerPoint, Microsoft firması tarafından hazırlanmış bir sunum tasarlama ve düzenleme yazılımıdır. PowerPoint yazılımı, Microsoft Office paketiyle ve Microsoft 365 aboneliğiyle birlikte satılmaktadır.
Görüntü veya imge, bir şeyin görsel temsilidir. Bir görüntü; çizim, resim ve fotoğraf gibi iki boyutlu (2B) bir sunum ya da oyma ve heykel gibi üç boyutlu (3B) bir nesne olabilir. Bir görüntü; bir yüzeye yansıtma, elektronik sinyallerin etkinleştirilmesi veya dijital ekranlar dahil olmak üzere diğer ortamlar aracılığıyla görüntülenebilir. İki boyutlu görüntüler hareketsiz veya hareketli olabilir. Durağan görüntüler, baskı veya fotokopi gibi mekanik yollarla çoğaltılabilir. Bazı durumlarda, üç boyutlu görüntüler de canlandırılabilir.
Herbert Bayer, Avrupa reklamcılık ilkelerinin ABD'de yayılmasında etkili rol oynamış Avusturyalı grafik sanatçısı, ressam, fotoğrafçı ve mimardır.
DigiKam KDE projesi kapsamında geliştirilen gelişkin bir fotoğraf yönetim uygulamasıdır. DigiKam, kullanıcıların tüm görüntü dosyalarını organize etmeyi ve tek bir arayüz üzerinden yürütmeyi amaçlar. DigiKam ile kullanıcılar fotoğraflarını albümler halinde saklayabilir ve bu albümleri kronolojik ya da diğer seçenekler ile sıralayabilir.
Grafik veya çizge, görüntünün bir yüzey üzerinde temsil edilmesidir. Fotoğraflar, çizimler, diyagramlar, haritalar ve diğer resimler birer grafiktir. Grafikler genelde yazı, illüstrasyon ve renkten oluşur.
Çizgi film, iki boyutlu illüstrasyon görsel sanatının bir formudur. Çizgi film, çizilerek hazırlanan resimlerin, hareketsiz cisimlerin arka arkaya filme çekilmesiyle oluşan ve figürlerin hareket ettiği izlenimi veren canlandırılması ile hazırlanır.
Fotoğrafçılıkta kullanılan emülsiyonların ışığa karşı hassasiyetlerine Film hassasiyeti denir. Yüksek hassasiyete sahip filmler ile çalışıldığında az pozlama gerekirken, düşük hassasiyete sahip filmler ile çalışılırken daha uzun pozlama gerekir. Filmli kameralarda kullanılan filmlerin daha hassas olarak hazırlanması için yüksek hararetle emülsiyonlarına amonyak ilave edilir. Dijital fotoğrafçılığa da bu terim aynen geçmiştir. Sensörlerin duyarlılığı yazılımla artırılırken poz süresi de aynı şekilde kısalmaktadır. Dijital fotoğrafçılıkla 6400 ASA'yı emüle edebilen makineler artık mevcut. Bu dijital fotoğrafçılığın en büyük nimetlerinden biri kabul edilmektedir.
Para birimi simgesi, genellikle paranın miktarını belirtirken para birimi isminin yerine kullanılan görsel simgedir. Para birimi simgesi, esasen para biriminin grafik biçimindeki bir temsilidir. Birkaç eski para birimi sembolü, avronun kabulü ile eski hâline getirilmiş olmasına rağmen, yeni Unicode ve tip biçimlerinin benimsenmesini gerektiren yeni ve benzersiz bir para birimi simgesine sahip olmak artık uluslararası para birimleri için bir statü sembolü olmuştur. Avrupa Komisyonu, euro işaretinin küresel olarak tanınmasının başarısının bir parçası olduğunu düşünüyor. 2009 yılında Hindistan, komşu ülkelerle paylaştığı ligatı değiştirmek için halka açık bir rekabet başlattı. 15 Temmuz 2010 tarihinde yeni para birimi ₹ (15) harfini sonlandırdı. 'R' Latin harfinin Devanagari harfiyle 'र' (ra) ile harmanlandı.
Video oyunu tasarımı bir video oyununun, bütün detayları ile tasarlanması ve satışa sunulmadan önceki bütün aşamalarını konu almaktadır.
Microsoft Office Resim Yöneticisi Microsoft'tan bir raster grafik editörü uygulamasıdır. 2003 - 2010 yılları arasında Microsoft Office paketleri sürümleri ile birlikte gelen bir yazılım programıdır. Artık Office 2013 veya daha yenisi ile birlikte değil, yine de Microsoft SharePoint Designer 2010 gibi 32-bit veya 64-bit sürümleri gibi ürünlerden edinilebilir. Resim Yöneticisi temel bir resim düzenleme ve resim yönetimi programıdır. Microsoft Office 97'den bu yana Microsoft Office XP'ye dahil edilmiş olan Microsoft Fotoğraf Düzenleyicisi'nin yerine geçti.
Microsoft Fotoğraf Düzenleyicisi Microsoft'tan bir raster grafik editörü uygulamasıdır. Microsoft Office Araçları'ndan biri olarak sınıflandırılan Microsoft Office 97-XP sürümlerinde bulunan bir resim düzenleme uygulamasıdır. Program, tekstüre etme, negatif düzenleme, gama ayarlama, GIF şeffaflığı ve diğerlerini düzenleme araçları ile raster grafik yapmak için kullanılan bir araçtı. Yazılım Media Cybernetics, L.P.'den HALO Desktop Imager'e dayanıyordu. 2003 yılında yerine Microsoft Office Resim Yöneticisi geçti.
Vektör grafik editörü kullanıcıların bir bilgisayarda vektör grafikleri interaktif olarak oluşturup düzenlemesine ve bunları EPS, PDF, Windows Metafile, Ölçeklenebilir Vektör Grafikleri (SVG) veya VML gibi birçok popüler vektörel grafik formatından birine kaydetmesine olanak tanıyan bir bilgisayar programıdır.
TouchFLO 3D HTC tarafından tasarlanmış bir grafik kullanıcı arayüzü. HTC Touch ailesi Pocket PC'lerde kullanılır ve bunun öncesinde TouchFLO gelir. TouchFLO 3D, Windows Mobile ve Android sistemleri için taşınmış ve HTC Touch Diamond, HTC Touch Pro, HTC Touch HD, HTC Max 4G, HTC Touch Diamond2 ve HTC Touch Pro2'de kullanılıyor. HTC Touch Viva, HTC Touch 3G ve HTC Touch2 modellerinde, TouchFLO 2D olarak adlandırılan ve ekranın alt kısmında aynı kaydırma sekmesine sahip olan daha basit bir sürümü var, ancak herhangi bir 3B görsel efekt içermiyor. HTC Hero ve HTC HD2'den başlayarak, TouchFLO 3D ağır biçimde genişletilmiş ve artık HTC Sense gibi diğer kullanışlılık geliştirmeleriyle de anılıyor. HTC Touch2, tarzı HTC Sense'e benzer TouchFLO 2D'nin bir sürümünü çalıştırıyor.
TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi, Ankara Or-An'da bulunan bir müzedir. 1981 yılında eski radyo malzemelerinin toplanarak sergilendiği bir müze olarak TRT Radyo Müzesi adıyla açılmış; 1994 yılında Ankara ve İstanbul'daki radyo-televizyon stüdyolarından getirilen kullanım dışı malzemelerin yenilenmesiyle TRT Müzesi adıyla Or-An sitesindeki yeni yerinde açılmıştır. Kültür Bakanlığı'nın 28 Kasım 1994 tarihli yazısı ile özel müze kapsamına girmiştir. 10 Aralık 2012 tarihinden itibaren yeniden tescil edilerek "TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi" "Sesler Renkler Anılar" adı ile farklı bir konsept ile hayata geçmiştir.