Sosyalizm, sosyal ve ekonomik olarak toplumsal refahın, katılımcı bir demokrasiyle gerçekleşeceğini ve üretim araçlarının hakimiyetinin topluma ait olduğunu savunan, işçi sınıfının yönetime katılmalarına ağırlık veren, özel üretim yerine kamu bazlı üretimi destekleyen, telkin ve propagandalarını eğitim, tarım ve vergi reformları üzerinde yoğunlaştıran ekonomik ve siyasi bir teoridir. Siyasi yelpazede ve dünyanın çoğu ülkesinde sosyalizm, standart sol ideoloji olarak kabul edilir. Sosyalizm türleri, kaynak tahsisinde piyasaların ve planlamanın rolüne ve kuruluşlardaki yönetim yapısına göre değişir.
Agorizm, insanlar arasındaki tüm ilişkilerin karşılıklı rızaya dayalı alışverişlerden oluştuğu bir serbest pazar dünyasını amaçlayan, Samuel Edward Konkin III tarafından ve J. Neil Schulman’ın da katkılarıyla kurulmuş bir politik felsefedir.
Gerçeklik veya hakikat, günlük kullanımdaki anlamıyla, "var olan her şey" demektir. Bilimde, dinde ve felsefede farklı anlamları vardır. Düşünceden bağımsız olarak zamanda ve mekanda yer kaplayan her şey gerçektir. Herhangi bir şeyin gerçekliği insan zihnine bağlı olmaksızın var olmasıdır.
Uluslararası Uzay İstasyonu, alçak Dünya yörüngesine yerleştirilmiş bir uzay üssü, başka bir tabirle üzerinde yaşanabilen yapay bir uydudur. Bir araya getirilen modüllerin birleştirilmesiyle inşa edilmiş olan istasyonun ilk kısmı 1998 yılında fırlatılmıştır. İstasyonun yapısı temel olarak basınçlı modüller, destekleyici dış iskelet ve güneş panellerinden meydana gelmektedir. Dünya yörüngesinde bulunan en büyük yapay uydudur. Uygun saatlerde yeryüzünden bakıldığında çıplak gözle görülebilmektedir.
Sosyalist gerçekçilik, sosyalizm ideolojisinin sanat ve edebiyata yansıması olarak 1930'lu yıllarda ortaya çıktı. Özellikle SSCB'de ve Çin'de ön plana çıktı ve komünistlerden de destek gördü. Sosyalist ideolojinin idealizmini ortaya çıkarmayı hedefleyen bu akımın etkisinde edebiyat eserlerinde devrimci kahramanlarla, halka örnek olacak kişiler yaratılması hedeflendi. Maksim Gorki'nin Ana romanı bu akımın ilk örneklerinden sayılır. Resim sanatında ise devrimci ruhun ön plana kuvvetli bir imajla çıktığı eserler desteklendi. Sosyalist gerçekçi akımın ana konuları arasında devrim, işçi sınıfı ve sanayi bulunmaktadır.
Kapitalizm ya da diğer adlarıyla sermayecilik ve anamalcılık, üretim araçlarının özel mülkiyetine ve kâr amacıyla işletilmesine dayanan ekonomik sistemdir. Kapitalizmin tanımlayıcı özellikleri arasında sermaye birikimi, rekabetçi piyasalar, fiyat sistemleri, özel mülkiyet, mülkiyet haklarının tanınması, kişisel çıkar, ekonomik özgürlük, meritokrasi, iş ahlakı, tüketici egemenliği, ekonomik verimlilik, hükûmetin sınırlı rolü, kâr güdüsü, kredi ve borcu mümkün kılan finansal bir para ve yatırım altyapısı, girişimcilik, metalaşma, gönüllü değişim, ücretli emek, mal ve hizmet üretimi, inovasyon ve ekonomik büyümeye güçlü bir vurgu yer alır. Bir piyasa ekonomisinde kararlar ve yatırımlar, servet, mülk veya sermaye ya da üretim kapasitesini yönlendirme yeteneğine sahip kişiler tarafından belirlenir. Fiyatlar, mal ve hizmetlerin dağıtımı ise büyük ölçüde mal ve hizmet pazarlarındaki rekabet tarafından şekillendirilir.
Antikapitalizm ya da kapitalizm karşıtlığı, bugüne kadar genel veya özel bir isim almamışsa da, genellikle sosyalist ya da anarşist politik görüşlü insanların istediği düzen biçiminin bir parçasıdır.
Büyülü gerçekçilik, olağan ya da gerçekçi bir çizgide ilerleyen sanat akımlarında bulunmaması gereken sihirli ve mantık dışı ögeleri içeren sanat akımı.
"Nešto što kje ostane", 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Next Time'ın Makedonya adına seslendirdiği şarkıdır. Şarkı 12 Mayıs 2009 tarihinde düzenlenen ilk yarı finalde yarışmış, ancak onuncu olarak küçük bir farkla finale yükseleme hakkını kaybetmiştir. Şarkının The Sweetest Thing That Will Remain adında İngilizce bir sürümü de bulunmaktadır.
Serbest piyasa anarşizmi, devletin katılımı olmadan gönüllü pazar etkileşimlerine dayalı bir ekonomik sistemi savunan anarşizmin birkaç dalını içerir. Pazar anarşistleri genellikle devleti ortadan kaldırmak ve devletsiz toplumun çeşitli formülasyonlarını önermek isterken mülkiyet ve iş ilişkileri hakkındaki görüşleri önemli ölçüde değişebilir. Örneğin mutualist veya anarko-sendikalistler, kendilerini anti-kapitalist olarak düşünür ve üretim araçlarının özel mülkiyetine karşı kooperatif veya kolektif mülkiyeti ve yönetimi savunurlar. Anarko-kapitalistlerse bireysel hakların ve bir serbest piyasa ekonomisinin ayrılmaz bileşeni olarak nitelendirdikleri özel mülkiyetin meşruiyet ve önceliğini vurgular.
Mark Schwarzer, kaleci olarak oynamış Avustralyalı eski profesyonel futbolcudur. 1993'ten 2013'e kadar Avustralya'yı uluslararası düzeyde temsil etti ve hem 2006 hem de 2010 FIFA Dünya Kupası'na seçildi.
Algı Eke, Türk oyuncudur.
Yol arkadaşı, Doctor Who adlı BBC yapımı İngiliz bilimkurgu televizyon dizisinde Doktor ile maceraları geçen karakter olarak geçer. Doktorun yardımcısı olarak sayılabilir. Genellikle Doktor'u kurtardıkları zamanlar olmuştur.
Çek Cumhuriyeti, Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılan 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. İlk başta Česká televize (ČT) 2007 ve 2008 yarışmalarında elde edilen kötü dereceler nedeniyle çekilmek istese de 2009'daki yarışmaya katılımını onaylamıştır. Birinci yarı finalde yarışan şarkı hiç puan alamayarak sonuncu olmuştur.
Rodolf Ivanovich Abel, gerçek adı Vilyam "Willie" Genrikhovich Fisher olan Sovyet istihbarat subayıdır. 1957 yılında Amerikan Federal Soruşturma Bürosu tarafından ajanlık gerekçesiyle tutuklandığı zaman kullandığı takma adını daha sonraları benimsemiştir.
Isla Lang Fisher, Avustralyalı oyuncu ve yazar. Kariyerine Avustralya televizyonunda başladı. Umman'da İskoç bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi, altı yaşında Avustralya'ya taşındı. Fisher, genç yaşta televizyon reklamlarında göründükten sonra 1994'ten 1997'ye kadar pembe dizi Home and Away'deki Shannon Reed rolüyle öne çıktı ve iki Logie Ödülü adaylığı kazandı.
Algı felsefesi, algısal deneyimin doğası ve algısal verilerin durumuyla, özellikle de dünya hakkındaki inançlar veya dünya hakkındaki bilgilerle nasıl ilişkili olduklarıyla ilgilidir. Herhangi bir açık algı açıklaması, çeşitli ontolojik veya metafizik görüşlerden birine bağlılığı gerektirir. Filozoflar, nesnelerin algılarının ve bunlarla ilgili bilgi veya inançların bireyin zihninin yönleri olduğunu varsayan içselci açıklamaları ve bunların bireyin dışındaki dünyanın gerçek yönlerini oluşturduklarını belirten dışsalcı açıklamaları birbirinden ayırır. Son zamanlardaki felsefi çalışmalar, tek görme paradigmasının ötesine geçerek algının felsefi özelliklerini genişletmiştir.
Mark Fisher, aynı zamanda k-punk blog takma adıyla da bilinir, İngiliz yazar, müzik eleştirmeni, siyaset ve kültür teorisyeni, filozof ve Londra Üniversitesi Goldsmiths Görsel Kültürler Bölümü'nde öğretmendi. 2000'lerin başında k-punk takma adıyla yazdığı blog yazılarıyla beğeni topladı ve radikal siyaset, müzik ve popüler kültür üzerine yazılarıyla tanınıyordu. Tuhaf ve Tekinsiz'in yayınlanmasından kısa süre önce intihar sonucu ölmüştür.
"Kapitalist Gerçekçilik" terimi, özellikle Batı Almanya'da, 1950'ler ve 1960'lardaki Pop Art'tan 1980'ler ve 1990'ların meta sanatına kadar meta temelli sanatı tanımlamak için kullanılmaktadır. Bu biçimde kullanıldığında, "sosyalist gerçekçilik" terimi üzerinde bir kelime oyunudur. Bir alternatif olarak, Batı'daki çağdaş şirket kapitalizminin ideolojik estetik yönünü tarif etmek için de kullanılmıştır.
Saf gerçekçilik, algı felsefesi ve epistemolojide duyuların bize nesnelerin gerçekte oldukları gibi doğrudan farkındalığını sağladığını söyleyen fikridir. Doğrudan gerçekçilik olarak anıldığında, saf gerçekçilik genellikle dolaylı gerçekçilik kavramıyla karşılaştırılır.