Crux ya da Güneyhaçı takımyıldızı, 88 modern takımyıldızın en küçüğü fakat aynı zamanda en ünlü ve göze çarpanlarından biridir. Üç tarafı Erboğa ile çevrilidir, güneyinde ise küçük takımyıldız Sinek yer alır. Samanyolu'nun görünür bandının güney ucunda yer alır. Latince adı olan Crux, Türkçede "haç" anlamına gelir. Dört ana yıldızının her biri +2,8'den daha parlak bir görünür görsel büyüklüğe sahip olduğundan en kolay ayırt edilen takımyıldızlar arasındadır. Güney Yarımküre'nin birçok halkları arasında yüksek bir kültürel öneme sahiptir. Parlaklığı ve belirgin şekli nedeniyle, Avustralya, Brezilya ve Yeni Zelanda gibi ülkelerin bayraklarında sıkça tasvir edilir. Bu ülkeler, takımyıldızı coğrafi güney konumlarının bir sembolü olarak kullanırlar.
Hilâl ya da ayça, iki dairenin iç içe girmesi fakat dairelerin merkezlerinde çakışmaması durumunda oluşan şekildir.
Avustralya bayrağı, Avustralya devletinin resmi bayrağıdır.
Ürdün bayrağı, ana hatlarını I. Dünya Savaşı boyunca Osmanlı Devleti'nden bağımsızlığı almak için başlatılan Arap İsyanı'nın simgesi olan bayraktan alır. En üstte siyah, ortada beyaz ve en altta yeşil renklerde üç yatay çizgi ve bunlar ile bağlantılı, bayrağın solunda kırmızı bir üçgenden oluşur. Bu renklere Pan-Arap renkleri adı verilir. Bayrakta bulunan üç dikey şeridin renkleri sırası ile Abbasî, Emevî ve Fatımî halifelerini simgeler. Kırmızı üçgenin simgesi ise Haşimiler ve Arap İsyanları'dır. Bayrağı Arap İsyanları'nın simgesi olan bayraktan ayıran tek fark kırmızı üçgenin uç kısmında bulunan yedi köşeli yıldızdır. Bu yıldızın da temsil ettiği iki farklı olgu vardır. Birincisi Kuran'daki ilk sure olan ve 7 ayetten oluşan Fatiha Suresi'ni temsil ettiğidir, ikincisi ise Arap halkının birliği umududur. Bazen bu yedi köşeli yıldızın her bir köşesinin başkent Amman'ın üzerinde kurulu olduğu yedi tepeyi temsil ettiği düşünülür.
Haç, birbirlerini dik açı ile kesen iki çizgi veya çubuktan meydana gelen şekil. Şekillerden biri veya her ikisi de ortasından ikiye bölünür. Artı (+) şeklinde veya çarpı (x) şeklinde olabilir.
Filipinler bayrağı yatay bir bayrak olup; birbirini tamamlayan Kraliyet Mavisi, Scarlet ve Beyaz renklerden oluşur. Bayrağın sol tarafındaki beyaz kısmın içerisinde 8 köşeli ışık saçan altın sarısı güneş vardır. 8 Işın Filipinler'in 8 bölgesine atfen yapılmıştır. Beyaz Üçgen bölümün köşelerine denk gelen 3 Yıldız ise Filipinler'in 3 Ana kara parçası olan Luzon, Visayas ve Mindonao bölgelerini temsil eder. Eğer ki ülke savaş halinde olursa bayrağın aşağıda bulunan kırmızı tarafı yukarıya getirilerek göndere çekilecektir.
Birleşik Krallık bayrağı veya Birliğin Bayrağı Birleşik Krallık devletinin resmî bayrağı.
Brisbane, Avustralya'da bir kent, aynı zamanda Queensland'ın merkezi. 2018 verilerine göre yaklaşık 2,5 milyon kişi yaşamaktadır. Ayrıca 2032 Yaz Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacaktır.
Myanmar bayrağı, Myanmar devletinin resmi bayrağı.
Yeni Zelanda bayrağı günümüzde kullanıldığı hâli ile 1869 yılından itibaren kullanılmaya başlanmış, New Zealand Ensign Act ile birlikte de 12 Haziran 1902 yılında göndere çekilerek ada ülkesinin resmî bayrağı olarak kullanılmaya başlanmıştır.
Acrux Güneyhaçı (Crux) takımyıldızındaki en parlak ve gece gökyüzündeki en parlak onikinci yıldız. Acrux yaklaşık 0.77 kadir olan görünür parlaklığıyla Alfa Centauri'nin güneyindeki en parlak yıldızdır.
Angola arması, Afrika ülkesi Angola tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.
Kemal Atatürk Anıtı, Avustralya'nın başkenti Canberra'daki Anzak Bulvarı bünyesinde yer alan anıt.
Liberya bayrağı, Liberya devletine ait ve günümüzdeki hâli ile ilk olarak 26 Temmuz 1847 tarihinde göndere çekilerek kullanılmaya başlanan bayrak.
Cook Adaları bayrağı günümüzdeki hâli ile 4 Ağustos 1979 tarihinde göndere çekilerek kullanılmaya başlanmıştır.
Niue bayrağı resmî olarak 1975 yılında göndere çekilerek kullanılmaya başlanmıştır. Bayrağın tasarımı dönemin başbakanı Robert Rex'in eşi olan Patricia Rex tarafından yapılmıştır.
Samoa bayrağı günümüzde kullanılan hâli ile 24 Şubat 1949 yılında göndere çekilmiştir.
Gana arması, Afrika ülkesi Gana tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır. Arma bağımsızlığın kazanılmasından iki gün önce 4 Mart 1957 tarihinde Kraliçe II. Elizabeth tarafından takdim edilmiştir.
Tokelau bayrağı günümüzdeki hâli ile 22 Ekim 2009 tarihinde Büyük Okyanus'un güneyinde, Yeni Zelanda'ya tam bağımlı bir bölge olan Tokelau'da göndere çekilerek kullanılmaya başlanmıştır.
Commonwealth Yıldızı, Avustralya'nın federasyonlaşmasını simgeleyen ve 1 Ocak 1901 tarihinde resmîleşen yedi köşeli yıldızdır.