Kantarma (anlam ayrımı)
Kantarma sözcüğü ile şunlardan biri kastedilmiş olabilir:
Kantarma sözcüğü ile şunlardan biri kastedilmiş olabilir:
Elbistan, Kahramanmaraş iline bağlı bir ilçedir. Akdeniz Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu bölgelerinin kesiştiği noktada konumlanmıştır. Şehir merkezinin nüfusu yaklaşık olarak 110.000'dir. TÜİK 2023 yılı ADNKS nüfus sayımına göre tüm ilçe nüfusu belde ve köyleriyle birlikte 127.755'dir.
Binicilik, kısaca ata binme becerisidir. Binicilik; atı kullanma sanatı olup atı tam yerinde, sakin, zamanında, güven içinde ve olabildiğince işe uygun kuvvet sarf ettirerek kullanma becerisidir. Biniciliğin tarihi çok eski zamanlara kadar uzanır.
Kantarma, Kahramanmaraş ilinin Elbistan ilçesine bağlı bir mahalledir. Kantarma Sinemilli alevilerin ocak mahallesidür. Soylarının Horasan'dan geldiği söylenir.
Karahasanuşağı, Kahramanmaraş ilinin Elbistan ilçesine bağlı bir mahalledir.
Eyer, binek hayvanlarının sırtına kolan ile tutturulan, binek hayvanına binebilmek ve üzerinde oturabilmek ya da yük taşıyabilmek için kullanılan bir yapıdır. Bununla birlikte, at, öküz, deve ve diğer hayvanlar için özel eyerler oluşturulmuştur.
Bu madde ilçelere göre Kahramanmaraş ilindeki yerleşim yerleri listesidir. Kahramanmaraş'a bağlı 10 ilçe bulunmaktadır. Bu ilçelere bağlı 52 belde ve 474 köy, 6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile mahalleye dönüştürülmüştür.
Âşık Mücrimî -, asıl adı Mehmet Özbozok olan Alevi-Bektaşi halk ozanıdır. Halk arasında Çolak Dede olarak da bilinmiştir.
Dizgin, binek hayvanlarını kontrol etmek için binicinin tuttuğu ip veya kayış. Hayvanı önden çekmek için kullanılan ipe ise yular denir.
Gem veya oyan, bir binek hayvanını yönlendirmek için ağzının içine takılan metal veya sentetik parça. Üst ve alt dişlerin arasındaki boşluğa yerleştirilir. Gemin sağ ve soluna dizginler iliştirilir. Amaca göre çok farklı gem türleri bulunur.
Maraş'tan Bir Haber Geldi, bölge halkı tarafından ağıt olarak söylenen sözleri Aşık Mahsuni Şerif tarafından 1971 yılında bestelenip popüler hale gelen türkü. Türküye konu olan Meyrik Pazarcık'ın Damlataş köyünün Kantarma obasında veremden ölen ve üzerine ağıtlar yakılan güzel bir gelindir.
Damlataş, Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesine bağlı bir mahalledir.
Kantarma, Şanlıurfa ilinin Halfeti ilçesine bağlı bir mahalledir.
Erhan Yavuz, Türk jokeydir.
Avrasya göçebeleri, Avrasya bozkırlarında yaşayan ve büyük ölçüde Avrupa ve Asya'daki sınır tarihi kaynaklarından bilinen göçebe halk gruplarıydı.