İçeriğe atla

Kanal-İ-Zasyon

Kanal-İ-Zasyon
Film afişi
YönetmenAlper Mestçi
YapımcıMurat Toktamışoğlu ve Kemal Kaplanoğlu
SenaristMurat Aykul
OyuncularOkan Bayülgen
Hakan Yılmaz
Aslıhan Gürbüz
Ceren Benderlioğlu
Serhat Özcan
Orhan Aydın
Hakkı Devrim
Hüseyin Elmalıpınar
Rasim Öztekin
Erol Günaydın
MüzikReşit Gözdamla
Görüntü yönetmeniEyüp Boz ve Muharrem Dokur
KurguGoncagül Aköz
StüdyoDada Film
DağıtıcıTiglon
CinsiSinema filmi
TürüKomedi
RenkRenkli
Yapım yılı2009
Çıkış tarih(ler)i23 Ekim 2009
Süre113 dakika
ÜlkeTürkiye
DilTürkçe
Hasılat2.092.067 TL[1]

Kanal-İ-Zasyon, başrollerinde Okan Bayülgen ve Hakan Yılmaz'ın oynadığı 2009 yapımı Türk komedi filmidir. Öyküsü ve yönetmenliği Alper Mestçi'ye ait olan film, 23 Ekim 2009 günü gösterime girmiştir.

Filmde İmdat Bayram (Okan Bayülgen) adlı bir cam silicinin televizyonla ilişkisi anlatılmakta ve filmdeki skeçlerle televizyon ve popüler kültür eleştirisi yapılmaktadır.

Konusu

Fakir evinde annesiyle mutlu mesut bir hayat süren İmdat (Okan Bayülgen), bir temizlik şirketinde cam silicisi olarak çalışmaktadır. Hayattaki tek zevki televizyon seyretmektedir. Kanal-İ adlı televizyon kanalı binasının camlarını silerken kanalın üçkağıtçı müdürü Berk tarafından İmdat'ın eşsiz reyting keyfi fark edilir.
Olaylar hızlı bir şekilde ilerler ve İmdat birden kendini kanalın başında genel yayın yönetmeni olarak bulur. İmdat kısa sürede yaptığı komik programlarla Türkiye'nin gündemine oturur.
İmdat'ın en büyük yardımcıları mahalle kahvesinden arkadaşı Atilla abi ve neredeyse ilk görüşte âşık olduğu sekreteri Nazlı'dır. Ancak tüm saflığıyla başarıdan başarıya koşan İmdat, kendisine kurulan tuzakla birdenbire Türkiye'nin medya suçlusu haline gelir...

Oyuncular

Konuk Oyuncular

Dış bağlantılar

Kaynakça

  1. ^ "Boxoffice Türkiye". 18 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Eylül 2016. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Yılmaz Güney</span> Türk sinema sanatçısı (1937–1984)

Yılmaz Güney, Kürt kökenli Türk oyuncu, yönetmen, senarist, yapımcı, yazar, şair ve aktivisttir. Oyuncu olarak yer aldığı Çirkin Kral, hem senaristi hem de yönetmeni olduğu Umut, Ağıt, Baba, Arkadaş ve Duvar, senaryosunu yazdığı ancak 1974–1981 yılları arasında cinayet nedeniyle hüküm giymesi sebebiyle çekimlerinde bulunamadığı eş yönetmenli Yol ve Sürü gibi filmleriyle tanınmaktadır. Güney, eserlerinin birçoğunu sol perspektiften üretmiş ve bunları Türkiye'deki işçi sınıfı insanlarının içinde bulunduğu kötü duruma adamıştır. Filmlerinde Türkiye'deki toplumsal yapı ile birlikte Kürt kültürünün, halkının ve dilinin tasvirini etkin bir şekilde kullanmıştır. Sinemada elde ettiği başarılar, uluslararası bir üne ulaşmasını sağlamıştır.

Fikret Hakan, gerçek adıyla Gaffar Bumin Çıtanak, Türk oyuncudur.

<i>Yol</i> (film) Yılmaz Güney ve Şerif Gören tarafından yönetilen, Altın Palmiye Ödülü kazanan 1981 yapımı Türk filmi

Yol, senaryosu Yılmaz Güney tarafından yazılan, Yılmaz Güney ve Şerif Gören tarafından yönetilen 1981 yapımı dram, politik ve gerilim filmidir. Tarık Akan, Şerif Sezer, Halil Ergün, Necmettin Çobanoğlu, Meral Orhonsay gibi oyuncuların başrolde yer aldığı film, Türk sinemasının en cesur ve en başarılı filmlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Yurt dışında büyük ilgi gören film, o dönemde sıkıyönetimin yarattığı baskıcı yönetim tarzına ve ülkedeki Kürtlerin sorunlarına açıkça değindiğinden ötürü Türkiye'de uzun bir süre yasaklı kalmış ve izleyenlere cezalar bile verilmiştir. Türkiye'de 1992 yılında izlenme yasağı kaldırılmış ve 1999 yılında Yılmaz Güney'in eşi Fatoş Güney'in çabalarıyla gösterime girebilmiştir. Film, 1982'deki Cannes Film Festivali'nde "En İyi Film" seçilip Altın Palmiye Ödülü'nü kazanmış ve bu ödülü alan ilk Türk filmi olmuştur. Ödül, Türk sinema tarihinde kazanılan en önemli ödüllerden birisidir.

<span class="mw-page-title-main">Okan Bayülgen</span> Türk TV radyo programcısı

Kaan Okan Bayülgen, Türk şovmen, oyuncu, tiyatro ve klip yönetmeni, yapımcı, seslendirme sanatçısı ve fotoğrafçı.

<span class="mw-page-title-main">Flash Haber TV</span> Televizyon kanalı

Flash Haber TV, eski adıyla Flash TV, 15 Ocak 1992 tarihinde Bursa'da kurulan Türkiye'nin 2. özel televizyon kanalıdır. 27 yıl boyunca devam eden yayınlarına 1 Mart 2019 tarihinde ara vermiştir. Kanal 30 Eylül 2021 tarihinde test yayınlarına yeniden başlayarak bu tarihte yeniden kurulmuştur. 11 Ekim 2021 tarihinde test yayınlarını sonlandırıp yeni logosuyla yayınlarına başlamıştır. Hakan Aygün, Savaş Kalafat, Fehmi Koru, Can Ataklı, Akif Beki, Seda Akgül, Orhan Uğuroğlu, Çağlar Cilara, Atilla Taş ve Faik Öztürk Flash TV yeni sezon kadrodaki isimler arasında yer aldı. Müzik ve eğlence kanalı olarak kurulan Flash TV, 2021 yılında format ve logo değiştirerek haber kanalları listesine katıldı. Flash TV, 2022 yılında 1 ay süre ile kayyum tarafından yönetilmiştir. Mehmet Emin Göktuğ ve Ömer Ziya Göktuğ, Flash TV'nin yarı yarıya aynı oranda hissedarı, yönetim kurulu üyeleri ve sahipleriydiler. 19 Ocak 2022 tarihinde Ömer Ziya Göktuğ öldü. Kanala 16 Mart 2022'de kayyum atanmıştır. 15 Nisan 2022 tarihinde lisans hakları sona eren Flash TV tamamen kapanarak adını Flash Haber olarak değiştirmiştir. Ölen Ömer Ziya Göktuğ'un kızları Eser Göktuğ Okan ve Özge Göktuğ Güleç, Flash Haber'in kurucusu olmuştur. Bunun üzerine kanalın hissedarı Mehmet Emin Göktuğ, "Kayyum yönetimindeki Flash TV yayınını sona erdirirken, marka hakkına da tecavüz niteliğindeki isimler; aynı frekanstan, başka bir şirketin yayınının yapılması daha önce şirket yönetim kurulundan habersiz olarak olası bir fon desteğiyle ele geçirilmiş Flash TV'ye yapılan saldırının yeni bir halkasıdır" sözlerine yer veren bir basın açıklaması yapmıştır.

<i>Ağır Roman</i> 1997 yapımı Türk filmi

Ağır Roman, 1997 yapımı bir Mustafa Altıoklar filmidir. Filmin senaryosu Metin Kaçan ve Mustafa Altıoklar'a aittir. Başrollerde Müjde Ar, Okan Bayülgen, Mustafa Uğurlu, Burak Sergen, Savaş Dinçel ve Küçük İskender oynamıştır. Film Metin Kaçan'ın aynı adlı romanından uyarlanmıştır ve Türk sinemasının en ses getiren filmlerinden biridir. Eser adını ağır bir Roman oyun havasından alır.

<span class="mw-page-title-main">Doruk Çetin</span>

Doruk Çetin, Türk yönetmen, yapımcı, fotoğrafçı, oyuncu.

<span class="mw-page-title-main">Nilgün Belgün</span> Türk oyuncu

Nilgün Belgün, Türk oyuncu.

<i>Sarı Mercedes</i> Tunç Okanın yönettiği 1992 tarihli Türk-Fransız-Alman-İsviçre ortak filmi

Sarı Mercedes, Adalet Ağaoğlu'nun Fikrimin İnce Gülü (1976) adlı romanının uyarlaması olan sinema filmi. Yönetmenliği ve senaristliği Tunç Okan'a ait olan, Türk-Fransız-Alman-İsviçre ortak yapımı filmin çekimleri 1987 yılından 1992 yılına dek sürdü.

<span class="mw-page-title-main">Yılmaz Duru</span>

Yılmaz Duru, Türk oyuncu, yapımcı, yönetmen, senarist ve dansçı.

<span class="mw-page-title-main">İrfan Atasoy</span> Türk oyuncu, yapımcı, senarist ve yönetmen

İrfan Atasoy, Türk oyuncu, yapımcı, senarist ve yönetmendir.

<span class="mw-page-title-main">Hakan Yılmaz</span> Türk oyuncu ve komedyen

Hakan Yılmaz, Türk oyuncu ve komedyen.

<i>Karateciler İstanbulda</i>

Karateciler İstanbul'da, Türk yapımı aksiyon-macera filmi.

Nihal Yalçın, Türk sinema ve dizi oyuncusudur.

<i>Gece, Melek ve Bizim Çocuklar</i> 1993 filmi

Gece, Melek ve Bizim Çocuklar, Atıf Yılmaz'ın yönetmenliğini yaptığı 1993 yapımı Türk sinema filmi. Filmde travesti ve seks işçisi bireylerin yanı sıra toplum tarafından ötekileştirilmiş insanların sosyal yaşantısı ana konu; aşk çevresinde işlenmiştir. Yine filmde İstanbul ilinin arka sokaklarında uyuşturucu satıcıları, eşcinsellerin para kazanma mücadelesi ve ötekileştirilmeleri konu alınmıştır.

<i>İşte Hayat</i> Atıf Yılmazın yönettiği 1975 yapımı Türk filmi

İşte Hayat, senaryosunu Umur Bugay'ın yazdığı, Atıf Yılmaz'ın yönettiği 1975 yapımı Türk filmidir. Filmin yapımcısı Selim Soydan'dır.

Orhan Aydın Türk oyuncudur.

2016 Pantene Altın Kelebek Ödülleri, 13 Kasım 2016'da gerçekleşen bir ödül töreni. Türk müziği ve sinemasının başarılı isimleri Pelin Akil ve Okan Bayülgen'in sunumuyla ödüllendirildi.

<span class="mw-page-title-main">Satel TV</span>

Satel TV, Türkiye'de 90'lı yıllarda "devlet televizyonu" tekelinin Turgut Özal'ın girişimiyle kırılması ile devlete ait televizyon alanın özel kesime açılması sonrası birçok kanalla birlikte 1993'te Satel adıyla Dinç Bilgin tarafından kurulmuştur. 12 Temmuz 1993 itibarıyla atv olarak değiştirilmiş olup iki yıl sonra 1 Eylül 1995 yılında tekrar yayına başladı. Ondan sonra 1996 yılında Cavit Çağlar tarafından satın alındı. 26 Ekim 1996'da kapanarak yerine NTV geçti.

Hakan Yufkacıgil, Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.