Kanada, Kuzey Amerika'da bir ülkedir. On eyalet ve üç bölgeden oluşan ülke, Büyük Okyanus'tan Atlas Okyanusu'na ve kuzeyde Arktik Okyanusu'na kadar 9,98 milyon km²'lik bir alanı kaplar. Bu özelliğiyle yüzölçümü bakımından dünyanın Rusya'dan sonra en büyük 2. ülkesidir. Kanada, sınırları içinde en çok göl bulunduran ülkedir, bir milyondan fazla göl bulunmaktadır. Kanada'nın güney ve batıda Birleşik Devletler ile olan sınırı 8.891 km ile dünyanın en uzun kara sınırıdır. Ayrıca Kanada, 200.000 km den fazla bir mesafe ile dünyanın en uzun sahil şeridine sahiptir. Kanada'nın topraklarında çoğunlukla ormanlar ve bunun yanı sıra Rocky Dağları'ndaki tundra hakimdir. Nüfusun beşte dördü güney sınırına yakın yaşamaktadır. Kanada'nın başkenti Ottawa; en büyük üç şehri Toronto, Montreal ve Vancouver'dır.
God Save the King veya hükümdar kadın ise God Save the Queen, Büyük Britanya'nın ulusal marşı. Dünyanın ilk ulusal marşı kabul edilir. Resmî olarak ulusal marş ilan edilmemiştir ancak geleneksel olarak 1745 yılından beri bu marş ulusal marş olarak kullanılmaktadır. Resmî törenlerde sadece ilk kıta söylenir. Sözler, yerine göre "Tanrı Kralı Korusun" veya "Tanrı Kraliçeyi Korusun" şeklinde değişir. Eskiden kullanılan adı (1952-2022) God Save The Queen'dir (Tanrı Kraliçeyi Korusun).
II. Elizabeth, Birleşik Krallık ve aralarında Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'nın da olduğu İngiliz Milletler Topluluğu üyesi 14 ülkenin 1952-2022 yılları arasındaki kraliçesi. Aynı zamanda İngiliz Milletler Topluluğu başkanı ve İngiltere Kilisesi yüksek valisi olarak görev aldı. 70 yıl 214 günlük saltanatı ile Kraliçe Victoria'nın saltanatını geride bırakarak Birleşik Krallık'ın en uzun süre tahtta kalan hükümdarı, Fransa Kralı XIV. Louis'den sonra dünyanın en uzun süre tahtta kalan hükümdarı ve tarihte en uzun süre hüküm süren kadın hükümdar unvanlarını aldı.
Avusturya-Macaristan İmparatorluğu, Orta Avrupa'da hüküm sürmüş ve I. Dünya Savaşı'ndan sonra yıkılmış bir imparatorluktur. Bu imparatorluğu oluşturan Avusturya İmparatorluğu ve Macaristan Krallığı aslında içişlerinde bağımsız iki ayrı ülkeydi fakat dışişleri açısından, Avrupa'nın birçok ülkesinde hüküm süren Habsburg Hanedanı'na mensup tek bir Habsburg imparatoru tarafından yönetilmekteydi. Resmî para birimi Kron'du.
Kanada Avam Kamarası, Genel Vali tarafından temsil edilen Kanada Monarşisi ve Senato ile birlikte Kanada Parlamentosuna bağlı alt meclistir.
Numaralı Antlaşmalar, Kanada'da Kanada yerlileri ile Kanada Monarşisi arasında 1871 den 1921 e kadar yapılan 11 antlaşmadan oluşan antlaşmalar silsilesidir. Kanada Hükûmeti tarafından politika hazırlanmış, yetkili Antlaşma komiserleri de bu antlaşmaları onaylamıştır. Kanada yerli kanunu ile yönetilen anltlaşmalar Minister of Indian Affairs and Northern Development tarafından denetlenir.
- Treaty 1 - Ağustos 1871
- Treaty 2 - Ağustos 1871
- Treaty 3 - Ekim 1873
- Treaty 4 - Eylül 1874
- Treaty 5 - Eylül 1875
- Treaty 6 - Ağustos–Eylül 1876
- Treaty 7 - Eylül 1877
- Treaty 8 - Temmuz 1899
- Treaty 9 - Temmuz 1905
- Treaty 10 - Ağustos 1906
- Treaty 11 - Haziran 1921
Birleşik Krallık Monarşisi ya da kısaca Britanya Monarşisi, Birleşik Krallık ve Britanya Denizaşırı Toprakları'nın yönetildiği meşrutî monarşiye verilen ad. Bu monarşide hükümdar "Kral" ya da "Kraliçe" olarak adlandırılır. Günümüzdeki hükümdar III. Charles'dir.
Kanada Silahlı Kuvvetleri, Kanada'nın birleşmiş silahlı kuvvetleridir ki Ulusal Savunma Kanunu'nda şöyle geçer: "Kanada Kuvvetleri, Kanada tarafından yükseltilen Kraliçe Hazretleri'nin silahlı kuvvetleridir ve Kanada Silahlı Kuvvetleri isimli bir hizmetten oluşur."
Westminster Yasası Birleşik Krallık Parlamentosu'nun oluşturduğu bir yasadır. Yasanın değiştirilmiş versiyonları Avustralya ve Kanada'nın yasalarında mevcut iken; Yeni Zelanda ve diğer Dominyonlarda Milletler Topluluğu'nda artık yer almadığı için kaldırılmıştır. 11 Aralık 1931 tarihinde yapılan bu yasa, onaylanana kadar İngiliz İmparatorluğu'nun kendi kendini yönetmekte olan Dominyonlar ile hukuki ilişkisini oluşturmuştur. Bunun yanında bütün dominyonları karar verme açısından birbirinin onayına bırakmış olup, monarşik lakaplar veya tahtta veraset sistemi bu anlaşmaya bağlı kılınmıştır. Bu yüzden 1926 Balfour Deklarasyonu'nda da belirtildiği üzere eşitlik prensibi ve kraliyet tacına bağlılığı yasal ilkeler haline getirmiştir. Bu, Dominyonların ayrı devletler haline gelmesinde önemli bir adımdır.
Commonwealth bölgesi Milletler Topluluğu'na üye olan ve devlet başkanı olarak III. Charles'ı kabul eden, dolayısı ile anayasal monarşi ile yönetilen egemen devlettir. Diğer bölgelerden farklı bir şekilde kraliyeti sürdürür. 2021 yılı itibarıyla 15 Commonwealth bölgesi bulunmaktadır. Bunlar: Antigua ve Barbuda, Avustralya, Belize, Kanada, Grenada, Jamaika, Yeni Zelanda, Papua Yeni Gine, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Solomon Adaları, Bahamalar, Tuvalu ve Birleşik Krallık.
Kanada Parlamentosu, Kanada'nın çift meclisli ulusal yasama organıdır. Parlamento, bir genel vali tarafından temsil edilen Kanada hükümdarı, üst meclis 105 sandalyeli üst meclis Senato ile alt meclis 338 sandalyeli Avam Kamarası'ndan oluşmaktadır.
Yeni Zelanda Monarşisi, Okyanusya ülkesi Yeni Zelanda'nın yönetildiği monarşidir. Yeni Zelanda, İngiliz Milletler Topluluğu bölgesine dâhil olup mevcut hükûmdar 8 Eylül 2022 tarihinden bu yana III. Charles'tır. 6 Şubat 1952 tarihinden 8 Eylül 2022'deki ölümüne dek hükûmdar Kraliçe II. Elizabeth'ti.
X. Christian 1912'den 1947'ye kadar Danimarka kralı ve 1918 ile 1944 yılları arasında İzlanda'nın tek kralı. Glücksburg Hanedanı'ndan ve kendisinden önceki Danimarka kralı VIII. Frederik'in oğludur. Ayrıca Norveç kralı VII. Haakon'un kardeşidir.
Hükûmdar, hünkâr ya da monark, bir monarşinin, yani normalde ömür boyu ya da makamından vazgeçene dek bir ükenin başında durduğu ve genellikle makamına verasetle geçtiği bir sistemle yönetilen bir ülkenin başındaki kişidir. Hükümdarlar, mutlak monarşilerdeki gibi otokrat da olabilir, çoğu meşrutiyette olduğu gibi gerçek otoritenin yasama organının ya da bakanlar kurulunun elinde olduğu, kendilerinin sadece kısıtlı yetkilerle ya da sıfır yetkiyle hareket ettiği sembolik liderler de. Çoğu durumda hükümdar, bir devlet diniyle de bağlantılıdır. Çoğu devlette bir seferde sadece bir hükümdar olur, ancak bir naip, hükümdar küçükken, yokken ya da yönetme ehliyetinden yoksunken onun yerine ülkeyi yönetebilir. İki hükümdarın tek bir ülkeyi aynı anda yönettiği Andorra'daki gibi sistemlere "eş prenslik" denir.
İspanya monarşisi veya Kraliyet, İspanya'nın yönetildiği monarşidir. Monarşi, hükümdarlık hükümdarını, ailesini ve hükümdarın görevlerini ve ayrıcalıklarını yerine getirmesini destekleyen ve kolaylaştıran kraliyet hane halkı örgütünü içerir.
Avustralya Anayasası, Avustralya'nın en yüksek yasası olan yazılı bir anayasadır. Avustralya'yı anayasal bir monarşi altında bir federasyon olarak kurar ve federal yürütme hükûmeti, yasama organı ve yargının yapısını ve yetkilerini ana hatlarıyla belirtir.
Bahamalar monarşisi, Karayipler ülkesi Bahamalar'ın yönetildiği monarşidir. Bahamalar monarşisi, kalıtsal bir hükümdarın egemen olarak Bahamalar Topluluğu devlet başkanı olduğu bir hükûmet sistemidir. Mevcut Bahama hükûmdarı ve devlet başkanı, 8 Eylül 2022 tarihinden bu yana III. Charles'tır. Ülkenin bağımsızlığını kazandığı 10 Temmuz 1973 tarihinden 8 Eylül 2022 tarihindeki ölümüne dek hükûmdar Kraliçe II.Elizabeth'ti. Egemen kişinin gücü Milletler Topluluğu içindeki diğer 14 bağımsız ülkede de eşit düzeyde olmasına rağmen her ülkenin kendi içindeki monarşisi ayrı ve yasaları ayrıdır. Sonuç olarak, şu anki hükûmdar resmî olarak Bahamalar Kralı olarak adlandırılıyor ve bu sıfatla kendisi ve Bahama Kraliyet Ailesinin diğer üyeleri, Bahama devletinin temsilcileri olarak yurt içinde ve yurt dışında kamu ve özel işlevler üstlenmektedirler. Bununla birlikte, Kral, herhangi bir anayasal rolü olan Kraliyet Ailesinin tek üyesidir.
Aziz Edward'ın Tacı veya St. Andrew Tacı, Birleşik Krallık Kraliyet Mücevherlerinin en temel parçasıdır. Adını Günah Çıkartıcı Aziz Edward 'dan alan bu taç, 13. yüzyıldan bu yana geleneksel olarak İngiliz ve İngiliz hükümdarlarının taç giyme törenlerinde taç giydirmek için kullanılmıştır.
Hollanda monarşisi, Hollanda'nın yönetildiği monarşidir. Rolü ve konumu Hollanda Anayasası tarafından belirtilir. Anayasanın kabaca üçte biri, tahtın verasetini, tahta çıkma ve tahttan çekilme mekanizmalarını, hükümdarın rollerini ve görevlerini, Genel Meclis arasındaki iletişim formalitelerini ve hükümdarın yasaları oluşturmadaki rolünü açıklar.
İsveç monarşisi, günümüzde İsveç'in üniter parlamenter monarşi yönetim biçimine dayansa da, dünyadaki en eski monarşilerden biridir. 1974 yılındaki yasayla kral günümüzde artık sembolik olarak hükümdar sayılmaktadır. İsveç topraklarında bin yılı aşkın süredir monarşi ile krallar hüküm sürmüştür. Başlangıçta seçimli monarşi iken, 16. yüzyılda I. Gustav döneminde mutlak monarşiye dönüşmüştür.