
Bakü, Azerbaycan'ın, Hazar Denizi'nin batı kıyısında yer alan başkentidir. Kafkasya’nın en büyük şehri, en önemli kültür ve ticaret merkezidir. Ülkenin en doğusundaki ve en önemli sanayi, ticaret ve kültür merkezi olmanın yanı sıra bir liman kenti olarak da önemlidir. Şehirde yaşayanların büyük çoğunluğunu Azerbaycanlılar oluşturur.
Aygün Alesker kızı Kazımova, Azeri şarkıcı, dansçı, besteci, sunucu, oyuncu ve eski millî hentbolcudur.

Bakü Modern Sanat Müzesi, Azerbaycan'ın ilk modern sanat müzesidir. Azerbaycan'ın başbayanı Mehriban Aliyeva'nın öncülüğünde kurulan müze, 20 Mart 2009'da ziyarete açılmıştır.

Azerbaycan Halı Müzesi, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan halı müzesi ve ülkenin en önemli müzelerindendir. Şehrin merkezinde deniz kenarına yakın Mikayıl Hüseynov Caddesinde bulunmaktadır.

Azerbaycan halısı, Azerbaycan'da yapılan geleneksel bir halıdır. Azerbaycan halısı, çeşitli boyutlarda, yoğun bir dokuya ve havlı veya havsız bir yüzeye sahip, desenleri Azerbaycan'ın birçok halı yapım bölgesinin karakteristiği olan el yapımı bir tekstildir. Geleneksel olarak, halılar Azerbaycan'da zeminleri kaplamak, iç duvarları, kanepeleri, sandalyeleri, yatakları ve masaları süslemek için kullanılırdı.
Rövşen Aliyev — Azerbaycan'ın Millî Kahramanı; Karabağ savaşı şehiti.
Nesibov Kamil Balede oğlu, Kürt asili Azerbaycan Ulusal Kahramanı.
Vecihe Samedova, Azerbaycan'ın ilk profesyonel kadın sanatçısı. Vecihe Samadova'nın ölümünden kısa bir süre sonra adı ölümsüzleştirildi ve ismi Azerbaycan Sanatçılar Birliği'nin sergi salonuna verildi. Şu anda Vecihe Samedova'nın 4 eseri Azerbaycan Devlet Sanat Galerisi'nin fonlarında tutulmaktadır.

Mustafa Kemal Atatürk Anıtı, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yer alan bir anıttır.
Haydar Aliyev Sarayı, eski adıyla Cumhuriyet Sarayı veya Sovyet döneminde Lenin Sarayı, Bakü'de yer alan 2.500 kişilik konser ve gösteri sarayı. Saray, 2003 yılında Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in ölümünden sonra yeniden adlandırıldı. Sarayın tasarımcısı Aliş Lambaranski olmuştur.
Azerbaycan sanatı, Azerbaycan ve İran Azerbaycanı'nın eski tarihi boyunca gelişmiştir. Azeriler, büyük bir bölümü uygulamalı sanat eserleri olan zengin ve farklı bir kültür ortaya koymuşlardır. Köklerini eski çağlardan alan bu sanat biçimi, mücevher yapımı, metal üzerine kazıma, ahşap, taş ve kemik oymacılığı, halı yapımı, bağlama, desen dokuma ve baskı, örgü ve nakış gibi çok çeşitli el sanatları ile temsil edilmektedir. Azerbaycan milletinin kültür ve hatıralarının temsili olan bu süsleme sanatlarının her biri oldukça popülerdir. Azerbaycan'da sanat ve zanaatın gelişmesiyle ilgili birçok ilginç gerçek, buraları farklı zamanlarda ziyaret eden çok sayıda tüccar, seyyah ve diplomat tarafından nakledilmiştir.
Münevver Mecit kızı Rzayeva, Azeri kökenli Sovyet heykeltıraş. İlk Azeri kadın heykeltıraş olarak bilinen Rzayeva, 1992'de Azerbaycan Cumhuriyeti Onur Sanatçısı unvanına layık görülmüştür.

Halide Elekber kızı Seferova, Azeri kökenli Sovyet ressam. Seferova 1977'de Azerbaycan SSC Onur Sanatçısı, 1989'da ise Azerbaycan SSC Halk Sanatçısı unvanına layik görülmüştür.

Ömer Eldarov Azeri heykeltıraş, ressam, siyasetçi, halk sanatçısı ve Azerbaycan Millî İlimler Akademisi asil üyesi.
Tokay Memmedov Azeri heykeltıraş ve halk sanatçısı.
Oktay Seyid Hüseyin oğlu Sadıkzade - Azerbaycan güzel sanatlar temsilcisi, Azerbaycan Cumhuriyeti Halk Sanatçısı (1992), Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Ödülü sahibi (2014), Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın kişisel emeklisi (2002).
Kamil Halil oğlu Halilov, Halk müziği tarzında nefesli enstrümanları çalmasıyla tanınan Azeri müzisyen.
Elturan Veli oğlu Avalov Azerbaycanlı ressam, Azerbaycanın Emekdar Sanatçısı (1991), Profesör (2003). Doğu Ülkeleri Uluslararası Mimarlık Akademisinin, Uluslararası Ekoenerjetik Akademisinin, Azerbaycan Mimarlar Birliğinin ve Azerbaycan Sanatçılar Birliği'nin tam üyesidir.

Azerbaycan'da grafiti, modern zamanlarda ortaya çıkan sanat alanlarından biridir. Azerbaycan'da bu sanat bireysel ve grup halinde çalışan gençler tarafından yapılmaktadır.

Azerbaycan Demiryolu Müzesi Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan ve Azerbaycan demiryollarının tarihine adanan bir demiryolu müzesidir. 2019 yılında açılan müze, Bakü şehir merkezinde, Cafer Cabbarlı Meydanı'ndaki hizmet dışı bırakılmış tarihi Sabuncu Garı'nda bulunmaktadır.