
Şehremini, Topkapı'dan Suriçi'ne eski İstanbul'a girdikten sonra Millet Caddesi boyunca Fındıkzade'ye kadar inen, sağdan Başvekil Caddesinden Kocamustafapaşa'ya çıkan, soldan Çapa Tıp Fakültesi'nden Vatan Caddesine uzanan Fatih'in popüler ve bilindik mahallesidir. İstanbul surları boyunca Şehremini'ye Topkapı, Mevlanakapı, Silivrikapı'dan girilirebilir.

Alsancak, İzmir ilinin Konak ilçesine bağlı bir mahalledir. Alsancak Garı, Müjdeci Aziz Yuhanna Anglikan Kilisesi, Santissimo Rosario Kilisesi, Kordon, Gündoğdu Meydanı ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi ile tanınmaktadır.

Yeşilöz, Ankara ilinin Polatlı ilçesine bağlı bir mahalledir. Mahallenin eski adı Kokar'dır.

Uluköy, Ankara ilinin Nallıhan ilçesine bağlı bir mahalledir.

Eskipazar, Ordu ilinin Altınordu ilçesine bağlı bir mahalledir.

Hamidiye İstanbul ilinin Kâğıthane ilçesinde bulunan bir mahalledir.

Altındağ, Ankara ilinin metropol ilçelerinden biridir. İlçenin nüfusu, TÜİK verilerine göre 6 Şubat 2024 tarihi itibarıyla 412.267'tür.
Mimarsinan, İstanbul ilinin Anadolu Yakası'nda bulunan Üsküdar ilçesine bağlı bir mahalledir. Batıda İstanbul Boğazı'na kıyıdaş konumdadır. Mahallenin batı komşularından biri de Aziz Mahmud Hüdayi mahallesidir. Kuzeyinde Sultantepe; kuzeydoğusunda Selamiali; doğusunda Muratreis güneyinde ise Valideiatik, Zaynep Kamil ve Ahmediye mahalleleri vardır. Adını Osmanlı Devleti'nin en çok eser veren saray mimarlarından biri olan Sinan'dan almıştır. Mahalle sınırları içinde bulunan Mihrimah Sultan Camii, Mimar Sinan eseridir.

Hacı Bayram; Ankara ilinin Altındağ ilçesine bağlı bir mahalledir.

Ulus, Ankara ilinin Altındağ ilçesine bağlı Hacı Bayram mahallesinin bir kısmını kapsayan şehirdeki en eski ve Çankaya-Esenboğa yolunun (protokol yolu) güzergâhında yer alan tarihî bir semttir. Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi, Ankara Zafer Anıtı, Ankara Palas Otel, Ankara Kalesi, Ulus çarşısı ve Ankara hali semtte yer alan bazı önemli yerlerdir. Ulus tarihi kent merkezi projesi kapsamında yapılan çalışmalarla sosyal ve kültürel doku yeniden canlanmıştır.

Yayla, Sakarya ilinin Kocaali ilçesine bağlı bir mahalledir. Doğusunda Alandere, kuzeyinde Yalı, güney ve batısında Ağalar mahalleleri yer alır.
Hacettepe, Ankara ilinin Altındağ ilçesine bağlı bir mahalledir. Sıhhiye ve Samanpazarı semtleri içinde yer alır.

Zübeydehanım, Ankara ilinin Altındağ ilçesine bağlı bir mahalledir.

Şehit Cevdet Özdemir, Ankara ilinin Çankaya ilçesi Öveçler semtine bağlı bir mahalledir. Eski adı Şehit Mevlüt Meriç mahallesidir ve karşı mahalle olan Şehit Cengiz Karaca ile tek mahalleydi.

Yeşiltepe, İzmir ilinin Konak ilçesine bağlı bir mahalledir. İzmir Arkeoloji Müzesi ve İzmir Kız Lisesi bu mahallede konumlanmıştır.

Akdeniz, İzmir ilinin Konak ilçesine bağlı bir mahalledir. Çankaya semtinde, kentin tarihi ve ticari merkezini oluşturan mahallelerden biridir. İş merkezleri, oteller ve tarihi yapılar mahalle boyunca yayılmıştır. Kordon'un Konak Pier ile Cumhuriyet Meydanı arasında kalan kısmı Akdeniz Mahallesi'nin sınırları içinde kalır. Cumhuriyet Bulvarı kıyı şeridini takip ederek mahalleden geçer. Bu caddeye paralel olan diğer caddeler sırasıyla Şehit Fethi Bey Caddesi, Halit Ziya Bulvarı ve Necati Bey Bulvarı'dır ve tamamen mahalle sınırları içindedir. Doğu-batı uzanımlı Akdeniz, Vali Kazım Dirik caddeleri, Kordon'u Dokuz Eylül Meydanı'na bağlayan Gazi Bulvarı ve trafiğe kapalı Mimar Kemalettin Caddesi bu caddeleri dik keser.

Etiler, İzmir ilinin Konak ilçesine bağlı bir mahalledir.

Konak, İzmir ilinin Konak ilçesine bağlı bir mahalledir. Mahalleye ve bağlı bulunduğu ilçeye adını veren İzmir Hükûmet Konağı ve Konak Meydanı ile belediye ve diğer yönetim binaları bu mahallede bulunmaktadır. Mahalle iki kısımdan oluşmaktadır: Bunlardan biri Kordon, vapur iskelesi, metro ve tramvay istasyonu, belediye ve kamu binalarının bulunduğu sahil kesimi, diğeri de Kemeraltı'nın Anafartalar Caddesi'nin denize bakan tarafında kalan bölümüdür.

Murat Reis, İzmir ilinin Konak ilçesine bağlı bir mahalledir.

Orta Yılmazlar, Ordu ilinde Ünye kentindeki bir mahalledir. Eskiden Orta Mahalle ve Yılmazlar Mahallesi adıyla iki ayrı mahalleydi. Eski bir tapu kaydında Yılmazlar Mahallesi "Rum-Yılmazlar" olarak geçer. Ünye kentinin tarihi ve eski yapılarıyla bilinen Keşaplı Sokağı, Yalı Kilisesi ve Kilise Tepe Rum Kilisesi Orta Yılmazlar mahallesindedir.