Otto Hahn Alman kimyagerdir. Radyoaktivite alanında öncü çalışmalar yapmıştır. 1944 Nobel Kimya Ödülü'nün sahibidir.
- 1901: Marburg ve Münih de kimya yüksek ögretimini bitirdikten sonra doktor unvanını aldı ve Marburg Üniversitesinde asistanlık yapmaya başladı.
- 1904'te Londra, 1905'te Montreal (Kanada) ve 1906'da da Berlin'de araştırmalar yaptı. Kaiser Wilhelm Kimya Enstitüsü'nün günümüzdeki adı "Berlin Açık Üniversitesi Otto Hahn Binası" olup nükleer fisyonun keşfedildiği yerdir.
- 1910: Brüksel'deki uluslararası Radium-Standard-Kommision'a üye oldu.
- 1918: Lise Meitner ile birlikte protaktinyum (Pa) elementini buldu.
- 1944: Nobel Kimya Ödülünü aldı. 105 ve 108 numaralı elementlere, adına ithafen Hahnium ismi verilmesi önerileri pek fazla taraftar bulamadı. Ancak yine de, nükleer ticari gemilerden birine Otto Hahn adı verildi.
- 1968: Göttingen'de öldü.
II. Wilhelm, son Alman İmparatoru (Kaiser) ve Prusya Kralı'ydı. 15 Haziran 1888'den 9 Kasım 1918'deki feragatına kadar hüküm sürdü.
Helmuth Karl Bernhard von Moltke, Alman Mareşal. Yeğeni Helmuth Johann Ludwig von Moltke, Generaloberst rütbesiyle 1908-14 yılları arası Alman Ordusu Genelkurmay Başkanı olarak I. Dünya Savaşı'nda da görev aldı.
Kiel Kanalı, 1948'e kadarki adıyla Kayzer Wilhelm Kanalı, Almanya'nın kuzeyinde bulunur.
Elisabeth-Sophien-Koog, Almanya'nın kuzeyinde Schleswig-Holstein eyaletinde, Nordfriesland iline bağlı yerleşim yeri. 5,29 km² yüzölçümüne sahiptir. Nüfusu, 31 Aralık 2015 itibarıyla yaklaşık 46 olarak tespit edilmiştir. Kilometrekare başına yaklaşık 9 kişilik bir nüfus yoğunluğuna sahiptir. Belediye Başkanlığı Ute Clausen tarafından yürütülmektedir.
Friedrich-Wilhelm-Lübke-Koog, Almanya'nın kuzeyinde Schleswig-Holstein eyaletinde, Nordfriesland iline bağlı yerleşim yeri. 13,49 km² yüzölçümüne sahiptir. Nüfusu, 31 Aralık 2015 itibarıyla yaklaşık 167 olarak tespit edilmiştir. Kilometrekare başına yaklaşık 12 kişilik bir nüfus yoğunluğuna sahiptir. Belediye Başkanlığı Christian Nissen tarafından yürütülmektedir.
Tümlauer-Koog, Almanya'nın kuzeyinde Schleswig-Holstein eyaletinde, Nordfriesland iline bağlı yerleşim yeri. 6,2 km² yüzölçümüne sahiptir. Nüfusu, 31 Aralık 2003 itibarıyla yaklaşık 100 olarak tespit edilmiştir. Belediye Başkanlığı Hilke Herzberg tarafından yürütülmektedir.
Walther Wilhelm Georg Bothe, 1954'te Max Born ile Nobel Fizik Ödülü'nü paylaşan bir Alman nükleer fizikçiydi.
Karl Waldemar Ziegler, Alman kimyager. Polimerler üzerindeki geliştirici araştırmalarından ötürü, Giulio Natta ile birlikte, 1963 Nobel Kimya Ödülü'ne layık görüldü. Nobel Komitesi, Ziegler'i "organometalik bileşikler üzerindeki çalışmaları yeni polimerleşme tepkimelerini ortaya çıkardı ve çok kullanışlı yeni endüstriyel süreçlere zemin hazırladı" şeklinde değerlendirmişti.
III. Friedrich, Veliaht Prens Friedrich Wilhelm olarak da bilinir, Almanca Kronprinz Friedrich Wilhelm, tam adı Friedrich Wilhelm Nikolaus Karl, 1888'de 99 gün süreyle Prusya kralı ve Alman imparatoru. Liberal ve meşrutiyetçi görüşlerden etkilenmiş, ama Hohenzollern hanedanının krallık ve imparatorluk değerlerine bağlı kalmıştır.
Richard Kuhn, Alman biyokimyacı. Karotenoitler ve vitaminler üzerine yaptığı çalışmalarla 1938 yılında Nobel Kimya Ödülünü kazanmıştır ancak ödülünü II. Dünya savaşı'ndan sonra alabilmiştir.
Adolf Friedrich Johann Butenandt Alman biyokimyacı. 1939 yılında cinsiyet hormonlarıyla ilgili çalışmaları nedeniyle Lavoslav Ružička ile birlikte Nobel Kimya Ödülünü almıştır. II. Dünya Savaşı sebebiyle ödülünü ancak savaştan sonra 1949 yılında alabilmiştir.
Bode Müzesi, Almanya'nın başkenti Berlin'de Müzeler Adası'nda, Am Kupfergraben caddesinin karşısında tarihi koruma altındaki bir bina bünyesinde kurulan bir müzedir. 1904 yılında Kaiser Friedrich Müzesi adıyla açılan müze heykel, madalya ve madeni para koleksiyonunun yanı sıra Bizans sanatı müzesini de barındırmaktadır. 17 Ekim 2006 yılında yaklaşık 6 yıl süren restorasyon çalışmaları sonrasında yeniden kullanıma açılmıştır. Bu tarihten itibaren müzenin adı kurucularından biri sayılan Wilhelm von Bode'nin onuruna değiştirilmiştir. Anadolu'da arkeolojik kazılarda bulunan pek çok eser burada sergilenmektedir.
Richard Martin Willstätter Alman kimyager. Klorofil de dahil olmak üzere bitki pigmentlerinin yapısı hakkındaki çalışmaları nedeniyle 1915 yılında Nobel Kimya Ödülü'nü kazanmıştır.
Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche Berlin'in Charlottenburg-Wilmersdorf ilçesinin Charlottenburg semtinde bulunan protestan kilisesidir. Kilise bugün Batı Berlin'in bir simgesi olarak görülüyor. Gedächtniskirche 1 Eylül 1895 senesinde büyük bir seremoni ile halka açıldı. Kilise Almanya imparatoru I. Wilhelm adına bir anıt olarak yapıldı. Kasım ayının 1943 senesinde Kilise bir bombardıman sırasında büyük hasar gördü ve bu hali ile bugünde duruyor. Kilise'nin bulunduğu yer Breitscheidplatz.
Otto Fritz Meyerhof, Alman asıllı doktor ve biyokimyacı.
André Michel Lwoff, Fransız mikrobiyolog. 1965 yılında Jacques Monod ve François Jacob ile birlikte Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü kazanmıştır.
Victoria, Alman imparatoriçesi, Prusya kraliçesi ve kraliyet prensesi. Alman İmparatoru III. Friedrich'in eşi, Birleşik Krallık Kraliçesi Victoria'nın büyük kızı, Alman İmparatoru II. Wilhelm'in annesi.
Kaiser, kayzer veya kayser, Almanca "imparator" kelimesine karşılık gelen ifadedir. Bulgarca, Sırpça ve Rusçadaki Çar kelimesine benzer olarak, Roma imparatoru Julii Caesares'ın Sezar unvanından türetilmiştir. Genel olarak bu Alman unvanı sadece kral rütbeleri için kullanıldı.
Kaiser II. Wilhelm Köşkü (Çivisiz Köşk olarak da bilinir), Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bulunan ve 1898 yılında dönemin Almanya İmparatoru olan Kaiser II. Wilhelm’in Osmanlı İmparatorluğu'nu ziyaret etmesi dolayısıyla yaptırılan bir köşktür.