
Ermenistan, resmî adıyla Ermenistan Cumhuriyeti, Avrasya'nın Güney Kafkasya bölgesinde bulunan, denize kıyısı olmayan bir ülkedir. Batı Asya'daki Ermeni Yaylaları üzerinde yer alan ülke, batısında Türkiye, kuzeyinde Gürcistan, doğusunda Azerbaycan, güneyinde ise İran ve Azerbaycan'ın bir parçası olan Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ile sınır komşusudur.

Kelebek, böceklerin, pul kanatlılar veya kelebekler (Lepidoptera) takımının kanatlı fertlerine verilen genel ad. 150.000 kadar türü bilinmektedir.

Bakü - Tiflis - Kars demiryolu ya da Bakü - Tiflis - Ahılkelek - Kars demiryolu, kısaca BTK ya da BTAK, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye'yi doğrudan birbirine bağlayan bölgesel demiryolu hattıdır. Hat, "Demir İpek Yolu" olarak da adlandırılmaktadır.

2008 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye, yarı finali geçerek finale katılan ülkelerden birisidir. Mor ve Ötesi grubunun Türkçe Deli adlı şarkısıyla katılan Türkiye, yarışmayı 138 puanla 7. olarak bitirmiştir. 23 Mayıs'ta Yarı finali ise 85. puanla 7. olarak tamamlayarak finallere gitmiştir.
Kokşaal Dağları, güneydoğu Kırgızistan'da kuzeyinde Uzengu-kuuş ve güneyinde Kokşaal nehirleri ile sınırdır. Orta Tanrı Dağlarının bu bölümü, Issık-Göl ve Taklamakan Çölü arasında, Kırgızistan ve Çin arasındaki sınır üzerinde yer almaktadır.
Aglais guhni Tschauner tarafından 1926 yılında tanımlanmış bir kelebek türüdür. Aglais guhni Nymphalidae familyasının Aglais cinsine ait bir türdür.

Kırlangıçkuyruklular Papilionoidea üstfamilyasına bağlı bir kelebek familyasıdır.

2018 Avrupa Judo Şampiyonası, Avrupa Judo Birliği tarafından düzenlenen Avrupa Judo Şampiyonası'nın 29.sudur. 26 - 28 Nisan 2018 tarihleri arasında Tel Aviv, İsrail'de yapıldı.

Georgian Airways veya eski adıyla Airzena, merkezi Tiflis'te bulunan Gürcistan'ın özel sektöre ait bayrak taşıyıcısıdır. Bağlantı merkezi Tiflis Uluslararası Havalimanı'dır.

Ermenistan ile Rusya Federasyonu arasındaki ikili ilişkiler 3 Nisan 1992'de kuruldu, ancak Rusya 19. yüzyılın başlarından beri Ermenistan'da önemli bir aktör oldu. İki ülkenin tarihi ilişkisinin kökleri, Kaçar İranı ile Rus İmparatorluğu arasındaki 1826-1828 İran-Rus Savaşı'na dayanır ve ardından Doğu Ermenistan Rusya'ya devredilir. Üstelik Rusya, Ermeniler de dahil olmak üzere Osmanlı İmparatorluğu'ndaki Hristiyan tebaaların koruyucusu olarak görülüyordu.

Rusya'daki Yahudilerin ve tarihsel olarak onunla bağlantılı bölgelerin tarihi en az 1.500 yıl öncesine dayanıyor. Rusya'daki Yahudiler tarihsel olarak büyük bir dini diasporayı oluşturmuşlardır; Rus İmparatorluğu bir zamanlar dünyadaki en büyük Yahudi nüfusuna ev sahipliği yapıyordu. Bu topraklarda, birçok farklı bölgedeki Aşkenazi Yahudi toplulukları gelişti ve modern Yahudiliğin en belirgin teolojik ve kültürel geleneklerinin çoğunu geliştirirken, aynı zamanda anti-Semitik ayrımcı politikalar ve zulüm dönemleriyle karşı karşıya kaldılar. Bazıları, 21. yüzyılın başından beri Rusya'daki Yahudi cemaatinde bir "rönesans" olduğunu belirttiler. Ve bugün, Rusya'nın Yahudi nüfusu hala Avrupa'nın en büyük Yahudi nüfusları arasındadır.

Pyrausta fodinalis, Crambidae familyasına ait bir güve türüdür. Julius Lederer tarafından 1863 yılında tanımlanmıştır. Britanya Kolumbiyası'ndan Québec'e ve kuzey-doğu Amerika Birleşik Devletleri'ne kadar kaydedildiği Kuzey Amerika'da bulunur. Kaliforniya, Nevada, Colorado ve Wyoming'de de mevcuttur. Habitatları, bozulmamış çayır ve otlak alanlarından oluşur.

Kafkas menekşe kelebeği veya bilimsel adıyla Boloria caucasica, Nymphalidae familyasından bir kelebek türüdür. Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesi ve Kafkasya'ya endemiktir.

Kafkas azameti veya bilimsel adıyla Colias caucasica, Pieridae familyasından bir kelebek türüdür. Batı Kafkasya, Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesi ve Balkanlarda bulunur. Larvalar Cytisus ve geven ile beslenirler. 1600 ila 2300 metre yükseklikteki su kenarları, vadi yamaçları ve çayırlarda yaşayan Kafkas azameti, haziran, temmuz ve ağustos aylarında uçar. Soyu tükenme tehlikesi ile karşı karşıyadır.

Kafkas güzelesmeri veya bilimsel adıyla Erebia graucasica 1908 yılında Jachontov tarafından tanımlanmış, Nymphalidae familyasından bir kelebek türüdür. Ön kanat açıklığı 18 ila 23 milimetre arasında değişmektedir. Kafkasya, Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesi, Ermenistan ve İran'ın kuzeyine endemiktir. Habitatlarının rakımı 1700 ila 3000 metredir. Uçma dönemi Temmuzun son haftaları ve Ağustos aylarındaki güneşli günlerdir. Yumurtaları oval, hafif nervürlü, yeşilimsi, parlak ve yaklaşık 1 mm uzunluğundadır. Tırtıl koyu renklidir.

Laz güzelesmeri veya bilimsel adıyla Erebia hewitsonii, 1864 yılında Lederer tarafından tanımlanmış Nymphalidae familyasından bir kelebek türüdür. Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesi, Gürcistan ve Azerbaycan görülmektedir. Deniz seviyesinden 1800 ila 2200 metre yükseklikte, iğne yapraklı ağaç ormanlarında, subalpin çayırlarında ve nemli buzullarda yaşar. Ön kanat açıklığı 21 ila 23 milimetredir. Uçma dönemi Haziran ve Temmuz aylarıdır.

Parthenos sylvia veya clipper çoğunlukla Güney ve Güneydoğu Asya'nın ormanlık kesimlerinde yaşayan bir kelebek türüdür.

Polyommatus poseidon Türkçede kullanılan adıyla Çokgözlü Poseydon Mavisi, Lycaenidae familyasından kelebek türüdür. Julius Lederer tarafından 1852'de tanımlanmıştır. Türkiye ve Gürcistan'a endemiktir. Uçuş zamanları Temmuz ve Ağustos aylarıdır.

Satyrium Lycaenidae familyasına bağlı bir kelebek cinsidir. Bu cinsin türleri Holarktik biyocoğrafik bölgesinde bulunur.

Satyrinae, Nymphalidae familyasından bir alt familyadır. Eskiden Satyridae adlı ayrı bir familya olarak sınıflandırılırlardı. Bu grup, Nymphalidae familyasının bilinen çeşitliliğinin neredeyse yarısını içerir. Satyrinae türlerinin gerçek sayısının 2.400'ü aştığı tahmin edilmektedir.