İçeriğe atla

Kadıncık, Ulubey

Kadıncık
Harita
Mahallenin haritadaki yeri
Ordu ilinin Türkiye'deki konumu
Ordu ilinin Türkiye'deki konumu
Ordu üzerinde Kadıncık
Kadıncık
Kadıncık
Kadıncık'ın Ordu'daki konumu
Koordinatlar: 40°52′37″N 37°43′16″E / 40.877°K 37.721°D / 40.877; 37.721
Ülke Türkiye
İlOrdu
İlçeUlubey
Coğrafi bölgeKaradeniz Bölgesi
İdare
 • YöneticiMuhtar[1]
İhtiyar heyeti[1]
Zaman dilimiUTC+03.00 (TSİ)
İl alan kodu452
İl plaka kodu52

Kadıncık, Ulubey'in en yakın köylerinden biridir. Ulubey İlçe Merkezine 5 Km. mesafededir. Köyün nüfusu yaklaşık 500-600'dür.

Köy halkı, 1990'lı yıllara kadar başta Fındık, Mısır, Büyük ve Küçük baş hayvancılık ile gelir elde ederdi. Tüm Karadeniz'de olduğu gibi 1990'lı yıllarda başta İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bursa, Ordu ve Ulubey olmak üzere birçok değişik yerleşim merkezine göç vermiştir. Büyükşehirlere göç eden nüfus yaz aylarında Köye fındık toplamak ve tatil amaçlı gelirler. Yaz aylarında Köyün nüfusu 1500-2000 kişi seviyelerine ulaşmaktadır. Günümüzde Köy Nüfusu geçim kaynağı fındık üretimidir. Çok küçük alanlarda mısır yetiştirme geleneğini sürdürenler de vardır. Kadıncık Şelalesi ve Sayacabaşı Mesire alanı bu köy sınırları içerisinde bulunmakta olup Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Kültür Varlığı olarak belirlenmiştir.

  1. ^ a b "5393 sayılı Belediye Kanunu" (PDF). mevzuat.gov.tr. 3 Temmuz 2005. s. 3. 1 Haziran 2024 tarihinde kaynağından (pdf) arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Eylül 2024. Madde 9- Mahalle, muhtar ve ihtiyar heyeti tarafından yönetilir. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Kırklareli</span> Kırklareli ilinin merkezi olan şehir

Kırklareli veya eski adıyla Kırkkilise, Kırklareli ilinin merkezi olan şehirdir.

<span class="mw-page-title-main">Ordu (il)</span> Türkiyenin Karadeniz Bölgesinde bir il

Ordu, Türkiye'nin bir ilidir. Merkezi Ordu olan ilin nüfusu 2024 başı verilerine göre 769.692'dir. Türkiye'de sahip olduğu Karadeniz ikliminden ve dağlık coğrafi konumundan dolayı en çok yağış alan 3. ildir. Karadeniz Bölgesi'nde Doğu Karadeniz Bölümü'nde yer almaktadır. Ancak yeni oluşturulan ve bölgesel karışıklıkları ortadan kaldırmak için düzenlenen yeni bölgesel istatistik düzenlemelere göre Ordu ilinin tamamı Doğu Karadeniz topraklarında kaldı. İlin kuzeyinde Karadeniz, güneyinde Tokat ve Sivas illeri, batısında Samsun, doğusunda Giresun ili vardır. Büyükşehir statüsünde olan Ordu, 19 ilçeden oluşmaktadır. Yüz ölçümü bakımından en büyük 57'nci ildir.

<span class="mw-page-title-main">Fatsa</span> Ordunun ilçesi

Fatsa, Türkiye'de Doğu Karadeniz bölgesinde yer alan, Ordu ilinin bir ilçesidir. Konumu itibarıyla, Ordu il merkezinin 40,2 km batısında, Samsun ilinin ise 110 km doğusunda yer almaktadır. Bölge ekonomisine yön veren önemli ticari merkezlerdendir.

<span class="mw-page-title-main">Kabataş</span> Ordunun ilçesi

Kabataş, Ordu ilinin bir ilçesidir.

<span class="mw-page-title-main">Gölköy</span> Ordunun ilçesi

Gölköy, Ordu ilinin bir ilçesidir.

<span class="mw-page-title-main">Mesudiye</span> Ordunun ilçesi

Mesudiye, Ordu ilinin Sivas sınırındaki bir ilçesi. Yerli halkın önemli bir bölümü Türkmen/Çepnilerden oluşur. Ordu ilinin yüzölçümü en büyük ilçesidir.

<span class="mw-page-title-main">Ulubey, Ordu</span> Ordunun ilçesi

Ulubey, Ordu ilinin ilçelerinden biridir.

<span class="mw-page-title-main">Ulubey, Uşak</span> Uşakın ilçesi

Ulubey, Uşak ilinin şehir merkezine 30 km uzaklıkta yer alan ve Denizli iline sınırı olan ilçedir.

<span class="mw-page-title-main">Cihadiye, Gölköy</span>

Cihadiye, Ordu ili, Gölköy İlçesi'nin köyüdür.

<span class="mw-page-title-main">Açıkköy, Nusaybin</span>

Açıkköy, Mardin ilinin Nusaybin ilçesine bağlı bir mahalledir.

<span class="mw-page-title-main">Caferbey, Salihli</span>

Caferbey, Manisa ilinin Salihli ilçesine bağlı bir mahalledir. Manisa'nın büyükşehir olmasının ardından köyler kaldırıldığı için yeni resmi statüsü Caferbey Mahallesi'dir. Mart 2014'te de mahallenin girişine kurulan tak üzerinde "Caferbey Mahallesine Hoş Geldiniz" yazmaktadır.Yazının iki kenarında mahallede genel olarak yetiştirilen tarım ürünü olan patlıcan ve üzüm resimleri bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Kabadüz, Atakum</span>

Kabadüz, Samsun ili Atakum ilçesine Bağlı mahalledir.

<span class="mw-page-title-main">Sultandere, Odunpazarı</span>

Sultandere, Eskişehir ilinin Odunpazarı ilçesine bağlı bir mahalledir.

<span class="mw-page-title-main">Sarıyar, Aybastı</span>

Sarıyar, Ordu'nun Aybastı ilçesinin bir mahallesidir. Eski adı Borta dır. Bu kelime bir Türk lehçesi olan Çağatayca Yük, bargir, yabu, kiracı hayvanı: borta=Kapı, geçiş toroslarda anlamındadır. Şeyh Süleyman Efendi, Çağatayca-Osmanlıca Sözlük.. Budapest: Section Orientale de la Société Ethnographique Tongroise.) Ayrıca aynı lehçede ayrıca bir çiçek ismidir. Sarıyar mahallesinin Aybastı'ya uzaklığı 11 km dir. Karadeniz sahiline uzaklığı ise 40 km dir. Mahallenin Borta adında bir de yaylası bulunmaktadır. 1990'lı yıllardan sonra İstanbul ve yurtdışına çok göç vermiştir.

<span class="mw-page-title-main">Çubuklu, Ulubey</span>

Çubuklu, Ordu ilinin Ulubey ilçesine bağlı bir köydür. Tarihi ile ilgili kesin bir bilgi olmamakla birlikte birtakım rivayetler vardır. Ordu-Ulubey karayolundan 23 km gidilerek Ulubey ilçesine gelinir. İlçeden Elmaçukuru-Akoluk-Sarpdere yolu takip edilerek Yukarıkızılen Köyüne ulaşılır. Çubuklu Köyü yol ayrımından sola dönülerek 5 km'lik mesafedir.

<span class="mw-page-title-main">Başçardak, Ulubey</span>

Başçardak köyü, 282 nüfuslu (2000) Ordu'nun Ulubey ilçesine bağlı bir Alevi köyüdür. Ordu merkeze 47 km, ilçe merkezi Ulubey'e 35 km uzaklıktadır. Denizden yüksekliği (rakımı) 800 metre olup dik bir dağ yamacına kurulmuştur. Başçardak köyü halkının tamamı Alevi-Kızılbaş'tır. Kökenleri Oğuzların Çepni koluna dayanır olup Gürgentepe'deki Güvenç Abdal Ocağına bağlıdır.

<span class="mw-page-title-main">Güzelyurt, Ulubey</span>

Güzelyurt, Ordu ili, Ulubey ilçesine bağlı bir mahalle. Ulubey ilçe merkezine 21 km, Ordu il merkezine ise 37 km mesafesi vardır.

<span class="mw-page-title-main">Akbaba, Çaybaşı</span>

Akbaba, Ordu ilinin Çaybaşı ilçesine bağlı bir kırsal mahalledir. Ordu ili büyükşehir belediyesi olmadan önce köy statüsü taşıyordu.

<span class="mw-page-title-main">Tuzçullu, Menemen</span>

Tuzçullu, İzmir ilinin Menemen ilçesine bağlı bir mahalledir. Menemen ilçe merkezine 24 km uzaklıkta İzmir Kuş Cenneti'ne 7 km uzaklıktadır. 2014 öncesinde köy statüsündeydi. Köy halkı çoğunlukla geçimini çifçilik ve hayvancılıkla sağlar. Tarıma elverişli topraklarında genellikle başta pamuk olmak üzere buğday, mısır, ıspanak yetiştirilmektedir. Toprakların su ihtiyacı Gediz Nehri'nden sağlanır. Köyde okul ve sağlık ocağı mevcut değildir. Köyde evler genellikle betonarme ve kiremit çatılıdır. Köy halkı kışın avcılık ile vakit geçirir. yazları ise şehirde oturan köy halkı köye gelerek çifçilik yapmaya devam eder. Bu göç Nisan ayında başlayarak okulların yaz tatiline girmesiyle tamamlanır. Köyde okuma-yazma oranı yüksektir. Köydeki öğrenciler 11 km uzaklıktaki Seyrek beldesinde eğitim görmektedir. Köydeki turistik alanlar; İzmir Kuş Cenneti, Homa Dalyanı ve Gediz Nehri'nin denize döküldüğü yerdir.

<span class="mw-page-title-main">Çatalağaç, Gürgentepe</span>

Çatalağaç, Ordu ilinin Gürgentepe ilçesine bağlı bir mahalledir. 2017 yılında Işıktepe Mahallesinden ayrılarak mahalle statüsünü kazanmıştır. Mahalle Çatalağaç Merkez, Suluçukur ve Okçul kümeevlerini kapsamaktadır. 1990'lı yılların sonlarından itibaren kırsaldan kente göç Çatalağaç Mahallesini de etkilemiş, özellikle İstanbul olmak üzere birçok büyük şehire yoğun göç vermiştir. İlçe merkezine yaklaşık 20 dakika uzaklıkta olup 9,8 km mesafededir. Çatalağaç mahalle merkezinde Kaçar, Tamgöz, Camgöz, Onur, Değerli ve Ölmez sülaleleri vardır.