
Devrim Erbil, Türk ressam, Devlet Sanatçısı sanat eğitimcisi ve öğretim üyesi.

Nigâr Gülsün Karamustafa, Türk çağdaş sanatçı.

Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, Konak Belediyesi tarafından işletilen bir "butik müze"dir.
Lora Sarıaslan, Türk sanat tarihçisi ve küratördür. Hem Türkiye'de hem yurtdışında çeşitli sergilerin küratörlüğünü üstlenmiştir. Ara Güler'in daha önce sergilenmemiş soyut fotoğraflarını bir araya getirdiği Bilinmeyen Ara Güler sergisinin küratörlüğünü yapmıştır. 21 Eylül-21 Ekim 2012 tarihleri arasında düzenlenen 2. Mardin Bienali'nin küratörlüğünü İtalyan küratör Paolo Colombo ile birlikte gerçekleştirmiştir. 2011'de Asia Triennial Manchester kapsamında Birleşik Krallık'ta Hayat/İhtimallerin Dengesi isimli serginin küratörlüğünü yapmıştır. 2005-2011 yılları arasında İstanbul Modern'de küratörlük yapmış ve 2001-2005 yılları arasında da Amerika Birleşik Devletleri'nde Dallas Sanat Müzesi'nde McDermott Yardımcı Küratörü görevini üstlenmiştir. Sarıaslan, Avrupa Müze Forumu (EMF) Türkiye temsilcisidir.

National Museum of Women in the Arts (NMWA), Washington'da bulunan ve kadınların görsel ve edebi sanatlardaki başarılarına adanan kadın müzesi.

TCDD Açık Hava Buharlı Lokomotif Müzesi, Ankara'nın Çankaya ilçesinin Maltepe semtinde, Ankara Garı'nın Celâl Bayar Bulvarı'na bitişik arazisinin bir bölümünde bulunmuş bir açık hava demiryolları müzesidir. Buharları lokomotiflerin tarihini sunan müzenin kurucusu ve sahibi Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'dır. Bünyesinde TCDD Demiryolları Müzesi ve Sanat Galerisi'ni bulunduran Ankara Demiryolları Müzesi'nin de bir parçasıydı.

Key Museum, İzmir'in Torbalı ilçesinde bulunan bir otomobil müzesi. 6 Mayıs 2015'te açılan müze, 7.000 m2 alanıyla ve sahip olduğu 76 otomobil ve 40 motosiklet ile Türkiye'nin en kapsamlı otomobil müzesidir. Müzedeki araçların model yılları 1880'lerin sonu ile 2011 arasında değişmektedir.

Uluslararası Kadın Müzeleri Birliği (IAWM), dünyadaki kadın müzeleri ve girişimlerine destek sağlamak ve aracılık etmek üzere kurulmuş bir platformdur.
İlgi Yener Öztuncer, ilk Türk kadın deniz subayı.

Erol Hakkı Akyavaş, Türk ressam.

Abidin Elderoğlu, Türk ressam.

Nadide Akdeniz, Türk ressam. Gazi Eğitim Enstitüsü'nde resim-grafik bölümünden mezun oldu. Turan Erol, Adnan Turani ve Nevide Gökaydın'ın öğrencisiydi. Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde sanat eğitimi alanında lisans diploması aldı. Bir süre grafikerlik mesleğini yaptı. Daha sonra 1974-1975 ve 1978-1980 yılları arasında Buca Eğitim Enstitüsü'nde öğretmenlik görevinde bulundu ve 1986 yılında emekliye ayrıldı. Akdeniz 1969'den beri çeşitli kişisel ve karma sergiye katılmıştır.

Abdurrahman Öztoprak Türk ressam.

Bonn Kadın Müzesi, 1981'de Almanya'nın Bonn kentinde kurulmuş dünyanın ilk kadın müzesidir.
Kadın müzesi, kadın tarihi ve feminist hareketlerin temsilinde önemli bir yer tutmaktadır. Feminist eleştirel bir yaklaşımla kurulan müzelerde müzebilim yöntemlerine sıkça başvurulur, bu müzeler kadın açısından söylem ve temsil zenginliği yaratma çabasının bir parçası manasına gelir. Kadın müzeleri kadınların muhtelif alanlardaki temsillerine tarihsel bir bütünlük katarken daha az bütçe ve imkânla tesis edilenlerde ise yerel bir konsept tercih edilmektedir. Uluslararası Kadın Müzeleri Birliği'ne göre 2018 yılı itibarıyla dünyada 88 kadın müzesi bulunmaktadır.

Hittisau Kadın Müzesi, Avusturya'nın Hittisau kentinde 2000 yılında kurulan kadın müzesidir.
Nil Yalter, Türk kavramsal sanatçı.

Gülay Semercioğlu, Türk ressam.

Marianne Pitzen, Alman sanatçı ve müze yöneticisidir.
Meral Akkent, Türk sosyolog, akademisyen ve feminist. Türkiye'nin ilk dünyanın üçüncü kent kadın müzesi olan İstanbul Kadın Müzesi'nin (2012) konsept geliştiricisi ve küratörüdür.