Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), 1 Mayıs 1964 tarihinde çıkarılan TRT yasasıyla kurulan ve Türkiye'nin kamu yayıncılığı yapmakla görevli ilk ve tek kuruluşudur. TRT aynı zamanda Türkiye’den Avrupa Yayın Birliği (EBU)’ne tam üye olan ilk ve tek yayıncıdır.
Televizyon veya kısaca TV, bir vericiden elektromanyetik dalga hâlinde yayımlanan görüntü ve seslerin, ekranlı ve hoparlörlü elektronik alıcılar sayesinde yeniden görüntü ve sese çevrilmesini sağlayan haberleşme sistemidir. Aynı zamanda kitle iletişim aracı da olan televizyon, yayımlanan görüntü ve sesleri alıcıya ulaştıran elektronik cihazdır.
Radyo istasyonu, bir yayın organıdır. Geleneksel anlamda yayın havadan radyo dalgaları ile gerçekleştirilir. Günümüzde radyo istasyonları yayınlarını internet, kablo bağlantısı ve uydu gibi araçlarla da yapabilmektedirler.
Yüksek çözünürlüklü televizyon ya da yüksek tanımlamalı televizyon geleneksel TV yayın standartlarından daha yüksek çözünürlük sağlayan bir yayın standardıdır.
İTÜ Radyosu , günümüzde internet üzerinden yayın yapan, Türkiye'nin ilk üniversite radyosu.
Supersport, Türkiye'nin ilk ücretli spor kanalı. 1997 yılının Ağustos ayında Show TV ve Cine5'nin o zamanki sahibi Erol Aksoy tarafından kurulmuştur. O zamanlar abonelik sistemi ile çalışan bir kanaldı ve Maxi TV ile dönüşümlü yayın yapmıştır. İtalya Ligi, Premier League, Basketbol Avrupa Ligi gibi spor etkinliklerini naklen yayınlamıştır. 2000 yılının Ocak ayından itibaren KabloTV'den de yayına başladı. 2002 yılında şifresiz yayına geçiş yaptı ve 4 Mayıs 2002 tarihinde Maxi TV ile dönüşümlü yayını kesip KabloTV ve uyduda yayınlara başladı. 2002-2003 yıllarında DigiTurk'den de yayın yapmıştır. Kanalın İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere çoğu şehirdeki kablolu yayın frekansını Eylül 2002'de Cem Uzan satın aldı ve kanal o tarihten sonra yayınlarına yalnızca DigiTurk platformu ve uydu üzerinden devam etti. Kabloludaki frekansını o tarihten sonra Star Haber 24 kanalı kullandı. Kablolu yayınlarını 11 ilde sürdürdü. Mali yönden durumu kötüye giden kanala 26 Mayıs 2004 tarihinde Erol Aksoy'un İktisat Bankası'ndan doğan borçları nedeniyle TMSF el koymuştur. Cine5'te yayınlanan tenis, basketbol ve futbol maçlarını banttan vermeye başladı.
PowerTürk TV, Türkçe pop ve rock tarzı video klipler ve müzik haberleri yayınlayan müzik kanalı.
KabloTV, Türkiye'de Kablo TV teknolojisini kullanarak yayın yapan, Türksat bünyesinde bir televizyon platformu.
Televizyon vericileri televizyon yayını yapan, yani stüdyolarda oluşturulan haber ve programların konutlardaki alıcılara ulaştırılmasını sağlayan en önemli teknik araçlardır. kablo ve uydu gibi alternatif yayın araçlarıyla karıştırmamak için TV vericileri bazen "yer vericileri" olarak da isimlendirilir.
Kablo TV, dijital veya analog yayın yapan çok sayıda yerli ve yabancı televizyon ve radyo kanalını, fiberoptik ve koaksiyel kablo şebekeleri üzerinden yüksek görüntü ve ses kalitesinde ileten çok kanallı bir TV sistemi.
Persona İletişim, eskiden Bölgesel Kablolu Sistem , Kanada tabanlı kablolu televizyon, İnternet ve iletişim sektöründe etkinlik göstermiş sağlayıcı firma.
Canal Digital, Mart 1997 yılında Fransız televizyon platformu Canal+ ve Norveç telekomünikasyon operatörü Telenor ortaklığı ile Norveç ve İsveç te kurulan İskandinavya TV platformu ve internet servis sağlayıcısıdır. 2001 yılından beri, firma tamamen Telenor'a aittir. 2.9 milyon'dan fazla İskandinav hane halkı Canal Digital'in servislerine abonedir.
Seoul Broadcasting System (SBS) Güney Kore'de bir ulusal radyo ve televizyon ağı 1990 yılında kurulmuştur. Mart 2000'de, şirket yasal olarak Seoul Broadcasting System kurumsal adını SBS olarak değiştirdi. Ana karasal televizyon istasyonu olan SBS TV 6. kanal olarak analog kablo ve dijitalde yayın yapmaktadır.
Dubai, Orta Doğu bölgesinin medya merkezlerinden birisidir ve Dubai'de çok sayıda televizyon ve radyo kanalı bulunmaktadır.
Mesaj Yayın Grubu, basın ve yayın sektöründe faaliyet gösteren ve bünyesinde televizyon ve radyo kanalları, gazete ve dergi barındıran özel bir kuruluştur.
FM radyo, frekans modülasyonu (FM) teknolojisi kullanan bir radyodur. 1933'te Amerikalı mühendis Edwin Armstrong tarafından icat edilmiştir ve dünya çapında yüksek kalitede ses sağlamak için kullanılmaktadır. FM radyo, en rekabetçi radyo yayını teknolojisi olan AM radyo'dan daha iyi ses kalitesine sahiptir, bu nedenle çoğunlukla müzik yayını için kullanılır. FM radyo istasyonları VHF frekanslarını kullanır. "FM bandı" terimi, belirli bir ülkedeki FM yayınına ayrılmış frekans bandını tanımlamaktadır.
Dijital televizyon (DTV), analog sinyalleri kullanan önceki analog televizyon teknolojisinin aksine, dijital kodlama kullanarak televizyon görsel-işitsel sinyallerinin iletilmesidir. Geliştirildiği sırada yenilikçi bir gelişme olarak kabul edildi. 1950'lerde siyah-beyaz ve renkli televizyondan bu yana televizyon teknolojisindeki ilk önemli evrimi temsil etti. Modern dijital televizyon, analog TV'den daha yüksek çözünürlüklü (HDTV) aktarılır. Analog TV'nin daha dar formatının aksine tipik olarak geniş ekran en boy oranı (genellikle 16: 9) kullanır. Kıt radyo spektrumu alanını daha ekonomik kullanır; tek bir analog kanal ile aynı bant genişliğinde yedi kanala kadar iletebilir ve analog televizyonun yapamadığı birçok yeni özellik sağlar. Analogdan dijitale geçiş 2000'li yıllarda başladı.
Dijital radyo, radyo spektrumu boyunca iletmek veya almak için dijital teknolojinin kullanılmasıdır. Radyo dalgaları ile dijital yayın, dijital yayın ve özellikle dijital ses radyo hizmetlerini içerir.
AM radyo, genlik modülasyonu (AM) yayınlarını kullanan bir radyo yayıncılığı teknolojisidir. Sesli radyo yayınları yapmak için geliştirilen ilk yöntemdi. Hala dünya çapında, orta dalga yayınlarda, aynı zamanda Uzun Dalga Bandı ve kısa dalga radyo bantlarında da kullanılıyor.