
openSUSE ( ), eskiden SUSE Linux, ana destekçisi SUSE olan bir GNU/Linux dağıtımıdır. "Leap" sürümü, ticari amaçlı geliştirilen SUSE Linux Enterprise Server ve SUSE Linux Enterprise Desktop için bir taban ve deneme ortamı oluşturur. Leap, ticari SUSE Linux ürünlerine doğrudan yükseltme imkanı sunar. En popüler dağıtımlardan biridir. Geliştirilmesinin odak noktası, kullanıcı dostu bir masaüstü ve zengin özellikli sunucu ortamı sağlarken, yazılım geliştiriciler ve sistem yöneticileri için kullanılabilir açık kaynaklı araçlar sunmaktır.

KDE Gear, KDE topluluğu tarafından geliştirilen uygulamalar ve destekleyici kitaplıklar seti olup ağırlıkla Linux tabanlı işletim sistemlerde kullanılır fakat çoğunlukla çok platformludur ve ortak bir yayın programı içerisinde yayınlanır.

Mageia, 2010 yılında Mandriva Linux'un bir çatallaması olarak başlatılmış, topluluk temelli bir Linux dağıtımı projesi. 2010 yılında Mandriva'nın maddi sorunları ve şirket hedefleri nedeniyle Mandriva projesinden ayrılan ya da işten çıkarılan geliştiriciler tarafından başlatılmıştır.

Google Pay Send, Google tarafından geliştirilen bir mobil ödeme sistemi. Sistem, cep telefonu sahiplerine, cep telefonlarıyla ödeme yapma olanağı tanımaktadır. 8 Ocak 2018 tarihinden itibaren, Android Pay ile, Google Pay adı verilen tek bir ödeme sistemi haline getirilmiştir. Esas rakipleri Apple Wallet ve Microsoft Cüzdandır.

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, sahibinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu ve nüfus kütüklerinde kaydı bulunduğunu kanıtlayan resmî kimlik belgesidir. Yurt içinde nüfus müdürlükleri, yurt dışındaysa Türkiye Cumhuriyeti'nin dış temsilcilikleri tarafından verilir. Kanunen her Türk vatandaşı, doğumuyla beraber nüfusa kaydettirilmeli ve adına kimlik kartı çıkarttırılmalıdır.
Günlük kullanmış olduğumuz şifreler disk üzerinde özet olarak kayıt edilir. Bu özetler iki ayrı şekilde LM ve NTLM olarak tutulup birbiri ile entegre olarak işlem görür ve kimlik doğrulamasını gerçekleştirir. Windows işletim sisteminde ise kullanıcı hesapları ve parolaların şifrelemesinde kullanılan SYSKEY bilgisi SAM dosyasında tutulur. İşletim sistemi çalışır durumunda bu dosyayı kontrolünde tutar, Admin dahi olunsa işletim sistemi içerisinden herhangi bir müdahaleye izin vermez. Windows İşletim sistemleri versiyonu doğrultusunda, kullanıcı parolalarını NTLM veya LM özeti fonksiyonuna sokarlar. Sonuç olarak SYSTEM dosyası içerisinde bulunan SYSKEY ile şifreler ve bu şekilde SAM dosyasına kayıt eder. Örnek olarak SAM dosyasında tutulan kullanıcı hesap bilgileri aşağıdaki gibidir.

Android Pay, Google tarafından geliştirilen, mobil cihazlarda uygulama içi ve dokunuşla ödeme alımlarını çalıştırmak için dijital cüzdan platformudur. 8 Ocak 2018 tarihinden itibaren, Google Wallet ile, Google Pay adı verilen tek bir ödeme sistemi haline getirilmiştir. Kullanıcılara Android telefonlar, tabletler veya saatler ile ödeme yapmalarını sağlar. Android Pay perakendeciye fon transferi kolaylaştıran kartı bilgilerini iletmek için yakın saha iletişimi (NFC) kullanır. Bu ödeme terminallerinde kredi kartı veya banka kartı EMV veya manyetik şeritli karta kullanıcıya bunları Android Pay cüzdanına yüklemeye olanak sağlayarak değiştirir. Çok faktörlü kimlik doğrulama ilavesi ile, zaten birçok ülkede kullanılan temassız ödemelerine benzer. Hizmet Android cihazlara bir yakın alan iletişimi (NFC) anteni, ana bilgisayar tabanlı kart emülasyonu (HCE) ve Android'in güvenliğini kullanarak kablosuz satış sistemleri noktası ile iletişim kurmasına olanak tanır.
Microsoft Pay, Microsoftun mobil ödeme ve dijital cüzdan hizmetidir, kullanıcılara belirli cihazlarda ödemeler ve sadakat kartları yapmalarına olanak sağlar. Hizmet şu anda Microsoft Lumia 950, Lumia 950 XL ve Lumia 650 ile desteklenir. Microsoft Pay mevcut temassız terminalleri ile çalışabilir. Android Paya benzer şekilde, Pay ödeme yapmak için ana kart emülasyonu (HCE) kullanır.

Apple Wallet (Türkçe:cüzdan) Apple'ın iOS uygulamasıdır. Kullanıcılara kuponlar, biniş, etkinlik biletleri, mağaza kartları ve iOS 8.1-den başlayarak, Apple Pay üzerinden kredi kartları, sadakat kartları ve banka kartları saklamak için olanak sağlar. Teknoloji Apple Inc. tarafından tasarlandı ve Passbook ismi altında 11 Haziran 2012 yılında 2012 Apple Worldwide Developers Conferencede (WWDC) sunuldu. Uygulama 19 Eylül 2012 tarihinde iOS 6 ile birlikte iPhone ve iPod Touch cihazları için yerleşik bir uygulama olarak piyasaya sürüldü. Hizmetin adı iOS 9-da Wallet ismine değiştirildi. Esas rakipleri Google Wallet ve Microsoft Walletdir.

iPhone'umu Bul ya da bilinen yaygın adlarıyla Find My iPad, Find My iPod veya Find My Mac, Apple tarafından sağlanan ve iOS cihazlarının ve Mac bilgisayarların uzaktan konum takibi yapılmasına izin veren bir uygulama ve hizmet. Mart 2013 itibarıyla, şu anda hizmet şu anda iOS 5 veya üstü ve Mac OS X Lion için veya iCloud aracılığıyla kullanılabilmektedir. iOS 9 sürümünden itibaren uygulama artık işletim sistemi ile birlikte verilmektedir. Bir kullanıcı iOS 8'i çalıştırıyorsa, uygulama App Store'dan ücretsiz olarak indirilebilir.

Mobil ödeme mobil bankacılık'da en yaygın ödeme şekilleri'nden biridir. Genel olarak finansal düzenlemeler altında işletilir. Dijital cüzdanın ana sınıfı olarak mobil cihazdan veya bir mobil cihaz aracılığıyla gerçekleştirilir. Nakit ödeme, çek ya da kredi kartları yerine, geniş bir hizmet yelpazesi, dijital ya da sabit mallar için akıllı telefon kullanabilir. Madeni para temelli para sistemleri kullanmanın konseptinin uzun bir geçmişi olmasına rağmen, sadece bu tür sistemleri destekleyen teknoloji yaygın olarak kullanılmaya başlanır.
Dijital cüzdan bir çevrimiçi cüzdan, çevrimiçi hizmet sağlayıcı veya bilgisayar programıdır. Bir kişinin elektronik işlem yapmasına izin veren bir elektronik cihaz anlamına gelir. Bir tarafın diğer tarafla mal ve hizmetler için dijital para birimi takası yaparak elektronik işlemler yapmasına izin verir. Bir kişinin banka hesabı da dijital cüzdanla bağlantılı olabilir. Ayrıca, sürücü belgesi, sağlık kartı, sadakat kartı ve diğer kimlik belgelerini telefonda saklayabilirler. Kimlik bilgileri, yakın alan iletişimi (NFC) aracılığıyla bir tüccarın terminaline kablosuz olarak aktarılabilir. Giderek, dijital cüzdanlar yalnızca temel finansal işlemler için değil, sahibinin kimlik bilgilerini doğrulamak için de yapılmaktadır. Örneğin, bir dijital cüzdan, potansiyel olarak alkol satın alırken mağazanın yaşını doğrulayabilir. Sistem, dijital cüzdanların "cüzdan mobilleri" olarak bilindiği Japonya'da zaten popülaritesini kazanmıştır.

Google Pay, 2017'de Google tarafından çevrimiçi alışveriş için bir ödeme yöntemi olarak başlatılan bir ödeme sistemidir. Google Chrome'un otomatik doldurma özelliğinin markalaşmasını devraldı. Google Pay hizmetinin Android Pay'in tüm özelliklerine sahip olması ve para talep etme ve gönderme gibi Google Wallet özelliklerini içermesi gerekir.
Google Wallet, Google tarafından geliştirilen bir dijital cüzdan uygulamasıdır. 11 Mayıs 2022 tarihinde Google I/O etkinliğinde duyurulan uygulama Android ve Wear OS işletim sistemlerinde mevcuttur.

MetaMask Ethereum blok zinciri ile etkileşim kurmak için kullanılan bir kripto para cüzdanıdır. Kullanıcıların, daha sonra merkeziyetsiz uygulamalarla etkileşim kurmak için kullanılabilecek bir tarayıcı eklentisi veya mobil uygulama aracılığıyla Ethereum cüzdanlarına erişmelerine olanak tanır. MetaMask, Ethereum tabanlı araçlara ve altyapıya odaklanan bir blok zinciri yazılım şirketi olan ConsenSys Software Inc. tarafından geliştirilmiştir.

KDE neon, KDE tarafından Ubuntu uzun-vadeli desktekli sürümü (LTS) temel alınarak geliştirilmiş, Plasma 5 masaüstü ortamı, Qt5 toolkit ve diğer uyumlu KDE yazılımlarını içeren bir Linux dağıtımıdır.

Blackbox, X Pencere Sistemi için tasarlanmış özgür ve açık kaynak kodlu istiflenebilir penceresi yöneticisidir.

KDE Partition Manager, ilk olarak Volker Lanz tarafından KDE Platformu için yazılmış bir disk bölümleme uygulamasıdır. İlk olarak KDE SC 4.1 için yayınlandı ve merkezi KDE yayın döngüsünden bağımsız olarak yayınlandı. Nisan 2014'te Volker Lanz ölünce, Andrius Štikonas geliştirmeye devam etti ve bakım sorumluluğunu üstlendi.

LightDM, hafif, hızlı, genişletilebilir ve çoklu masaüstü olmayı hedefleyen özgür ve açık kaynaklı bir X ekran yöneticisidir. Greeters olarak da adlandırılan Kullanıcı Arayüzünü çizmek için çeşitli ön uçlar kullanabilir. Ayrıca Wayland'ı da destekler.
Çevrimiçi cüzdan veya e- cüzdan, bir yazılım veya web hizmetidir. Kullanıcılara oturum açma bilgileri, parolalar, teslimat adresi ve kredi kartı bilgileri, çevrimiçi alışveriş bilgilerini saklamasına ve kontrol etmesine olanak tanır. Ayrıca tüketicilerin çevrimiçi perakendecilerden ürün satın almaları için bir yöntem sağlar. Dijital cüzdan da bir çevrimiçi cüzdan türüdür.